1. kapitola

8.6K 382 9
                                    

Krev. Všude byla krev. Tolik krve. Cítila ji na svém obličeji, na svém těle, kolem sebe. Viděla ty prázdné, mrtvé oči. Slyšela nadšené vytí. Zlaté oči přímo před sebou. Cítila jejich pach. Viděla je pobíhat kolem sebe. Zabíjet její nejbližší. Krev. Všude krev.

Probudila se a zvedla se do sedu tak rychle, až se jí zamotala hlava. Nepravidelný tep svého půlupírského srdce měla zrychlený, přerývavě dýchala a pyžamo měla úplně promočené potem. Povzdechla si a složila hlavu do dlaní, přitom se jí rezavé kadeře spustily přes zakryté tváře. Kombinace jemně zrzavých vlasů a modrých očí byla pro mnoho upírů přitažlivá, ale ona se sama sobě zdála jako nepřitažlivá. Tedy, teď už byla vlastně ohavnou stvůrou a to doslova. Kromě toho, její oči už nebyly křišťálově modré, upírské. Nyní měla jedno oko hnědé.

„Bože..." vydechla.

Od toho všeho uplynulo už 5 let a ona se stále nedokázala vymanit ze spárů té hrůzy, kterou tam prožila. Stále mívala noční můry z kterých se pak budila zděšená. Jako 13 leté dítě byla spíše v šoku a pořádně to nevnímala, ale časem to na mi dopadalo čím dál více. Měla výčitky svědomí. Bála se. Bála se všeho a všech, dokonce i sama sebe. To, co se jí stalo, nikdy nepochopila, ale teď žije. Sice jinak, než by si kdy představovala, ale žije. Sice skrytá, pořád pod dozorem, ale žije. A občas se sama sebe ptá, jestli to má vůbec cenu, žít dál. Ale už kvůli bratra... kvůli celé své rodiny... kvůli svého Mistra, který ji onu noc neoznačil za mrtvou a vzal ji do svého domu. Kvůli všem ostatním, kteří ji přijali takovou, jaká nyní je a pomáhali jí překonat nejhorší. Kvůli tomu, že její rodiče chtěli, aby žila. A kvůli tomu, že stále vlastně poznává, kdo je.

* * *

Byla nakrmená a vracela se s rodiči po známé cestičce zpět do hlavního sídla. Museli se snažit být rychlí a vypadnout z nebezpečného prostředí co nejnenápadněji. Dnešní noc s sebou přinesla do hlavního sídla až moc upírů a zdroje jejich krmení byly bohužel obsazené. Byli sice na dobré pozici ve společnosti, ale kvůli Mistrům a jejich pobočníkům, kteří se tuto noc dostavili do hlavního sídla kvůli nějaké poradě byli donuceni najít si jiné zdroje, a tak se jednou za čas zase stali známými a obávanými lovci. Vlastně to takhle chtěla jenom Kaila. Své rodiče přemluvila k lovu, protože měla neskutečný hlad a jako dítě bylo naprosto nemožné, aby se objevila mezi krmícími se Mistry. Litovala, že se nenakrmila dříve.

Tahle noc mezi uličkami bohatých i obyčejných lidí v Granite Bay měla být za úplňku docela bezpečná. Rychlými pohyby si vybírali ulice, kde se pohybovalo pár lidí vracejících se z akcí.

Ani jejímu otci a ani její matce se takovéhle noční lovení nezamlouvalo, už také kvůli tomu, že byl úplněk, ale pro Kailu to bylo něco nového. Měla hlad a pravděpodobně by to už nevydržela, a tak se kvůli ní její rodiče vydali do nejobydlenějších ulic. Frederick to povolil s tím, že to všechno musí udělat rychle a zbytečně se ve městě nezdržovat. Kvůli tomu povolal i některé své ochránce, aby dohlídli na okolí.

Její bratr se nakrmil už dříve, takže s nimi nešel. Kaila si to užívala bez něj, jelikož by zase musela poslouchat jeho narážky nebo hlubokou "filozofii" 16 letého puberťáka. Skoro vůbec se nebála být venku o úplňku. Bylo jí 13 a snažila se chovat jako dospělý upír, což často bylo v jejím případě opravdu těžké, když ji ještě braly takové ty dětské věci, jako každé jiné dítě bez ohledu na jeho rasu.

Hybrid (POZASTAVENO)Where stories live. Discover now