32.BÖLÜM-ÖP

4.9K 333 26
                                    


**
Yağmur şiddetini arttırdı,karanlık yağmurun şiddetiyle daha da korkutucu göründü o an,ve elinde kibrit kutusu ile benzinin izlerini taşıyan kız karşısındaki adama baktı,güvenecek miydi?
*
Yemeğimi bitirene dek Tarık'a bakmadım,az önce olanlar,vermiş olduğum karar.
İçimden bir ses verdiğim kararın yanlışlığını sorgularken bir diğer tarafımda güvenmesem dahi sonuca bakmam gerektiğini fısıldıyordu.
Hata yapmış olmaktan deli gibi korkuyordum,Görkem'e ne diyecektim?
Bu..zordu,onun katili bulabileceğini biliyordum ancak Tarık'ı seçmiştim,belki de kocaman aptal bir yanlış yapmıştım ancak kötü değilde iyi bir şey yapmış da olabilirdim.
Her ne kadar istemesem de Tarık bana gerçekten aşık gibi görünüyordu ve kötü bir şey yapacağını sanmıyordum.
Az sonra beni evime bırakacaklardı,böyle anlaşmıştık,ve de anlaşmada kötü bir kısım vardı;eğer katili bulursa ona onu sevmeyi deneyeceğimi söylemiştim,bir yandan bunu h istemezken bir yandan da katil bulunsun istiyordum,eğer onu sevmeyi deneyeceğimi söylemeseydim büyük ihtimalle katili bulmak için çabalamaz ve beni burada tutup aileme zarar verirdi ,ve de Görkem'eBunu kurduğu cümleler ve Edayı kaçırarak açıkça belirtmişti zaten ve de beni tehdit etmişti,kısa bir süre önce ,bunu kimseye söylememiştim,Edayı öyle görünce olayın ciddiyetini anlamıştım.

"Burada kalman mümkün değil,öyle değil mi?" kaşlarını meraklı bir şekilde kaldırırken cevabı biliyor gibiydi.
"Olmaz,babam beni merak ediyor senin yüzünden iki gündür kayıp gibiyim belki ilan bile bastırmış olabilir eve gidecek ve durumu açıklayacağım" Tarık'ın anında bakışları değişti,ayağa kalktı ve sunduğum fikrin saçma olduğunu hissettiren bir bakış attı.
"Olmaz,öyle yaparsan büyük ihtimalle ceza yersin ve uzun bir süre rahatça dışarı çıkamazsın,onun yerine benim yöntemimle deneyelim"
*
"Bu nasıl plan adamın kalbine indirmek mi istiyorsun sen?" arabada homurdanarak evime ulaşmayı beklerken saçma bulduğum plana lanet ediyordum,bu plan benim fikrimden de berbattı,Allah bilir babam neler düşünürdü böyle? Ama...bir yandan da her türlü kötü şeyler düşünecekti ve böyle olursa en azından daha masum kalırdım olayda,öyle değil mi?
Şu son iki günde yaşadığım şeyleri kafamda tarttığım sırada omzumdan dürtülünce büyük bir içgüdü ile açtım gözlerimi.
"Geldik,ellerini uzat" dediğini yaparak ellerimi uzattım ve bağlamasına izin verdim ardından beni dışarıya çıkardı ve elindeki bezi özenle ağzıma bağladı"Sıra  sende,sonra konuşuruz"  omzuma koyduğu elini çekmesi için bakışlarımı omuzum ve Tarık arasında getirip götürünce fark etmeyi başarıp elini omzumdan çekti ve son bir kez yüzüme bakıp arabaya ilerledi,sıra bendeydi.
Evimize doğru ilerlerken az sonra başıma gelecek şeyleri ve bu fikrin doğruluğunu düşünüyordum.
Kapıya ulaşana dek her şey olması gerektiği gibi ilerliyordu,elimi zile götürdüm ve basıp kendimi yere doğru bıraktım,kendimi kadere teslim etmiş beklerken aniden birisi beni ayağa kaldırdı,hafif bir korku ile yumduğum gözlerimi açtım ve belimden tutan yüze baktım.

TAKİPÇİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin