20

6 3 0
                                    

Rys je rychlý a stačil uhnout tvým ostrým zubům a drápům, ale sedm let tvrdě trénovaný tvaroměnec je pro něj příliš silným soupeřem.

Nakonec dělá chybu, ucukne před falešným seknutím drápy a pak si teprve uvědomuje, že pravý úder přijde z druhé strany. Příliš pozdě.

Vlčí tlapa ho zasahuje do hlavy a převrací ho na dost dlouho, aby ses stačil sklonit a zabořit mu zuby do krku. Horká krev železité chuti ty zaplňuje tlamu a tobě se zvedá žaludek, ale nutíš se ještě několikrát hlavou trhnout ze strany na stranu, aby ses ujistil, že Mikkel je doopravdy mrtvý. Pak konečně pouštíš mrtvolu ze stisku, pliveš krev a rozhlížíš se kolem.

V zápalu boje jsi nevnímal okolí, nesledoval jsi ostatní únosce. Existoval jsi pouze ty a Mikkel, proměněný v rysa. Nyní ale vidíš kolem sebe čtyři těla ležící s obličej staženými předsmrtnou bolestí v jezírkách krve.

Naproti přes ta jezírka krve stojí ten obrovský vlk, srst slepená do chomáčů krví. Zvědavě tě pozoruje, ale nevypadá, že by se chystal zaútočit. Ale u zvířete, které popírá jakékoliv přírodní zákony o velikosti, je těžké rozhodnout, k čemu se chystá.

Pokud chceš na tomto krvavém místě zůstat, což znamená výzvu k boji pro vlka, otoč na 32

Chceš-li se raději pokusit o útěk, otoč na 33

Realms of Bloodstones: HybridWhere stories live. Discover now