50

2 1 0
                                    

Prudce se vrháš k útesu a cítíš, jak ti vlkovy čelisti sklapávají těsně vedle hlavy. Hýbeš se ale rychleji než vlk čeká a tak unikáš, na okraji propasti se odrážíš a okamžik letíš temnotou, nedokážeš říct jak vysoko jsi. Ale je to jen okamžik a pak začínáš padat.

Nepadáš dlouho, příkop, do kterého jsi skočil, není hluboký, ale jeho dno je pokryto malými ostrými kamínky, do kterých se ti zabořují nohy. daří se ti ale dopad ustát a okamžitě vybíháš pryč.

Prostředkem příkopu se táhne stříbřitě se lesknoucí tůňka, kolem které se vznáší lehký opar. Na Dun Verdo vás učili, že když jste pronásledováni, máte se dostat k vodě, protože vás v ní nemůžou vystopovat. Nevíš, jestli se to vztahuje i na takovouhle tůnčičku a na obrovského, krvežíznivého vlka, který právě dopadá na kamínky jen pár metrů za tebou.

Běžíš, jak nejrychleji dokážeš, ale brzy víš, že to ani zdaleka nestačí.

Vlčí tesáky se ti zabouřují do lýtka, a ty s bolestivým vyjeknutím padáš k zemi. Dopadáš obličejem na ostrý štěrk a cítíš, jak ti z obličeje vytéká krev.

Odepiš si 4 ŽIVOTY

Ale i přes krvácející lýtko a obličej jsi hned na nohou, připraven čelit vlkovi, který stojí dva metry od tebe a pozorně sleduje každý tvůj pohyb modrýma očima. Jeho kouřová srst na matném měsíčním světle vypadá jako kdyby bylo zvíře skutečně obklopeno obláčkem dýmu.

Je ti jasné, že se zraněnou nohou nemáš šanci té bestii utéct, takže musíš přijmout boj.

Jestli chceš bojovat o svůj život jako člověk, otoč na 85

Chceš-li bojovat s vlkem jako vlk, otoč na 86

Realms of Bloodstones: HybridOnde histórias criam vida. Descubra agora