17

18 10 1
                                    

Zatímco dopoledne se výcvik zaměřuje na boj, odpoledne je výcvik cílený na zlepšování fyzické kondice. Každý druh tvaroměnce, jaký je na Dun Verdo, tedy vlci, medvědi, jeleni, rysové a pumy mají kolem hradu rozestavenou trať, po které každé odpoledne čtyři hodiny běhají. Kdo uběhne nejvíc koleček, dostává odměnu v podobě sladkostí, které mají velkou cenu na výměnu. Kdo uběhne koleček nejméně, dostává trest, obyvkle další výcvik, pomoc v kuchyni nebo jiné práce.

Jelikož jsi hybrid vlka a jelena, nikdo ze začátku nevěděl, do které dráhy tě mají zařadit a tak nechali volbu na tobě. Jelikož v té pro jeleny běhá Rodrick a Mladí jeleni, volba byla jasná.

Vlčí dráha je nejkratší a vede nejblíž hradu. Je cílena především na rychlý sprint a proplétání se překážkami. Jedna její část je neskutečně složité bludiště postavené z dřevěných stěn, kde je umělou krví značena cesta malými šmouhami, které je potřeba sledovat. Někdy je ale cesta značena jen pachem, který se musí sledovat, pokud se odtamtud chceš dostat.

Součástí dráhy je také řeka, jejíž proud je třeba překonat, to je společý prvek pro všechny dráhy.

Stojíš mezi ostatními vlky na začáteční čáře, tvé na vlka příliš dlouhé nohy tě vyvyšují nad ostatní o dobrých deset centimetrů.

Mistr Fenro, instruktor výcviku vlků, vydává ostrý povel a všichni vlci vybíhají. Dlouhé nohy tě rychle nesou kupředu a brzy ztrácíš zbytek smečky za sebou.

Není určen způsob, kterým se musejí překážky překovávat a jelikož parohy ti nedovolují je podlézat, přeskakuješ je dlouhými, ladnými, jelenímy skoky.

Bludiště je dnes obzvlášť lehké a dokonce i proud řeky se zdá mírnější.

Ten den se ti podaří oběhnout trať osmkrát, jedno za půl hodiny. Už jsi to dokázal i víckrát.

Když se na cílové čáře proměňuješ zpět na člověka, opíráš se o kolena a vydýcháváš se.

,,Dobrá práce." Chválí tě Fenro a plácá tě po rameni.

Přikývneš, neschopen mluvit.

Během dalších dvaceti minut přibýhá zbytek smečky, ten poslední, chlapec jménem Niro, také tvůj spolubydlící, jehož vlk je zrzavý stejně jako chapcovy vlasy, dostává za úkol pomoct při úklidu kuchyně po večeři.

Stoupáte zpět do kopce na hrad, procházíte velkou branou na nádvoří a jdete rovnou do jídelny na večeři.

Otoč na 18

Realms of Bloodstones: HybridOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz