22. kapitola

2.9K 205 10
                                    

Richard postával u Dimitrije a sledoval, jak Kaila naštvaně seskočila z barové židličky a odkráčela od Ericha pryč. Tu dívku sledoval už od jejího příchodu stejně tak, jako ji sledoval Alfa. Přišlo mu zvláštní, že se najednou Alfa zajímá o nějakou lidskou dívku. Byla sice pravda, že přišla s upíry a bavila se s upíry, ale kdo to nedělá? Vždyť upíři i vlkodlaci se s lidmi baví zcela normálně. Jediné, co mají zakázané, je navazovat s nimi mnohem bližší vztahy.

 Dimitri významně pozvedl obočí, protože si všiml, co Richard po celou dobu pozoroval. Misha v jejich společnosti nebyla, takže si mohli otevřeně povídat o čemkoli.

,,Záviděls mu?" zeptal se naoko přísně.

Richard na něj upřel zlý pohled. ,,Jenom ho hlídám. Mluvil s člověkem a vypadalo to, že ji naštval. Ten kluk se mi moc nelíbí je takový... divný," řekl a pak se vyděšeně rozhlédl, jestli ho neslyšel Alfa. Ten, ačkoli stál poblíž něj, zřejmě nic nezaslechl, a tak si Richard s úlevou oddechl.

,,No a? Máme v popisu práce bavit se s lidmi jako jejich vrstevníci. Když ji naštval, tak v čem je problém? Možná to s ženami neumí tak jako ty," podotkl Dimitri. ,,Opovaž se dělat si na tu dívku zálusk. Je to člověk, s těmi jsi měl problémů dost a navíc je tady ještě Misha," vrčel na něj tiše.

Richard se na něj znovu zle podíval. Dimitri mu připomněl chvíle, kdy s lidskými dívkami udržoval vztahy porušující celý vlkodlačí zákon. Doopravdy by se ho to vlastně ani nemuselo týkat, ale jelikož žil mezi vlkodlaky, musel na tyto zákony přistoupit, jinak by šel buď na převýchovu, nebo by ho zabili. Jak jednoduché a prosté.

,,Nedělám si na ni zálusk. Jenom jsem prostě sledoval Ericha," odsekl Richard.

,,To, že ti snad Alfa řekl, že ho máš na starosti ještě neznamená, že ho budeš hlídat pořád. Nevypadá, že by byl malé dítě. A myslím, že taky moc dobře ví, kam sahají meze vlkodlaků."

V tu chvíli Erich také seskočil z barové židličky a zadumaně kráčel pryč od baru s drinkem v ruce. Vypadalo to, že si vůbec nevšímá okolních lidí, kteří se mu museli vyhýbat. Richard se rozhodl zastavit ho a vzít si ho kousek od jeho otce, aby mu řekl, že nemusí smutnit kvůli tomu, že nesbalil lidskou dívku, protože je to stejně zakázané. Měl pocit, že právě kvůli tomu Erich od baru odkráčel a stejně tak si byl jist, že o vlkodlačích zákonech moc dobře ví. Měl však chuť si je znovu zopakovat, když už mu Dimitri znovu vyčetl jeho rebelie v minulosti, navíc mu začalo být Ericha trochu líto. Neměl na tenhle večer pořádnou společnost. Mohl si s ním chvíli popovídat a pak by mu našel nějakou pěknou vlkodlačici.

Nevšímal si dál Dimitrije, vyšel mu naproti a chytl ho za rameno. Erich sebou polekaně škubl, protože si Richarda vůbec nevšiml.

,,Pojď na chvíli se mnou," usmál se na něj Richard přátelsky. ,,Ještě jsme neměli možnost se pořádně seznámit."

Erich na něj nedůvěřivě hleděl a pak přesunul svůj zájem ke svému drinku, aby se z něho pomalu napil. ,,Nemám moc náladu vybavovat se."

,,Nebuď tak zahořklý," řekl Richard a táhl svého nového přítele mimo sál a přitom doufal, že tím Alfu nijak neurazí.

Erich se nevzpouzel, jenom těkal očima kolem sebe a jakmile vyšli na čerstvý vzduch, nespokojeně si oddechl a oči mu zlatě zazářily v přívalu nové obezřetnosti vůči Richardovi.

,,Jak se ti tady líbí?" zeptal se Richard.

,,Je tady moc upírů," odpověděl ihned Erich, ale pak se zarazil. ,,Nejsem na takové společenské akce. Netušil jsem, že když přijedu, donutí mě otec na něco takového jít," dodal spěšně. Pak si Richarda nedůvěřivě prohlížel, ale zdálo se, že se trochu uvolnil. Zvláštní kluk.

Hybrid (POZASTAVENO)Where stories live. Discover now