11.Broken Phone

127 6 6
                                    

#Olivia
Samen met Alli (Alec) loop ik het gebouw binnen. Ik ben best wel zenuwachtig, gewoon omdat ik niet weet wat me te wachten staat. Alec heeft me bijna ook niks verteld, niet eens de songtekst. We lopen een aantal trappen op tot Alec stopt voor een deur en vraagt "Ben je der klaar voor?" met een grote glimlach op zijn gezicht. Ik knik maar, want mijn stem wilt niet helemaal meewerken vanwege de zenuwen. Alec opent de deur en meteen hoor ik hoe hij warm verwelkomt word. Ik adem nog even heel diep in en uit voor ik ook de studio inloop. Bij mij is het welkom minder luidruchtig, laten we zeggen doodstil. Ik voel hoe ik een tijdje aangestaard word en mijn glimlach begint te verdwijnen tot Alec het initiatief neemt om me voor te stellen. "Dit is Olivia, de zangeres waarover ik het had." zegt hij richting de jongens. Ayron, de jongen die ik al een beetje ken na zijn optreden van gisteravond komt op me aflopen en zegt "Fijn dat je er bent." en geeft me een schouderklopje. De warme blik in zijn ogen laat zien dat hij het oprecht meent. "Hey, ik ben Jay." zegt een andere jongen die net is opgestaan en geeft me een hand met een knipoog op het eind. "Kayne." zegt een jongen die in een hoek zit te observeren. Ik geef hem een nogal ongemakkelijke glimlach tot Ayron dan zegt "Lets do this." en enthousiast de opnamestudio inloopt en achter een van de microfoons gaat staan. Hij seint naar me dat ik ook moet komen, dus doe ik dat en sluit de deur achter me zodat de kamer weer geluiddicht is. Ayron geeft me een blad waar de tekst op staat, het refrein wat ik moet zingen is gemarkeerd. Wauw, het refrein komt nog best wel vaak voor. Ayron doet zijn koptelefoon op en geeft mij de mijne aan, zodra ik hem op heb hoor ik Alec zeggen achter de panelen "Ben je daar klaar voor Ayron." en kijkt hem aan vanachter het dikke glas die de twee ruimtes van elkaar scheid. "YES sir." zegt Ayron voor Jay de muziek start en Ayron er helemaal in opgaat begint. Ik hoor de muziek in de koptelefoon en eerlijk is eerlijk, de beat is echt goed. Ayron begint niet veel later, ik lees mee en weet wanneer ik moet beginnen. Ik zing op de beat met Ayron, hij lijkt verrast dat ik gewoon goed meezing op het ritme. Ik kijk op het blaadje terwijl ik blijf zingen, voor ik het weet stopt Ayron en moet ik nu alleen zingen. Af en toe kijk over mijn blaadje om te kijken wat Alec er van vind, hij doet erg zijn best om zijn glimlach in te houden. Jay, die naast Alec zit, heeft opgetrokken wenkbrauwen en een half open mond, ik weet niet of het positief of negatief is.
Zo zingen Ayron en ik om en om ons stukje en af en toe samen, tot het nummer afgelopen is. "DAT GING ZO LEKKER!" zegt Ayron helemaal enthousiast en trekt me in een knuffel. Het is fijn om te weten dat hij het goed vond gaan. "Dat klonk echt goed." hoor ik Alec via mijn koptelefoon zeggen.
Jay blijft een tijdje staren, tot hij zegt "Laten we verder gaan met de tweede tape." zegt Jay dan uiteindelijk. "Gast, ben je doof ofzo? We hebben geen tweede tape nodig, dit was perfect." gaat Ayron erop in. Ik zie dat Kayne opstaat en wat zegt, maar ik hoor niet wat omdat het glas te dik is en hij te ver van de microfoon in de panelen/draai tafel staat (of hoe je het ook wilt noemen). "Ik ben het eens met Kayne." zegt Jay dan uiteindelijk. "Waarmee eens?" vraagt Ayron niks wetend, net als ik. "Dat Olivia misschien wat meer tekst moet krijgen, ze heeft echt een goede stem die wat vaker gehoord moet worden." zegt Kayne. Ik moet even knipperen, dit had ik niet verwacht. "Ja, je hebt gelijk." zegt Ayron en kijkt me tevreden aan. "Laten we de tekst dan wat aanpassen." zegt Alec uiteindelijk. Ayron zet zijn koptelefoon af en loopt de opname ruimte uit, ik doe hetzelfde en volg hem hem de opname ruimte uit.

Niet veel later lopen Ayron en ik de opname ruimte weer in, met nieuwe regels die gemarkeerd zijn op mijn blad en extra teksten erop geschreven.
Beide doen we weer onze koptelefoon op, Ayron begint eerder te zingen dan net anders zouden de nieuwe stukjes er niet meer bij kunnen. Alles gaat goed, om eerlijk te zijn vind ik het zo onnodig om mij meer tekst te geven want Ayron zijn stem is zo goed en mooi.
Zoals net is Ayron weer heel enthousiast over het nummer, en wilt het meteen terughouden.
"Waar wacht je nog op, laat horen." zegt Ayron ongeduldig en kijkt naar Jay die op een aantal knopjes drukt. Wat net gezongen werd is nu te horen op de beat. Dit klinkt nog best wel goed, vooral dat van Ayron is goed want hij heeft echt een unieke stem.
"DIT KLINKT ZO LEKKER!" schreeuwt Ayron nadat het nummer voorbij was, hij is echt heel enthousiast over dit nummer. Jay lijkt ook wel trots te zijn op het nummer dat hij bewerkt en geproduceerd heeft. "Ik zei toch dat ze de perfecte persoon hiervoor was." zegt Alec dan trots en trekt me tegen zich aan. "Jazeker." zegt Kayne en staat op voor hij verder gaat. "Ik denk dat ze ook de perfecte meid is voor mijn nummer." zegt hij. Nogal verward kijk ik hem aan, maar Alec begrijpt het wel aangezien hij helemaal enthousiast word. "Ben je serieus?" vraagt Alex ongelovig. "Ja, serieus." antwoord Kayne met een lichte grijns. "Ze is getalenteerd, makkelijk om mee te werken, sexy en kan ook nog eens dansen." beredeneerd hij.
Ik voel gewoon hoe ik rood word, ik dacht dat mijn kleine danspasjes niet opvielen tijdens het refrein, het is gewoon een goed nummer. "Ik denk dat ze de perfecte persoon is om mee op te treden." zegt Kayne uiteindelijk richting Alec alsof ik er niet bij ben.
WACHT! WAT?! STOP!
"Optreden?" vraag ik dan. Hij kijkt me aan en zegt "Ja optreden." zegt hij met een glimlach. "Heb je daar problemen mee?" vraagt hij me. "Nou,-" zeg ik voor ik onderbroken word door Alec, die "Ze doet het." zegt. Met grote ogen kijk ik hem aan, is hij serieus? "Mooi." zegt Kayne met een tevreden grijns en gaat terug op de bank zitten. Ik blijf Alec aanstaren, is hij serieus? Hij trekt me mee de gang op.
"Ik weet wat je denkt, maar dit is een geweldige kans voor je." zegt hij nadat hij de deur achter zich gesloten heeft. "Ik wil het niet doen, het is niks voor mij." vertel ik hem eerlijk. Ik had het idee dat ik hier totaal iemand anders kon zien, overnieuw kon beginnen, maar het begint steeds meer op mijn oude leven te lijken. "Alsjeblieft Olivia, Kayne is heel wat in deze stad. Als je dit optreden doet is het niet alleen een geweldige kans voor je om te laten zien wat je kan, maar ook om belangrijke mensen in deze stad te leren kennen." zegt hij. "Kom op, ik weet dat je net zoveel van muziek houd als ik. Doe dit voor mij, weet je hoe geweldig het zou zijn om met zo iemand op te treden." probeert hij me over te halen. Hij wil het volgens mij meer dan ik, ik zucht even voor ik dan instem door te zeggen "Wanneer is het?". Alec springt bijna van vreugde en verteld me dan "Het duurt nog wel een tijdje." voor hij me omhelst en weer de studio inloopt. Ik kan niet geloven dat ik dit heb gedaan.
Leunend tegen de muur haal ik mijn telefoon uit mijn zak, Alec laat me een beetje denken Brianna. Ongelofelijk hoe erg ik haar mis, ik tik haar nummer in op mijn telefoon die ik ondertussen uit mijn hoofd ken.

Love me harderDove le storie prendono vita. Scoprilo ora