ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

3K 124 11
                                    

Παιρνω το βρεγμενο πανάκι και σκουπιζω το νερό που εχει μείνει στον πάγκο από τα ποτήρια που γεμισα πριν λίγα λεπτά... Αφήνοντας το βλέμμα μου να επεξεργαστεί το μικρο μπαράκι βλέπω ότι οι περισσότεροι πελάτες έχουν φύγει... Πέμπτη ειναι... Την Παρασκευή και το Σάββατο εύχεσαι να φύγουν κι ας μην κάνουν πολλή φασαρία. Άκουω τη φωνή ενός αντρα να με φωνάζει και τον πλησιάζω χαμογελώντας.

"Θα θέλατε να σας φερω κάτι ακόμα;"ρωτάω εγώ διστακτικά

"Άλλο ένα ουίσκι με πάγο παρακαλώ"λέει ευγενικά και σηκώνει
το κεφάλι να με κοιτάξει στα μάτια.

Είναι ίσως η μόνη φορά που τον κοιτάζω κατάματα και αμέσως μετανιώνω που στοιχηματιζα ότι δεν είναι στην πραγματικότητα ωραίος

"Ναι βεβαίως..."απαντάω νευρικα και φεύγω πλησιάζοντας τον Αλέξη ενώ ελπίζω να μην έχει παρατηρήσει ότι τον κοίταζα σαν χαμένη πριν λιγα δευτερόλεπτα.

"Ένα ουίσκι με πάγο..."του ζητάω απλά και αφού μου χαμογελάει ετοιμάζει το ποτό. Χαμογελάω κι εγώ και όταν το ποτο είναι έτοιμο το πηγαίνω στον όμορφο νέο που δεν φαίνεται πάνω από 20...

Την στιγμή που το αφήνω μπροστά του μαζί με ένα μπολάκι ξηρούς καρπούς βγαζει τον καπνό από τα πνευμόνια του αφήνοντας τον να σχηματίσει μικρά δαχτυλίδια που σιγά σιγα διαλυονταν καθώς ανεβαινουν προς το ταβάνι...
Με ευχαριστεί χωρις να με κοιτάξει ξανά και παιρνει το ποτο του.Πλησιαζω την Κλαιρη που καθεται σε ένα σκαμπό και κάθομαι σε ένα δίπλα της.

"Σου είπε ο Μάνος σε πόση ωρα θα κλείσουμε;"ρωτάω καθώς δεν νιώθω και πολύ τα πόδια μου από την κουραση.

"Ο Μάνος είχε κάτι δουλειές και έφυγε.Εσύ μπορείς να φύγεις τώρα,ένας πελάτης έχει μένει και ότι χρειαστεί θα το σερβίρω εγώ και ο Αλέξης.Πήγαινε για υπνο γιατι έχεις και τη σχολή σου..."με προτρέπει και πηγαίνω στο μικρο δωματιακι υπηρεσίας να πάρω τα πράγματα μου.

Βγαινοντας πετυχαίνω τυχαία το βλέμμα του νεαρου πάνω μου... Καθεται κάθε μέρα στην ίδια θέση τους τελευταίους μήνες παραγγελνοντας το ίδιο ποτό άλλοτε με και άλλοτε χωρίς παγο...Δεν ήξερα το όνομα του αφου δεν είχαμε μιλήσει...Βασικά το ήξερα... Μου είχε πει η Κλαιρη ότι είναι τραγουδιστής αλλά εγώ παντα αναρωτιόμουν πως καταφερνε να τραγουδάει εφόσον την προηγούμενη μέρα έχει πιει πολλά ποτά και έχει αφήσει ένα γεμάτο τασάκι με αποτσιγαρα σε ένα ησυχο μπαράκι.

Obsession Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα