4. Eerste schooldag, part 1

141 8 14
                                    

#Olivia
Vandaag ben ik extra vroeg opgestaan, niet dat ik echt wakker moest worden aangezien ik amper heb kunnen slapen door de zenuwen. Nadat ik voor de 100ste keer op mijn wekker had gekeken besefte ik me dat ik net zo goed op kon staan rond 05.47.
Het enige voordeel aan zo vroeg opstaan is dat je een lekkere, lange douche kan nemen.
Normaal gesproken zou ik een paar spullen bij elkaar moeten pakken en snel moeten zijn, aangezien er in het weeshuis meerdere mensen graag in de ochtend willen douchen, maar aangezien ik ju gewoon een badkamer in mijn kamer heb is dag niet nodig.
Op mijn gemak pak ik een schoon setje lingerie uit mijn (inloop)kast, om vervolgens meteen door te gaan naar mijn badkamer. Voorzichtig laat ik mijn ondergoed langzaam naar beneden glijden, om niet veel later ook mijn oversized shirt (waarin ik slaap) uit te trekken. Ik gooi mijn ondergoed en shirt in een wasmand voor ik de douche instap, wat me een heerlijk fris gevoel geeft. Het water geeft me een dijn gevoel, nou ja, het laat me even het spanning gevoel vergeten.

Ik weet niet hoelang ik onder douche sta, maar het word maar eens tijd dag ik eruit stap. Snel droog ik mezelf af en trek ik mijn schoon setje lingerie aan, voor ik uit de badkamer loop en naar mijn kast loop. Ik kijk een beetje rond, wat zal ik eens aandoen? Normaal gesproken zou ik een trui ofzo aandoen, maar het is hier veel warmer dus moet ik toch maar voor iets anders gaan.
Zo blijf ik even kijken door de kast met kleding die ik normaal gesproken nooit aan zou doen, begrijp me niet verkeerd; ik vind het mooie kleding, maar ik weet gewoon niet of het wel iets is wat ik zelf uit zou kiezen. Ik weet dat het vandaag lekker weer gaat worden, en aangezien het mijn eerste schooldag is zal ik niet echt lessen gaan volgen maar meer rondleiding krijgen dus laat ik maar gaan voor iets basics, als ik dat in ieder geval kan vinden in deze kast.
Gister heb ik gemerkt dat de meeste meisje hier in korte broekjes lopen, wat me niet verbaast met deze warmte, en aangezien ik niet op wil vallen besluit ik ook maar om een kort broekje aan te doen, waar ik normaal niet echt van ben. Om eerlijk te zijn heb ik best wel veel meisje gezien met croptops of tanktops, maar dat vind ik iets te bloot voor mezelf dus ga ik maar met een basic wit shirtje.
Het positieve van deze kast is dat er meer dan genoeg keuze is aan accessoires, tassen en schoenen (hakken, omdat Anastasia vind dat ik als "jonge dame" mijn "prachtige figuurtje" meer eer aan doe bij het dragen van hakken).
Ik ga voor Eem van de laagste hakken, die er nog best wel tof uitzien bij deze outfit.

Helemaal aangekleed en al met matchende schoenen, tas en een leuke zonnebril loop ik richting de keuken, na even gezocht te moeten hebben.
Wanneer ik aankom zie ik dat iedereen al aan tafel zit, op Luke na. Ik neem het hem ook niet kwalijk aangezien hij hard heeft gewerkt voor zijn examens en nu al bijna klaar is.
Anastasia is een appel aan het eten, terwijl Zachary een kop koffie drinkt bij zijn krant.
Zodra Anastasia me in de gaten heeft staat ze meteen op en kijkt ze me op overdreven manier aan met open mond, wanner ze zegt "Wat zie je der fantastisch uit.". Nogal ongemakkelijk lach ik een beetje tot Anastasia, Zachary aanstoot om ook te kijken.
Wat hij ook doet, net als Anastasia geeft hij me een compliment op zijn eigen manier "Leuk." is wat hij uitbrengt, voor hij weer met zijn neus in de krant kijkt.
Anastasia trekt meteen een stoel naar achter zodat ik kan gaan zitten, wat ik ook doe, om me vervolgens een hele stapel pannenkoeken voor mijn neus en een kop thee. Met grote ogen kijk ik verbaast naar het bord; ik weet niet of het komt omdat ze van me verwacht dat ik alles zal opeten of omdat ze ze zelf heeft gemaakt.
Ik blijf even staren naar het bord tot Anastasia er iets van zegt "Ontbijt je s'morgens niet?" vraagt ze me op dezelfde toon als gister, met de taart, bang dat ze me niet kent ofzo. "Nee, nee," zeg ik snel voor ze weer teleurgesteld raakt. "het is gewoon dat ik normaal s'morgens wat..... wat lichter eet." zeg ik zo netjes mogelijk. "Wat eet je normaal dan?" hoor ik Zachary vragen voor Anastasia kan. "Uhm, gewoon muslie, crueslie, cornflakes, dat soort dingen." zeg ik even nadenkend. "Had dat dan eerder gezegd." hoor ik Anastasia zeggen, voor ze een keukenkastje, die aardig groot is voor een "kastje", opentrekt met verschillende soorten cornflakes, muslie, crueslie, ontbijtgranen, havermout ect. "Luke is ook gek op dit soort dingen, maar we willen wel dat hij gevarieerd blijft eten." zegt Anastasia terwijl ze de kast inkijkt. Wanneer ze me terug aankijkt en mijn grote ogen ziet krijgt ze een klein lachje die een blije moeder normaal gesproken heeft, zo staart ze even voor ze me iets aanbied.
Ik neem al genoegen met het eerste beste wat ze me aanbied, om het vervolgens snel op te eten om dan meteen mijn tanden te poetsen.

Love me harderWhere stories live. Discover now