Hoofdstuk 34

699 30 7
                                    

Migraine  ~Twenty One Pilots.




Niamh

"Ik zou je kunnen zoenen, maar aangezien je een vriendje hebt doe ik dat maar niet." Fluister ik nog steeds onder invloed van de adrenaline rush. Snel maakt Maaike mij los en ik trek haar in een stevige knuffel.

"Als ik niet beter wist zou ik denken dat je me probeert te vermoorden Niamh."

Ik trek me terug en kijk haar aan, gosh ze heeft coole ogen.

"Ik heb een vriendje...." Zegt ze grijzend.

Oepss.. iets te lang gestaard. Ik bloos een beetje.

"Je hebt coole ogen...die kleur groen... je bent toch geen afstammeling van de God of Misschief Loki hè?"

"Omg! Je bent een Marvel fan!" schreeuwt Maaike enthousiast. Ik kijk haar met openmond aan, mijn grote ogen helpen ook niet aan mijn rare gezichtsuitdrukking.

"Ik dacht dat ik nooit iemand zou vinden!" Roep ik terwijl ik mijn vuist in de lucht gooi. We schieten allebei in de lach en ik zak op een knie van het lachen.

"Ga je nu ook nog ten huwelijk vragen?!" giert Maaike. Ik val nu om van het lachen en Maaike valt over mij heen. We zijn best friends forever in no-time.

We vergeten even dat er een mogelijk lijk naast ons ligt die te veel shit heeft gedaan om nog te leven.

We hikken nog een beetje na voordat we opstaan. Ik trek haar overeind. We vegen onze kleren af en kijken naar Leon. Hij ligt er nog steeds. Ik kan me bijna geen mooier beeld voorstellen.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Nevermind.

Dat kan ik wel. We hebben Leon in een stoel gedauwd en ook vast gemaakt. Hij ziet er slecht uit, erg slecht. Je zou bijna medelijden krijgen. Bijna, de normale mens dan. Ik ben al zover heen dat ik van het aanzicht geniet. Payback bïtch.

Maaike en ik pakken de stoelen uit de hoek en gaan voor hem zitten. Tijd om bij te praten.

"Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd toen ik mijn...black-out... had?" probeer ik voorzichtig.

"Nou... we hebben het even gegoogled en het blijkt dus dat je mentaal er klaar mee was en in een beschermingsmodus ging, je hersens maakte je boos zodat je eventuele dreigingen kan afweren en jezelf ik 'veiligheid' kan brengen. Maar..... Bran had een mentale breakdown, Milan heeft zich ook een week opgesloten zonder eten in zijn kamer. Luuk was op een 'geestelijk vakantie' en Sem heeft meerdere keren een paniek-aanval gehad door Bran's mentale breakdown en het gedrag van de anderen. Oh en je broer heeft de hele tijd dat je weg was niks gezegd en alleen het broodnodige gedronken en gegeten, je hond daar in tegen at alsof ze nooit vlees had gezien." Ze zucht erachteraan.

"Well shit."

"Dat kan je wel zeggen ja, mijn broers zijn weg dus ik was lekker met alle idioten opgesloten, hè dat rijmt, en heb voor de dieren gezorgd. Mijn vleermuis, die je een keer eerder hebt ontmoet, en voor jouw wezens. Coco is zo schattig!" legt ze uit.

Ik zucht ook en laat mijn hoofd in mijn handen rusten. "Ik dacht dat die mensen een maffia moeten voorstellen, en bedankt voor het zorgen. Ik ben een flabberghasted. Ik heb dat woord altijd al willen gebruiken. Fück yeah."

"Jaaa..... deze mensen zijn niet zo maffia als je denkt, dat doen de meeste mensen en rival gangs ook. En dat is waar zij verkeerd gaan. Ze denken dat ze zwak zijn, en ze hebben ook hun zwakke plekken, maar ze kunnen nog steeds moorden en ze hebben zo elk hun eigen specialiteit. Maar om wie ze geven hebben een zwak plekje. Wat ook gevaarlijk kan zijn voor alle betrokkene." Eindigt Maaike haar speech. Wow.

MissingWhere stories live. Discover now