❀Sorulanlar

11.9K 932 165
                                    


Yine gecenin bir saatinde yayınladığım bir bölümle merhaba! Hızlıca şu ana kadar sorduğunuz soruları değerlendirdim, en sık sorulanları ve bu yazıyı yayınlayacağımı söyledikten sonra sorulanları seçtim ve buradayım. Fazla uzatmadan derlediğim sorulara geçeceğim, zaten çok da uzun olmayacak. Eğer yanıtlanmayan sorularınız varsa -ki eminim eksikler vardır- bu bölüme yorum olarak bırakırsanız elimden geldiğince cevaplayacağım.

Bölümler neden bu kadar uzun aralıklarla geliyor ve kısa oluyor?

Bu soru sanırım aldığım mesajlar ve yorumlarınız arasında en sık rastladığım, olabildiğince hepsini yanıtlamaya çalıştığım soru. Evet, biliyorum, birinci kitapta bölümleri çok sık aralıklarla yayınlıyordum. Çünkü daha çok vaktim vardı, yazmaya daha çok zaman ayırabiliyordum. Şimdi hayatım fazlasıyla yoğun eskisine kıyasla. O yüzden bölümleri yazmak için bilgisayar başına oturabildiğim, yazmaya ayırabildiğim zaman aralığı çok dar. Yazmanın kolay olmadığını, beni anlayışla karşıladığınızı söylüyorsunuz bu cevabı verdiğimde ve bunun için gerçekten hepinize çok teşekkür ederim. Gerçekten çok anlayışlısınız. Fakat inanın vaktim olsa tek seferde oturur birçok bölüm yazarım, zor olmasından ziyade zamanımın az olması sebebiyle uzun aralıklarla yayınlamak durumunda kalıyorum. Biraz daha hızlı yayınlayamaz mısın diyorsunuz. Emin olun ben de çok isterim ama çok da elimde olan bir şey değil maalesef. Bölüm uzunluklarına gelecek olursak da aslında ilk kitaptaki uzunluklarda yayınlıyorum, ama daha geç yayınladığım için yetmiyor anladığım kadarıyla. O yüzden kısa geliyor.

Artık bölümlerin sonuna neden yazar notu bırakmıyorum?

Bu da en sık sorulan ve kesinlikle cevaplamam gerektiğini düşündüğüm sorular arasındaydı. İlk kitapta uzun sayılabilecek bölüm sonu notları yazıyordum, ama şimdi yalnızca bölümü yazıp kontrol ediyor ve yayınlıyorum. Eskiden tüm yorumlara cevap verebilecek kadar buraya vakit ayırabiliyordum ancak şimdi yorumlarınızın hepsini tek tek okuyup cevap vermeyi her ne kadar istesem de resmen zaman bulamıyorum. Ona rağmen mesajlarınızı yanıtsız bırakmamaya çalışıyorum, gördüğüm an cevap yazıyorum. Yani bu da ilk soruya verdiğim cevapla aynı sebepten kaynaklanıyor. Umarım yanlış anlaşılmıyordur, gerçekten hepinizin yazdıklarını okumaya gayret ediyorum. Bölüm sonuna bıraktığın notları özledik diyorsunuz ya size sayfalarca  not yazasım gelmiyor değil.

Aurora basılmayacak mı?

Bu soruya ilk kitabın sonunda kesin bir cevap verdiğimi düşünüyordum ama ısrarla aynı soruları almaya devam ediyorum. Tekrar ve son kez söyleyeceğim, Aurora basılmayacak. Wattpad'de kalmasını istiyorum. Herhangi bir yayınevinden teklif alsaydın da basılmasını istemez miydin diye soranlar var, özellikle belirtiyorum ki bu tekliflerle alakalı bir durum değil. Zaten birden fazla yayınevinden teklif aldım ve reddettim, reddetmeye de devam edeceğim. Bu konuda görüşüm son derece net, aylardır değişmedi ve değişmeyecek. Ben kafama bir anda estiğinde oluşan ani bir kurguya dayanarak yazdığım derme çatma satırların, bu işi meslek olarak yapan kişilerinki gibi basılmasına müsaade edemem. Yazarlığa kendini adayan, aylarca hatta yıllarca tek bir kitap üzerine kafa yoran, basılmadan önce belki de defalarca silip baştan yazan insanlar var. Benim zevk için yaptığım bir şeyle bunu aynı kefeye koymak istemiyorum.

Aurora'nın üçüncü kitabı olacak mı?

Bu soruyu @MerveKarabiyik0 kullanıcı adlı okuyucum sordu, ben bir önceki bölümde duyurduktan sonra. (Umarım yanlış yazmamışımdır.) Hayır, ikinci kitap Aurora'nın son kitabı. Her şeyi tadında bırakmak lazım.

Aurora'yı yazma fikri nasıl, nerede geldi? Karakterleri nasıl oluşturdum?

Yine aynı kullanıcı tarafından sorulmuş bir soru. Sanırım buna benzer bir soruyu ilk kitabın sonundaki yazar notunda cevaplamıştım, çok anımsayamadım şimdi. Daha önceden de birçok kez söylediğim gibi, her şey bir anda gelişti. Karakterler de kurgu kafamda canlanırken öylece oluşuverdi diyebilirim. Fiziksel açıdan oyunculara göre değil, hayalimde canlandıkları şekillerde yansıttım. O yüzden tanıtım videosunda sahneler açısından kullandığım temsili karakterler sayılmazsa onlara belirlediğim kişiler mevcut değil.

Aisley aşık olacak mı?

@Unconsciolable tarafından sorulan bir soru, sanırım doğru yazdım. Aslında bunu okuyunca güldüm. Çünkü bunu söylersem merakınız pek de yerinde kalacak gibi durmuyor, ha? En iyisi siz okuyup kendiniz öğrenin. Olacak mı, olmayacak mı, hep birlikte göreceğiz.

Finale yaklaşık olarak kaç bölüm var?

@karhayal1 tarafından sorulmuş. Aslında bu soruyu onun yazdığı koca bir paragraf arasından seçtim, diğer sorularının hepsi kitabın bölümleri yayınlandıkça cevap bulacak zaten. Finale de sayı söyleyemeyecek olsam bile daha epey var diyebilirim. Belki yine ilk kitaptaki gibi bir bölüm sayısında bitiririm, belki daha uzun sürer. Anlayacağınız daha yolun başındayız.

Bir de şu whatsapp grubu durumuna açıklık getireyim, sonra yazıyı sonlandıracağım. Grubu kurmak isteyen, varsa katılmak isteyen birçok kişi vardı. Daha önceden de belirttiğim gibi kabul ettim fakat grupta ben yokum. Siz birbirinizle tanışabilirsiniz, bölümlerden önce konuşabilirsiniz, okuyucular arasında gayet güzel bir iletişime vesile olur diye düşünüyorum.

Bu grubu kurmak isteyen ilk kişi @Unconsciolable idi yine. @neynepp isimli kullanıcı da ikinci isteyendi. Grup ilk söyleyen kişi tarafından kurulmuş, katılmak isteyenler buradan ona ve mesaj panomda bu duyuruyu yapan bir diğer kullanıcı @ZinaquaSchawcsky 'a
ulaşabilsin diye kullanıcı adlarını bırakıyorum.

Dediğim gibi mutlaka başka sorularınız vardır, bu bölüme yorum olarak bırakırsanız elimden geldiğince hepsini yanıtlayacağım.

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere, yeniden hoşça kalın!

TILSIM|Aurora 2Where stories live. Discover now