Hoofstuk 13

1K 50 7
                                    



Niamh

Hallo Niamh....

Alsjeblieft Twayne, niet nu. Je weet hoe erg ik het haat.

Het spijt me. Ik zal je helpen, het was niet jouw schuld, en dat weet je.

Wel. Het was wel mijn schuld, het spijt me zo

Nee! Je hebt het gezien, de bestuurder van de vrachtwagen was dronken. En sowieso, wat kon een meisje van twaalf er nou aan doen, he.

Als ik nou niet voor onze verjaardag naar de pizzeria wou.

We wouden alle drie pizza, Niamh.

Alsnog.

Ineens zitten we in de auto, maar alsof ik op een afstandje zit. Ik kan mezelf met een grote glimlach zien, net zoals Sean. Twayne zit voorin druk met mama aan het praten, terwijl papa lachend naar hun gesprek luistert. Sean en ik hebben een magnetisch schaakspel gevonden voor in de auto, en ik lig voor.

Ik herken dit moment, en zal altijd blijven doen. We waren alle drie net twaalf, en ik mocht dit keer beslissen en wou naar een pizzeria dat wel een eindje weg was, maar de moeite waard volgens mij.

Jep. Twayne, Sean en ik waren een drieling.

Ik wil mijn ogen sluiten maar op een of andere manier lukt het niet. Ik zie hoe mijn twaalf jarige ik naar voren kijkt bij het gegil van mijn moeder. Mijn blauwe jurk en vlechten zwaaien mee. Sean kijkt met even grote ogen naar de voorruit.

En dan de crash. Dat f*cking ongeluk dat mijn hele leven verpest heeft. Op onze verjaardag.

We mochten kiezen waar we wouden eten en ik wou perse naar een Zweedse pizzeria een uur rijden van huis. Nu we in Nederland woonden miste ik het Zweedse eten, en pizza kebab was daar één van. Sean wou graag naar een Italiaanse tent en Twayne vond alles wel prima. Maar ik dramde maar door en uiteindelijk stemden ze in.

De dag begon goed. We hadden allemaal een armband gekregen met verschillende beeldjes.

Ik een vos, Sean een giraffe en Twayne een Olifant. Papa en mama wisten dat we een obsessie hadden met deze dieren. We zouden het feestje met familie en vrienden later houden. En verder hadden we een PlayStation 3 gekregen, waardoor we de rest van de dag niet meer beneden waren maar aan het gamen.

Maar we waren er bijna, maar die dronken chauffeur verpeste de rest van mij leven, en die van Sean.

Het was vreselijk. Papa, mama, Twayne en de chauffeur waren op slag dood. En ik en Sean lagen in de intensive care. Na een coma van twee weken werd ik wakker, Sean was al eerder wakker geworden. Ik had last van geheugenverlies, meerdere botbreuken en vele andere verwondingen. Mijn broer was er niet beter af.

We werden opgevangen in een weeshuis sinds mijn opa en oma al dood waren. Toen begon onze depressie. We weerhielden elkaar om rare dingen te gaan doen, we werden probleem kinderen. We hadden last van een trauma en geen enkele familie wou ons helpen, behalve de familie Brouwer. Een stelletje die geen kinderen konden krijgen.

Sean en ik werden weer blij en gingen na een paar weken naar een andere school omdat we nu in een ander dorp leefden. Daar ontmoette ik Anna en zij introduceerde me aan andere mensen. Maar de meesten hadden geen zin in een freak. Mijn broer had meer geluk, hij werd meteen opgenomen in een vriendengroep.

We begonnen beiden weer te racen op onze brommers en hadden veel geluk.

De Magische Tweeling werden we genoemd. Omdat altijd vlak achter elkaar finishten. De ene keer hij eerst de andere ik.

Tot een ander ongeluk dat ook mijn passie voor racen ook verpeste. Maar Sean ging door, en ik geef hem gelijk, het is leuk. Ik durf het alleen niet meer.

Huilend zie ik mezelf zitten op mijn nieuwe kamer, bij mijn nieuwe ouders. Maar ik wil die niet, ik wil gewoon mijn eigen, biologische ouders. Geen neppe, ook al zijn ze zo aardig.

Ik hoor zachte snikken van de kamer hiernaast. Het is twee jaar nadat we nieuwe ouders hebben gekregen. We klikten allebei meteen met de ouders van Maria. Opa en Oma. Maar Oma is doodgegaan. Twee dagen geleden en Sean is kapot. Hij is zijn kamer niet uitgekomen en ik maak me zorgen.

Doei Niamh. Hou van jou, klein zusje.

Ik ook van jou zus.



Om verwarring te voorkomen:

Twayne, Niamh en Sean zijn een drieling. 

Twayne is een meisje, netzoals Niamh. Sean is een jongen.

Hen biologische ouders, en twayne, zijn omgekomen in een auto ongeluk. 

Nu zijn Sean en Niamh geadopteerd. 


Als je vragen hebt: stel ze :)


MissingWhere stories live. Discover now