39. kapitola

2.8K 198 18
                                    

„Kailo... Musíš se uklidnit!"

Pronikl do jejích uší něčí hlas. Cítila kapku potu na svém čele a někde v pozadí se ozývaly vystrašené výkřiky. Jen matně si uvědomovala, že se nachází ve společenské místnosti. Koutkem oka zahlédla bratrův vyděšený obličej a nějakého muže, který ho vlekl ke dveřím.

„Kailo, slyšíš mě? Poslouchej můj hlas!" To byl Frederick.

„Ať všichni vypadnou!" ozval se jiný hlas, který pronikl hluboko do jejího mozku a který ji způsobil bolest.

Netušila, kolik lidí se kolem ní pohybuje a její mozek se nedokázal soustředit na nic konkrétního. V uších jí bolestivě tepalo. Před jejíma očima se míhaly vzpomínky na krutou smrt jejích rodičů, která ji natolik poznamenala a natolik změnila a to jak po fyzické stránce, tak i po té psychické. Zabodla oči do země a okamžitě si všimla, že s jejíma rukama je něco v nepořádku. Byly poněkud tmavší... rašila na nich srst. V ústech jí něco překáželo. Špičáky. Svaly a kosti v těle se jí pomalu pohybovaly a způsobovaly tak ještě větší bolest.

Polekaně vykřikla. Vlastně nevykřikla, ale temně zavyla, jako to dělají vlkodlaci ve filmech. Srdce jí zběsile tlouklo. Byla sama sebou naprosto vyděšená a každou chvílí se mohla psychicky zhroutit. Nic takového však nepociťovala. Jenom čím dál více ztrácela kontrolu nad svými myšlenkami, chováním, pohyby a jasným uvažováním. A pak ji ztratila úplně...

                                                                                      * * *

Kaila skoro napůl z místnosti vyběhla. Byla naprosto vytočená a v jejím nitru vzplanul dávno vychladlý žár úzkosti a smutku. Zamířila na verandu a z verandy na temnou zahradu. Měla chuť křičet vzteky a bezmocí. Chtěla vykřičet do světa, že je hybrid a že s tím nic neudělá, že její rodiče byli zavraždění vlkodlaky a že u toho byla, že ona i její bratr byli Novorození, že není člověk a do jejich světa nepatří a nikdy patřit nebude a že proklíná všechny vlkodlaky na celém světě. 

„Je to jedna velká lež," špitla namísto křiku.

Zakryla si rukama oči, jako kdyby chtěla z téhle reality uniknout. Nechybělo málo a málem se přeřekla. Málem řekla něco jiného, než chtěla. Doufala, že Richardovi unikla pravá podstata toho, proč na něj křičela. Bylo dost pravděpodobné, že si to s ničím okolo hybridů nespojí, ale i přesto dostala Kaila strach, že by třeba mohl být chytřejší, než jak vypadá. Zatřepala v příjemném vánku hlavou. Potřebovala se jen uklidnit. Jen ji vyvedl z míry tím, co jí řekl. Vyvedl jí z míry tím, že se s ní bavil o úplně něčem jiném. Vzhlédla k nebi, ale hvězdy zakrýval opar mračen. Za sebou uslyšela podivný zvuk a polekaně se otočila.

„To jsem jen já," promluvila temná postava a Kaila podle hlasu poznala, že je to Alex. Pravděpodobně si všiml jejího úprku a šel ji hledat.

„Vylekala jsem se."

„Promiň, to jsem nechtěl. Co děláš proboha tady venku?" zeptal se s obavami v hlase a rozhlédl se, jako kdyby jí hrozilo nějaké nebezpečí.

„Potřebovala jsem... na chvíli vydechnout," odpověděla Kaila a založila si ruce na prsou.

„Proč? Stalo se něco?" Alex se jemně dotkl její paže.

Kaila chvíli mlčela. „Ptal se mě, jestli jsem někdy neuvažovala o tom přejít k lidem. Oni si vážně myslí, že jsem člověk," zasmála se, spíše zoufale než radostně. „Že mi vyvoláváte ty nejhorší chvíle. Alexi, málem jsem vyzradila své tajemství..." Povzdechla si.

Hybrid (POZASTAVENO)Kde žijí příběhy. Začni objevovat