47

2 1 0
                                    

Zastavuješ se a znovu si přebíráš tu myšlenku v hlavě. Je to skutečně konec? Přeci to nemůže skončit takhle brzy, vždyť tvůj život sotva začal.

Je to skutečně to, co chceš?

Jsi jsi natolik jistý, že se ti nepodaří utéct, že si chceš zajistit hrdinskou smrt? Ale k čemu, jediný, kdo tvou smrt uvidí, bude ten, kdo ti jí přinese. A co je vůbec hrdinského na vzdání se?

(Pokud sis to rozmyslel, otoč zpět na 29)

Ano, je to potřeba a je to nutné. Ten vlk už musel mnohokrát zabít, a jsi si jistý, že tví únosci nebyli přvními lidskými oběťmi té bestie. Ano, zemřeš. Ale zemřeš ve snaze zbavit svět jednoho monstra, které již napáchalo mnoho špatného a nesčetněkrát zabilo.

Pomalým krokem se vracíš zpět na mýtinu zalitou uklidňujícím měsíčním světlem, které tě hladí po tváři, jakoby schvalovalo tvoji volbu.

A tak stojíš zády k mohutnému dubu, který tě svou mnohaletou majestátností zvláštním způsobem uklidňuje, hlavu hrdě zdviženou, oči upřené do temného lesa kolem, vyhlížejíc smrt.

A smrt přichází dřív, než čekáš. Ohlašuje se prudkým oddechováním, hlasitým došlapováním a lámáním větviček ležících na zemi.

Lovec pronásleduje svou kořist a nenamáhá se skrývat svůj postup. Vždyť jediný, kdo ho uslyší, bude jeho oběť. A pro tu je teď už pozdě.

Mohutný, kouřem zahalený vlk vbíhá na mýtinu a okamžitě se zastavuje na jejím okraji, hlavu skloněnou, srst na hřbetu zježenou, uši sklopené dozadu, dlouhé, ostré tesáky odhaleny, připraveny na čerstvou krev.

Ta stará totiž už skoro stihnula zaschout a teď jako hnědý krunýř pokrývá vlkovu hlavu, krk a hruď, a jako cákance rzi si jí všímáš i jinde po těle zvířete.

Vlk vrčí, což zní jako dunění hromu, který ohlašuje blížící se bouři.

A ta skutečně nastane.

,,Pojď si pro mě," vyzýváš vlka. ,,Jsem jen tvůj."

To, co vychází z vlkova hrdla teď už není vrčením, ale něčím, co by bylo smíchem, pokud by vlk byl člověkem. Ale to on není. Je to jen divoké zvíře, které žilo příliš dlouho a příliš moc zabíjelo.

Vidíš, že vlk se připravuje na tebe vyběhnout a víš, že ti nezbývá moc času na důležité rozhodnutí, které musíš udělat.

Pokud ti přijde, že největší šanci na zabití vlka máš, pokud budeš bojovat jako člověk, otoč na 80

Jestli jsi si jistý, že nejlepší volbou je proměnit se na vlka, otoč na 81

Realms of Bloodstones: HybridWhere stories live. Discover now