18. kapitola

3K 194 24
                                    

„Opravdu tam musím i já?" vrčel Richard, když stáli před vilou Alfy, kde mu Dimitri domluvil příchod.

„Samozřejmě. Alfa na tebe nedá dopustit a chce tě tam také," odsekl Dimitri vytočeně, oblečený už v černém saku a černých elegantních kalhotách, zatímco Richard vedle něj na sobě oblek vůbec neměl. „A navíc," pokračoval Dimitri už spokojeněji, „bude tam i Misha. A ta tě tam jistě bude chtít také."

„Ale proč tam musíme jít tak brzy?"

„Dylan je dobrý přítel našeho Alfy, spolupracovali na několika velkých projektech a znají se hodně dobře. Díky němu můžeme být pozváni také my. Richarde! Sakra, bude to večírek, bude tam Misha v krásných šatech a spousty dalších vlkodlačic, tak projev trochu radosti. Nestává se každý den, že by nás Alfa někam pozval s sebou. Nebo že si vůbec můžeme takhle v Granite Bay vyrazit. V Anglii jsme si sice odpočinuli, ale to neznamená, že si nemůžeme zajít někam i teď, navíc, když nás ještě Alfa pozval, jinak řečeno to je rozkaz. Trochu se usměj, zamračený výraz ti nesluší. Budeš mít spoustu možností poznat nové lidi, dokonce možná i samotného Alfu. Je to záhadný muž a nikdo z nás o něm pořádně nic neví. Navíc je to tvůj pravý opatrovník. A možná se s Mishou konečně někam dokopete. Byli jste už na večeři, tak teď to posunete zase o krok dál."

„Já na takové věci nikdy nechodím," odsekl Richard a dělal, že jeho přednášku neslyšel. Stáli před vilou ještě s dvěma dalšími vlkodlaky, kteří stáli kousek dál od nich, a čekali, co se bude dít. „A kromě toho, v tomhle tam asi také nemůžu. Nemám oblek. Nevlastním takovéhle věci," usoudil.

Dimitrijovy oči zlatě zasvítily. Jen na krátkou dobu. „A ty si myslíš, že o tom Alfa neví? Vždyť je něco jako tvůj adoptivní otec, má o tobě ten největší přehled, i když se ti to nezdá. Nezapomeň, že bez něj bys mezi námi nebyl. Oblek pro tebe má přichystaný a každou chvíli si tě zavolá. A navíc tě tam chce už z důvodu, že by se tam mohlo skrývat nějaké nebezpečí. Patříš mezi jeho nejlepší členy smečky a on si na tobě potrpí. Třeba se ber jako agent, já nevím, proboha Richarde, jsi jako malý."

„To je vtip? Nikdy jsme spolu pořádně nemluvili, vychovával jsi mě spíše ty a tvoje rodina," namítl Richard otráveně. Na večírek se mu opravdu nechtělo. Myslel na to, kolik tam bude smrtelných žen v krásných šatech. Bál se, aby Mishu neurazil, kdyby si všimla, že nepozoruje jenom ji. I když už je to nějaká doba, co se mezi smrtelníky nepohybuje, stále si pamatuje na všechno, co s nimi zažíval, když byl ve smečce poměrně čerstvý. Nebýt Dimitrije, Alfa by na to přišel a krutě by ho potrestal, protože vlkodlaci a upíři mají povolené se s lidmi jen přátelsky bavit. Bližší vztahy, i třeba jen na jednu noc, jsou přísně zakázány. A u něj to platilo dvakrát tak přísněji.

Dimitri se zachmuřil. „On je Alfa. V popisu práce nemá starat se o adoptivní děti. Tuhle návštěvu si ber třeba jako pracovní večer. Budeš se bavit, ale zároveň budeš hlídat a pozorovat okolí jako jeho ochranka."

Richard mu na to nic neřekl, jen přešlápl z nohy na nohu a zamračil se. Alfa měl obrovský dům, ve kterém se málokdy pohybovaly návštěvy, natož Alfova rodina, kterou Richard prakticky nikdy v životě nepoznal. Nevěřil ani tomu, že má nějakou ženu, která by s ním v tom velkém baráku bydlela. Nikdy tam neviděl ani jeho děti. Dokonce málokdo věděl, kolik jich vlastně má, jací jsou, kde žijí, a tak podobně. Vždycky se říkalo, že jeho rodina v tomhle domě nežije a že měl nějaké problémy, kvůli kterým teď zkrátka zůstal sám.

 Povzdechl si. I když to bude víceméně jeho pracovní náplň, ani tak se mu to nelíbilo. Nechtěl na nudný ples, kde bude hrát nudná hudba a bude se mluvit o nudných věcech.  Jenže na druhou stranu stejně neměl co dělat. Práci na dnešní večer nedostal a jestli opravdu musí jít, pak tedy půjde. Čistě pracovně. Bude to prostě brát jako svoji práci, být Alfovi na blízku a odstranit jakékoli nebezpečí, které by mohlo ohrožovat jak jeho, tak odhalení života vlkodlaků nebo upírů. Navíc aspoň může pozorovat, jak se na místě plném proudící krve budou chovat upíři.

Hybrid (POZASTAVENO)Where stories live. Discover now