A l ı n t ı

39.7K 1.3K 234
                                    

-A l ı n t ı-

"Parmağında olması gereken yüzük nerede?" diye sordu en sonunda.

"Unuttum."

"Anlamadım?"

"Anlamayacak bir durum yok. Unuttum diyorum."

Cevabım hoşuna gitmeyecekti. Gitmesini de istemiyordum. Söylediği her şeye uyacağımı sanıyorsa, yanılıyordu. Beni içine çektiği mavi bataklığında sessizce dibe çekilmeyi beklemeyecektim.

"Madem unuttun öyle olsun." Sesi beklemediğim bir şekilde sakin çıkmıştı. Söylediğimi hemen kabullenmiş olması ondan beklemediğim diğer durumdu. Şaşırmıştım, en azından şu tehdit barındıran cümlelerinden birini sarf eder diye düşünmüştüm. O böyle bir adamdı. Bu zamana kadar karşı çıktığım her şey de önüme engel olarak tehditlerini savurmuştu.

Çaktırmadan yan gözle yüzüne bakmaya çalıştım, mavi gözleri anayoldaydı. Yüzünde öfke kırıntılarını aradım. Sakin duruyordu ama öfkeli olmasa bile yüz hatları sert bir ifadeye sahipti. Bu yüzden sakin kaldığını sandığım zamanlarda bile öfkeli olabilirdi, çözmesi zor biriydi.

Ona baktığımı hissetmiş olmalı ki ansızın bakışlarını çevirdiğinde irkildim. Bir anlığına bakışlarımız kesişir gibi oldu. İfadesizliğini yine bozmadı. Gözlerinden boş bir dalgalanma geçti. Gözlerim üstünden çekilirken bakışlarım düştü, direksiyondaki eline değdi. Daha önce fark etmem gereken ama benim şu an fark ettiğim şeyle karşılaşınca ruhum afallarcasına sarsıldı.

Yüzük parmağında gri bir alyans vardı.

Ne zaman takmıştı? Neden takıyordu? Niçin çıkarmamıştı?

Nikah gününde parmağında olduğunu hatırlamıyordum ya da varsa da ben dikkat etmemiştim. O günün ardından günler geçmiş olmasına rağmen niye gözlerim çıkarmadığı parmağındaki şeye bakıyordu? Çıkarması gerekirdi, hatta hiç takmaması gerekirdi.

O şey, o nesne oradaydı. 

****

Herkese merhaba. Çok fazla bölüm sordunuz bende sesinizi duymak için bu alıntıyı atmak istedim. Yazıyorum, en kısa sürede kısmetse ekleyeceğim ama sizden istediğim tek şey yorum yapıp ses çıkarmanız. İnanın yorum görünce daha mutlu oluyorum. 

Ayrıca instagramdaki sayfamda Zevahir ile ilgili paylaşımlar yapıyorum. Yakın zamanda da ufak bir reels paylaşacağım. İzlemek ve afişlere bakmak için cigdemin_hikayeleri adındaki sayfama davetlisiniz. :)

Bölümde görüşmek üzere :)

ZEVAHİRWhere stories live. Discover now