77. De laatkomers

123 12 8
                                    

(Afbeelding; Olivia in de lerarenkamer.)

#Olivia
Meteen zodra we zijn aangekomen zien we de jongens chagrijnig op ons wachten, zodra we onze helmen af doen veranderd hun gezichtsuitdrukking meteen. Terwijl Brianna hen zelfverzekerd voorbij loopt, loop ik nogal ongemakkelijk in Brianna's korte broekje (dat best strak zit omdat ik vanachter meer gevuld ben dan Brianna) achter haar aan de school in. "Ziet er goed uit hoor." zegt TJ met een scheve grijns op zijn gezicht. In het begin voel ik me niet aangesproken, maar zodra ik naar hem opkijk geeft hij me een knipoog. Nogal awkward loop ik in een rap tempo de aula in. Ik heb de aula nog nooit zo verlaten gezien, normaal lopen er in de ochtend nog conciërges of leraren en staan er tafels en stoelen, maar nu lijkt de hele, lege aula van ons te zijn. Met grote ogen valt het me op hoe groot de aula eigenlijk is tot ik naar het podium kijk. Een man, eerder een jonge man rond de 20, kijkt me glimlachend aan. "Zonder al die tafels is het hier nog best wel groot." zegt de jongen die van het podium afspringt. WOW, nu hij voor me staat valt het me pas op hoe groot hij eigenlijk is. "Sorry ik heb me nog niet voorgesteld; ik ben Cameron, jullie dj van vanavond." zegt hij en steekt zijn hand af. "Olivia." zeg ik en schud zijn hand, hij heeft echt een stevige handdruk. Even kijken we elkaar aan voor Brianna zich ook voorstelt, "Brianna." zegt ze en steekt haar hand uit, Cameron schud haar hand met een glimlach en zegt "Cameron.".

"Dus waarom waren jullie te laat?" vraagt Ethan ons wanneer we alles klaar hebben gezet, een paar soundchecks hebben gedaan en hebben afgesproken hoelang Cameron dj't en hoeveel liedjes we gaan doen voor Cameron weer gaat draaien (we zijn het eens geworden dat Cameron een half uur draait, wij 3 liedjes spelen en dan weer overnieuw). Brianna en ik kijken elkaar even aan, voor Brianna haar mond opent. "Emotioneel gesprek." zegt ze droogjes. "Zeker over make-up." zegt TJ op een licht geïrriteerde manier omdat we te laat waren en neemt een slok van zijn RedBull die hij uit de volle koelkast in de lerarenkamer, waar we nu zitten, heeft gehaald. "Ja eigenlijk wel." zegt Brianna en gaat in op TJ. "Ik moest Olivia overhalen om make-up op te doen. Wat vinden jullie ervan?" vraagt ze en richt de aandacht op mij. Ik voel hoe ik aangestaard word en het feit dat er alleen maar jongens aan tafel zitten maakt het niet bepaald meer comfortabel. "Het ziet er anders uit, maar ik weet niet of ik Olivia met of zonder make-up mooier vind." zegt Aiden eerlijk. Ik voel hoe ik rode wang krijg, wat Brianna opvalt aangezien ze de opmerking "Gelukkig dat ik geen blush heb opgedaan, want als je toch zo snel rood word zou het opvallen." maakt met een lach op haar gezicht. Dankjewel Brianna, want ik voel hoe ik ondertussen een tomaat ben geworden. "Niet raar denken ofzo, maar ik vind je echt beeldschoon." zegt TJ dan op overdreven manier en kijkt me met een grijns aan. "Dankjewel." zeg ik een beetje beschaamt. "En jij?" vraagt Brianna met een lichte grijns aan Cameron die een tijdje in stilte heeft mee zitten luisteren. Hij lacht even verrast maar begint me dan goed te bekijken, waardoor ik verlegen en lip-bijtend naar de grond ga kijken. "Ik vind dat ze er erg goed uitziet en dat jullie zeggen dat ze er zonder make-up alleen maar beter uitziet, zijn alleen maar pluspunten want ik zag bijna niet dat ze make-up op had." zegt hij heel eerlijk en op een zelfverzekerde manier. Wanneer ik uiteindelijk weer op durf te kijken zie ik dat Cameron nog steeds kijkt, in plaats van weg te kijken glimlacht hij naar me.
Iedereen raakt in gesprek met elkaar, neemt een drankje aangezien er toch meer dan genoeg is in de overvolle lerarenkamer waar alle drankjes die vanavond verkocht gaan worden zijn opgeborgen. We zijn zo erg in gesprek geraakt dat het ondertussen al 18.48 is, waaraan Ethan ons gelukkig heeft herinnerd.

Natuurlijk komt niemand om stipt 19.00 naar een schoolfeest en aangezien dit een schoolfeest voor alleen bovenbouwers is klinkt het nog logischer, dus hadden we van te voren al besloten dat Cameron tot 20.45 blijft draaien voor we het overnemen, omdat de zaal dan waarschijnlijk al aardig vol zal zitten.
Zoals we al verwacht hadden loopt de aula pas vol rond 20.00.
Ondanks dat de zaal aardig vol is, danst er niemand en natuurlijk wil Brianna er wat aan doen. Ze tikt op mijn schouder en zegt " wat dacht je ervan, zullen we deze dooie boel wat opleuken?" vraagt ze met haar grijns. Nogal twijfelend kijk ik de zaal in, iedereen staat aan de zijkant met elkaar aan het praten of naar elkaar kijken in plaats van te dansen. Als Brianna en ik nu gaan dansen gaat de hele zaal ons natuurlijk aanstaren. "Kom op, het is toch je laatste avond." probeert Brianna me te overtuigen en om eerlijk te zijn heeft ze gelijk, het is mijn laatste avond dus ik ga eruit halen wat er in zit ongeacht wat anderen vinden. Ik knik, wat Brianna erg blij maakt voor ze me naar het midden van de aula trekt. Wanneer we beginnen te dansen begint Cameron de muziek harder te draaien en geeft hij ons een knikje met een grote glimlach, wat voor mij een teken is om los te gaan. Het is mijn laatste avond, ik kan zijn wie ik wil zijn nu want er is niemand die er wat van kan zeggen aangezien ik morgen toch weg ben. Ik dans zoals ik gewoonlijk zou doen in een club, Brianna lijkt even verrast te zijn van de pasjes die ik doe want op een gegeven moment fluistert ze in mijn oor "Ik wist niet dat je zo sexy kon zijn." en trekt haar wenkbrauwen twee keer op, ik geef haar een kleine grijns en ga verder met dansen. Zoals verwacht worden we aangestaard, maar fuck it, want dit is mijn laatste avond met Brianna en we doen alles waar we zin in hebben. Zo erg was het ook niet, want op een gegeven moment komen er groepjes mensen ook dansen en word het steeds drukker.

Ze hebben gelijk wanneer ze zeggen dat de tijd sneller gaat wanneer je plezier hebt, want voor ik het weet is het al 20.45 en stoppen Brianna en ik met moeite met dansen voor we het podium opgaan. Eenmaal op het podium voel ik de zenuwen pas, niet alleen omdat de hele school ons aanstaart maar ook omdat dit het openingsnummer is, als dit verkeerd gaat zal alles verkeerd gaan.
Zodra ik op het podium sta met microfoon en al voel ik de warmte van de lamp die op me schijnt pas, en alsof dat nog niet erg genoeg was zie ik hoe de deuren van de aula nogmaals opengaan, wat ik niet had verwacht omdat ik dacht dat de hele school al aanwezig was. Precies wanneer Aiden begint met aftellen met zijn drumsticks zie ik hoe Jason en..... Jayden de deur doorlopen en zoekend de zaal rondkijken tot Jason Brianna heeft gevonden en Jayden aantikt om vervolgens naar het podium te wijzen waar ik opsta. Jayden en ik hebben oogcontact, vlak voor ik moet zingen. Als dat maar goed gaat.

Love me harderWhere stories live. Discover now