25

1K 32 4
                                    


POV Viktor

* Tijdsprong van 2 weken*

Ondertussen is het al 2 weken later. Ik heb verder niks meer van Bo gehoord. Met het EK gaat het goed, we hebben alle wedstrijden overleefd. We staan gewoon in de Finale. Ik kan het niet geloven, dat we zo goed zijn. Ik ga nu een shirt onder mijn shirt aan doen. Nu ben ik dat shirt aan het maken. Ik had al een shirt ervoor gekregen van de coach, hij was meteen enthousiast toen hij het hoorde. Ik ben bijna klaar als ik de deur open hoor gaan.
'Hee jochie' zegt Nicolai B

'Hee man' zeg ik terwijl ik nog bezig ben met het shirt
'Wat ben je aan het maken'
'Dat shirt voor bij de wedstrijd'

'Oh jaa das waar ook' lacht hij, 'Mijn briljante idee'

'Niet zo eigendunkerig' zeg ik lachend
'Dat woord bestaat niet eens'

'Boeie, ik ben nog steeds een Deen hé' zeg ik lachend.

'Nou en, ik ook' zegt Nicolai B, 'Mijn Nederlands is alleen iets beter'

'Dat wil ik nou ook niet weer zeggen' zeg ik

'Maar gozer, je moet wel scoren he' zegt Nicolai.

'Ik weet het man' zeg ik zuchtend. Ik ben toch een beetje bang dat ik niet ga scoren. Ik heb dit EK al 10 keer gescoord. Ik ben geen topscoorder, maar wel bijna. Eigenlijk moet ik ook wel scoren want veel mensen verwachten het van mij.

Morgen is de finale. Ik heb er echt veel zin in. Ik hoop wel dat Bo gaat kijken. Zou ik haar anders een berichtje sturen of komt dat misschien een beetje verdacht over. Het kan denk ik geen kwaad. Weet je ik doe het gewoon.

Viktor: Hee Bo. Ik weet dat we nu even niet meer praten. Ik geef je ook nog je de tijd die je nodig hebt. Ik wacht op je ❤ Ik wilde alleen vragen of je morgen de wedstrijd gaat kijken. De wedstrijd betekend heel veel voor me, net zo als jij. Ik zou het heel fijn vinden als je de wedstrijd kijkt. Als je niet wilt, hoef je het niet te kijken hoor. Je mag zelf de keuze maken Xx Viktor

Bo: Ik ga de wedstrijd kijken. Ik wil zien hoe jullie winnen.

Ik ben blij dat ze gaat kijken, me plan gaat gewoon lukken. Ik vind het wel jammer dat ze niet meer zijn of dat ze me geen kusje gaf.

*De Finale*

Het EK lied speelt. Ik sta in de catacombe met een jongen van ongeveer 10 jaar naast me. Hij kijkt de hele tijd om zich heen en kijkt naar alle spelers. We spelen de finale tegen Beligë. Het wordt een lastige wedstrijd want ze zijn echt goed. Het gaat erom spannen. Ik hoop dat we al snel een doelpunt maken want dat is altijd fijn. Als ik naast me kijk zie ik Toby staan hij ziet mij ook en we geven elkaar een bro hug.
'Hee ouwe vriend, veel succes he' zegt Toby 'Hoi, mijn maatje' zeg ik. Toby speelde bij Ajax toen ik mijn eerste seizoen daar speelde. Hij was altijd heel aardig en ik kon het goed met hem vinden.

Als we weer in de rij staan lopen we het stadion binnen. Ik pak de hand van de jongen vast en loop het veld op. Als we staan kijk ik naar het stadion. Het is helemaal vol. Er staan overal camera's. Als je hier iets raars doet dan ziet de hele wereld het. Als ik dan zo meteen me shirt omhoog doe, ziet iedereen het ook. Ze moet dan natuurlijk wel vergeven, want anders staat het ook een beetje stom. De paparazzi gaat er natuurlijk vragen over stellen. Als Bo me dan niet terug wilt en ze komen er achter is het ook wel een beetje raar. Het Deense volkslied begint en ik leg mijn hand op mijn hart en zing uit volle borst mee, niet zo hard natuurlijk, dat staat zo raar. Als je niet meezingt staat het ook weer raar, dat vind ik tenminste. Je hebt van die jongens die dat niet doen, het lijkt dan net alsof je niet om je land geeft, natuurlijk doe je dat wel maar jaa. Ik vind het gewoon raar. Het volkslied is afgelopen en nu komt die van België. Als dat volkslied ook is afgelopen begint de wedstrijd.

Na 34 minuten staat het nog steeds 0-0. Iedereen die kijkt zit vol spanning. Na 66 minuten scoort Toby voor België de 0-1 vanuit een hoekschop. Ik baal echt. Ik wil gewoon winnen. Dat wil ik eigenlijk met alles. Het blijft een lange tijd spannend tot de 78ste ook vanuit een hoekschop maakt Nicolai Boilesen de 1-1. Ik ben nu echt gemotiveerd we moeten en zullen winnen. In de 86 ste hebben ze nog een grote kans. Ik zie de bal naar me toe rollen en neem hem mee naar voren toe. Er is nog niemand van de verdediging terug ik begin sneller te rennen en besluit om de bal te schieten. Dat moment gaat voor mij echt in slowemotion voorbij. Ik zie dat de bal het net raakt en dat betekent dus dat ik heb gescoord. Ik ren naar de corner vlag en doe mijn shirt omhoog, niet uit want anders krijg ik geel. Op mijn shirt staat "Bo ik hou van je ❤". Met me handen maak ik een hartje en dan was ik naar de camera. Ook geef ik soort kus naar de camera, allemaal voor Bo. Al mijn teamgenoten komen op mij af en knuffelen me van alle kanten. De extra tijd is 3 minuten maar de Belgen kunnen niks meer doen. We hebben gewonnen. Voor de tweede keer zijn we Europees kampioen. Ik ben ook nog eens topscoorder geworden van het toernooi. Ik heb gewoon het winnende doelpunt gemaakt, voor mijn team en voor mijn meisje. 

HIJ veranderde mijМесто, где живут истории. Откройте их для себя