23

17 4 0
                                    

Plížíš se pryč, skryt ve stínu, kudy jsi přišel, ale nevbíháš do dveří obytné budovy, pokračuješ dál podél zdi a v lidské podobě vklouzáváš do dveří hlavní budovy.

Jakmile jsi uvnitř, tvé prudce bijící srdce se ti zdá tak hlasité, až se divíš, jako to, že tě neporozradilo. Hlavní budova je až děsivě tichá a v tom tichu se tvé kroky hlasitě rozléhají, jak kráčíš nahoru po schodech, míjíš ošetřovnu a zrovna stoupáš po schodech do druhého patra, když slyšíš vrznutí vstupních dveří dole. Zrychuješ svůj postup a brzy stojíš v chodbě, do které vede mnoho dveří, všechny do komnat mistrů.

Nevíš, jaký mistr obývá kterou komnatu, proto postupně hlasitě klepeš na všechny dveře, pobízen kroky na schodech. Jedny dveře se otevírají a ven vystupuje mistr Fenro.

,,Co se děje?" Ptá se rozespale.

,,Mistře, Gorton dovnitř pustil nějaké muže, jeden jde sem." Šeptáš

,,Bastard." Zakleje Fenro a mizí ve svém pokoji a vrací se na chodbu s mečem, jehož naleštěná čepel odráží světlo pochodně dopadající na chodbu.

A na jejím konci se právě objevuje muž v tmavomodrém plášti. Jeho překvapení je tak velké že když se k němu Fenro vrhá a probodává mu hruď, nedokáže udělat nic jiného, než překvapeně vydechnout a spadnout na zem.

Za několik málo minut jsou mistři oblečení a ozbrojení.

,,Držte se za námi." Radí vám Fenro a vy děláte, jak říká, postupujete za mistry, zatímco přebíhají most do obytné budovy.

Vy mezitím pokračujete, budíte další a další pokoje a vyháníte jejich obyvatele do dvorany.

Odděluješ se v tom chaotickém proudu od svých přátel a mistrů a jsi unášen proudec lidských těl.

Otoč na 32

Realms of Bloodstones: HybridWhere stories live. Discover now