56

4 2 0
                                    

Víš, že proměna ti bude trvat vteřinu či dvě, takže nesmíš váhat ani okamžik. Jakmile vlk uvidí pohyb, vystartuje po tobě.

Soustředíš se, zhluboka nabíráš vzduch do plic a vrháš se na všechny čtyři. Ještě ve vzduchu se ti protahuje obličej, stejně jako zuby, po celém těle ti raší srst a dopadáš na vlčí nohy. Když ti narůstá ocas, poslední, co ty chybí, jsou parohy, které se objevují vzápětí.

Podíváš se na vlka, ale zdá se ti, že se za těch několik vteřin ani nepohnul. A pak ti dochází, že to tak skutečně je. Vlk stojí a ohromený pohled jeho modrých očí tě zaráží stejně jako vlka zaráží pohled na tebe.

Ve vlkově obličeji se zračí zmatení, které půspbí tak lidsky, až působí, jako že je to jen hra světla. Bez hnutí stojíte proti sobě, obrovský vlk s kouřovou srstí proti menšímu, šedému vlkovi s parohy. Kdyby na tu krví zalitou mýtinu někdo přišel a viděl ty dva zvláštní vlky, jak se upřeně pozorují, myslel by si, že se zbláznil. A stejně se cítíš i ty. Proč by se to divoké zvíře zastavovalo?

Jsi připraven reagovat na každý vlkův pohyb, ale žádný nepřichází a ani to nevypadá, že by se vlk chystal zaútočit.

Pak se děje něco, co jsi nemohl čekat. Ten mohutný vlk se odráží předníma nohama a při prudkém švihnutí vzhůru se proměňuje.

Otoč na 84

Realms of Bloodstones: HybridWhere stories live. Discover now