40. kapitola

2.4K 189 8
                                    

Pokračovali ve tmě už jen dva. Dimitri a Richard pomalu, zahloubaní do svých myšlenek, odcházeli ze sídla, ve kterém zřejmě zbytečně vyslýchali všechny, kteří viděli, co se stalo.

„Co jsme se tedy dozvěděli?" prolomil nakonec Richard ticho. 

Dimitri přemýšlivě zabručel. „Nic. Především nic nového. Nemáme jak pokračovat dál."

Richard se zamračil. Bylo mu jasné, že pokud tohle chabé vyšetřování neposunou dál alespoň výsledky DNA zabitého hybrida a vlkodlaků, pokud v nich ještě něco zbylo, nebo pokud jim do klína nespadne štěstí v podobě nějakého zajatého člena z oné skupiny, nebo se jim do rukou nedostanou nějaké jiné informace, zřejmě se jim nikdy nepodaří přijít na to, kdo upíry ohrožuje a využívá k tomu víc hybridů, než je zdrávo. Richard zároveň věděl, že ve městě jsou nasazení vlkodlaci, kteří mají za úkol pozorovat a hlídat, ale zatím se nikdo neozval, že by něco podezřelého viděl. Kdyby nevedli s upíry život v míru, nikdy by jim nepomáhali tak moc, ale přeci jenom jsou jejich vůdci v úzkém kontaktu a dobře se znají a jde o víc než jen o život v příměří. 

„Tahle situace mě vyčerpává. Nikdy by mě nenapadlo, že se tohle může stát. Jak může někdo riskovat tak moc, že vtrhne mezi upíry přímo v jejich domě? Měli štěstí, že sousedé nic neviděli."

„Zřejmě jim příliš nezáleží na tom, jestli je někdo uvidí nebo uslyší, když už jsou v takové akci. Myslím, že ví, že dříve nebo později upíři najdou případné svědky a vymažou jim paměť. Jsou ve výhodě. A mám takové tušení, že se ještě nerozhodli přestat. Nevím proč, ale myslím si, že upíři z toho nejsou venku."

„No ano, ale co ty zbylé města? Mají tam podobnou situaci jako tady. Až na to, že tam je počet mrtvých rapidně nižší."

„Vypadá to, jako kdyby nejvíce sil zaměřili právě na tohle sídlo," řekl zamyšleně Richard.

„Je možné, že je to kvůli Ziphina Covise."

„Ale na co by jim bylo zabití významného upíra?"

Dimitri se na svého přítele podrážděně podíval. „Tak uvažuj. Možností je spousty. Můžou po něm jít už jenom proto, že patří k významné rodině. Mohl v minulosti udělat něco, co se těmto vlkodlakům a hybridům nelíbilo. Můžou ho zkrátka nesnášet. A nebo to může mít mnohem větší význam než si jenom dokážeme představit."

„Anebo je to prostě jenom náhoda," namítl Richard. Odmítal verzi, že kdyby zabili Ziphina, vznikl by mezi upíry chaos. Jaký význam by to pro takovou skupinu odpůrců mělo?

„Nemyslím si, že by to byla jen náhoda..." řekl Dimitri a zastavil se. „Dnes na pivo nemám chuť. Asi půjdu domů. Měl bys jít taky." Zarazil se a nasadil šibalský výraz. „Anebo bys mohl podniknout tajnou noční výpravu za Mishou, co ty na to?" Mrkl na něj.

Richard pobaveně zavrtěl hlavou. „To ne."

„Proč? Kde je problém? Dneska má volno a určitě popíjí víno a znuděně kouká na nějaký americký propadák."

Richard se jen zasmál, protože ho nenapadla žádná dobrá odpověď, proč se za Mishou nechce vydat. Nemohl Dimitrijovi zapřít jeho skvělý nápad, ale...

„Ne. Neříkej mi, že se něco podělalo. Vypadalo to, že to mezi vámi jiskří čím dál více! Je teď jako vyměněná," zvolal Dimitri s obavami v hlase. „Potřebuješ nějakou vlčici, sakra Richarde!"

„Nepodělalo se nic, já to jen nechci uspěchat."

„Ty to nechceš uspěchat? A odkdy prosím tě?"

Hybrid (POZASTAVENO)Where stories live. Discover now