69

2 1 0
                                    

Ve vlkově obličeji se zračí zmatení, které působí tak lidsky, až to musí být jen hra světla. Bez hnutí stojíte proti sobě, obrovský vlk s kouřovou srstí proti menšímu, šedému vlkovi s parohy. Kdyby na to místo někdo přišel, myslel by si, že se mu to zdá. Ale je to skutečné, každý moment, každý nádech. Až bolestně, ale zároveň nádherně, skutečné.

Jsi připraven reagovat na každý vlkův pohyb, ale žádný nepřichází a ani to nevypadá, že by se vlk chystal zaútočit.

Pak se děje něco, co jsi nemohl čekat. Ten mohutný vlk se odráží předníma nohama a při prudkém švihnutí vzhůru se proměňuje.

Tam kde před okamžikem kratším než mrknutí oka stál obrovský vlk, nyní stojí muž. O nic menší nebo méně svalnatější než jeho vlčí podoba. I jako člověk má kouřově zbarvené vlasy a vousy a dokonce i chlupy na jeho nahé hrudi jsou zbarvené jako obláček dýmu.

Muž může měřit něco přes dva metry a kdyby jsi ho potkal na Dun Verdo, nenechal by sis namluvit, že to není medvěd.

Ale na tom muži je něco zvlášrtního, něco na tom, jak drží tělo. Jakoby i v lidské podobě byl více vlkem než člověkem. Hrbí ramena, jakoby stále stál na všech čtyřech, svaly v obličeji mu cukají, jako vlkům po dlouhém běhu a přísahal bys, že jsi viděl, jak vyplázl jazyk, jakoby se chtěl ochladit.

Ale i přes jeho impozantní postavu jsou na muži tím nejzajímavějším jeho oči. Hluboké, modré oči jako kousky ledu tě pozorují nevěřícným pohledem. Přejíždějí tvé parohy a těkají mezi nimi a tvýma očima, hledajíc jakoukoliv známku nadcházejícího útoku.

Pak z mužových úst, kterou jsou překryty dlouhým vousem, jakoby se muž mnoho let neholil, vychází zavrčení a ty se okamžitě připravuješ k útoku a reaguješ vlastním zavrčením.

Mužovy ruce vyleátají vzhuru a on je natahje dlaněmi k tobě v gestu, které má působit uklidňujícím dojmem. ty máš ale pocit, jakoby tě chtěl zaklít.

S upřímným pohledem upřeným do tvých oči si muž pročišťuje hrdlo a promlouvá hlubokým drsným, hrdelním hlasem:

,,Neboj se, nechci ti ublížit. Můžeš se, prosím, proměnit?"

Nezdá se ti, že by muž chystal nějaký úskok, ale stejně se od něj vzdaluješ ještě několik metrů navíc, než se proměňuješ.

Otoč na 92

Realms of Bloodstones: HybridDonde viven las historias. Descúbrelo ahora