Pravidla

194 18 2
                                    

Jelikož jsi živoucí bytost, máš nějakou životní energii. Máš tedy určitý počet ŽIVOTŮ. Abys ho získal, vyber si v tabulce náhody číslo a k němu přičti 20. Pokus tvé ŽIVOTY klesnou na 0, jsi mrtev a začínáš znovu od začátku kapitoly.

V průběhu tvého dobrodružství také budeš moct sbírat nebo získávat předměty, které ti budou doplňovat ŽIVOTY. Buď ti je doplní najednou, což značí klíčové slovo VYLÉČIT. Pokud předmět REGENERUJE, každé kolo bez boje se ti obnoví 1 ŽIVOT. Tyto předměty mají různou dobu trvání, která bude vždy uvedena.

Nikdy není možné jít přes maximum životů.

Nežiješ ale v mírumilovné době, tedy budeš muset i bojovat. Svůj ÚTOK získáš tak, že si vybereš v tabulce náhody číslo. V každém kole boje si pak znovu vybereš číslo a to přičteš k tomu původnímu a dostaneš své POŠKOZENÍ. Kolik budeš mít poškození, tolik ŽIVOTŮ ubereš nepříteli v boji.

Boj probíhá tak, že si určíš své POŠKOZENÍ a získané číslo pak odečteš od nepřítelových ŽIVOTŮ. To samé dělá nepřítel, a ty si každé kolo boje odepisuješ tolik ŽIVOTŮ, kolik má nepřítel POŠKOZENÍ.

Také bude možné sebrat předměty, které ti budou dávat BRNĚNÍ. Brnění ztrácíš předtím, než ztrácíš životy, není-li uvedeno jinak. Pokud dojde brnění na 0, ztrácíš také předmět, který brnění dal, není-li uvedeno jinak.

Pokud se ti nechce vybírat si statistiky, tady je máš: 25 ŽIVOTY, 5 ÚTOK.

Své statistiky si prosím zapisuj. Pokud v boji ztratíš životy, zaznamenej si to.

Na svých cestách budeš také sbírat různé předměty, které se dělí na dvě kategorie: běžné a zvláštní. Běžné předměty se uchovávají v kapsách, které mají místo na 4 položky. Jeden předmět zabírá 1 místo. Také bude možné najít batohy, vaky a další předměty, které tvůj inventář rozšíří.

Zvláštní předměty nezabírají žádné místo a bude vždy uvedeno, že jsou zvláštní. Mohou to být klíče, náhrdelníky, šperky a další věci, které skoro vždy budou mít v příběhu nějakou funkci.

Také je možné, že sebereš ZBRAŇ. Zbraně se dají použít jen v lidské podobě, není-li uvedeno jinak. Nezabírají místo v kapsách ani batohu, ale můžeš u sebe mít nejvíc dvě zbraně najednou. Zbraně zvyšují tvoje POŠKOZENÍ v boji, ale dají se také použít na odemčení alernativních cest a voleb v příběhu.

Také jsi tvaroměnec, tedy se dokážeš proměnit do podoby zvířete. Znamená to velkou sílu, ale také nebezpečí. Zvířecí podoba s sebou nese DIVOKOST. Tu získáš tak, že si v tabulce náhody vybereš číslo. Větší nebo naopak menší divokost bude odemykat aletrnativní cesty a možnosti.

DIVOKOST si zaznamenejte k ŽIVOTŮM a ÚTOKU.

Pokud máte nějaké otázky, neváhejte a pište, jsem u wattpadu skoro pořád, odpovím co nejdřív.

A pokud ne, pojďme se spolu ponořit do příběhu Hybrida.

Realms of Bloodstones: HybridWhere stories live. Discover now