Chapter 40

3.4K 155 19
                                    

Гледна точка на Хари:

Изправих се след като го видях, някога моят ментор, а сега същински дявол.

В началото го мислих за добър човек, който ми помагаше да сбъдна мечтите си, които мислех, че никога няма да станат реалност, но сега го виждах като един егоистичен задник, с потребност към парите и силата, които можеше да придобие.

Леа вдиша треперливо, а погледът в очите й изглеждаше така, сякаш се колебаеше дали и тя да се изправи или не.

"Всеки ден, в който игнорираш предложението ми, ще бъде просто още един ден, в който някой около теб ще бъде афектиран, затова смятай днешната случка само за началото."

Предупреждението му се повтаряше в съзнанието ми, карайки юмруците ми да се тресат от гняв.

- Моля те, седни, момче. След всичко, през което сме преминали заедно, се нуждаем единствено от официално посрещане, - каза Николай, докато се усмихваше самодоволно, а черната му зализана назад коса отразяваше светлината. Носеше изцяло черен костюм, който си подхождаше със същността му.

- Какво искаш? – Изплюх, без желание да играя игричките му повече.

Той въздъхна, след като осъзна, че все още стоя изправен.

- Просто исках да ви видя, за да се уверя, че сте видели подаръкът си за добре дошли и дали си премислил невероятно щедрата ми оферта.

- Каква оферта? – Попита Леа, гледайки ме очаквателно, но разбира се Николай отговори преди мен.

- Предложих му да стане професионалист и да взима двадесет и пет процента от печалбите, като му осигуря най-добрия треньор и начин на живот, докато успее да задържи кариерата си в разцвет.

- И след като съм твърде стар или осакатен, за да се бия, ти просто ще ме убиеш, защото риска да кажа на някого ще е твърде голям, - приближих се към него. – Само искам да знаеш, че мога да срина цялата тази схема когато си поискам.

Той просто се засмя.

- Феликс, трябваш ми, - с щракването на пръстите си, едър мъж влезе в стаята. Сигурно бе един от многото му бодигарди. – Така... Нека се уверим, че няма да правиш нищо необмислено. Би ми било много тъжно ако се наложи да ти счупя няколко кости точни преди бой, - заплаши ме Николай и аз преглътнах страха, който се надигна вътре в мен.

Camouflage (Bulgarian Translation) - Harry StylesWhere stories live. Discover now