2

1.8K 46 0
                                    

Het is vandaag de dag dat ik naar Ajax ga. Ik heb nog een mail gekregen met de details, ik word om half 10 opgehaald bij de ingang van de Toekomst. Ik ben er al 5 minuten te vroeg, maar ik kom niet meer slapen en was bang om te laat te komen. Na die 5 minuten zie ik iemand aan komen lopen, hij loopt op mij af. 'Hoi, jij moet vast Bo zijn, ik ben James' zegt de man net op me afliep. 'Ja dat klopt, aangenaam ik ben Bo' 'Hoi Bo, kom je mee dan gaan we naar de training, de jongens zijn wel benieuwd naar je' zegt James met een knipoog. Langzaam word ik rood. Hij loopt voor me uit en snel ga ik naast hem lopen. Hij geeft me een korte rondleiding en vertelt ondertussen wat over de club. Als we bijna bij het veld zijn waar ze trainen komen we Frank de Boer tegen. Wow wat is het gaaf om hem in het echt te zien. Ik ben altijd al fan van Ajax geweest en nu mag ik er stage lopen.

'Hallo, jij moet vast Bo zijn hé' zegt Frank. 'Ja, ik ben Bo. Aangenaam kennis te maken'zeg ik. 'Eens gelijk, maar je hoeft niet heel netjes te doen hoor. Ik ben wel wat gewent van de jongens, die zijn niet altijd zo netjes, maar misschien kan jij ze dat bijleren' zegt frank met een knipoog. Wow, knipoogt iedereen hier. 'Oke zou ik onthouden, maar ben netjes opgevoed dus misschien blijf ik wel netjes doen' zeg ik lachend terug.

'Kom dan gaan we naar het veld' zegt James, 'de jongens zijn er nog niet, of in ieder geval nog niet iedereen. Die moeten uiterlijk kwart voor 10 op het veld zijn.' We lopen naar het trainingsveld en zie dat er al 6 jongens op het veld zijn. De 6 jongens zijn met elkaar een beetje aan het voetballen. 'Hey jongens, jullie zijn vroeg' roept Frank naar de jongens. 'Ja we waren al klaar' roept 1 van de jongens, volgens mij is dat Donny. Ik ken de meeste spelers wel van Ajax. 'Kom er maar even bij jongens' Roept Frank. Als ik achter mij kijk zie ik de rest van het team er ook al aankomen lopen. 'Oké jongens, is iedereen er?' vraagt Frank. Een paar jongens mompelen dat iedereen er is. 'Mooizo, ik wil jullie voorstellen aan onze stagiaire Bo. Bo stel je zelf maar even voor' zegt Frank. 'Oké, ik ben Bo en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ik studeer sportpsycholoog op de universiteit van Amsterdam. Verder voetbal ik met wat studiegenootjes en dat was wel alles' vertel ik de jongens. 'Viktor fix haar man, ze is lekker' hoor ik een jongen tegen Viktor zeggen. 'Daley, doe normaal man' zegt Viktor tegen Daley. 'Jongens nog 1 ding, Niemand gaat haar fixen. Ik wil niet dat ze dat ze door een stelletje jongens als julie gezoend wordt en dat jullie haar daarna dumpen' zegt Frank tegen de spelers. Voor de tweede keer vandaag wordt ik weer rood. Gelukkig voor mij zegt Frank snel dat ze gaan trainen.

Tijdens de training zit ik wat met James te praten over de spelers. Hij verteld me wat dingen over de spelers die ik moest weten. Hij verteld over de blessures en verder nog wat kleine dingen over sommige spelers. James lijkt me echt een hele aardige man. Hij volgens mij niet zo persoon die denkt dat hij alles is. Ik denk dat ik een hele leuke tijd hier tegemoet ga.

Na 2 uur is de training klaar en gaan de spelers douchen. Ze moeten langs mij heen lopen om naar de kleedkamer te gaan. Ik zie de jongens dan ook mijn kant op lopen maar een komt echt naar mij toe en ik moet zeggen hij ziet er niet verkeerd uit. 'Hoi, ik ben Viktor, sorry van wat mijn vriend net zei, het was niet echt fijn omdat je hier net nieuw bent natuurlijk..' ' Het is al goed' zeg ik zodat hij zich niet te schuldig zou voelen. 'Zou je het leuk vinden om samen wat te drinken nog als een sorry' vraagt hij met een schattige glimlach. Nog voor ik moet antwoorden wordt Viktor geroepen door dezelfde stem als die net die opmerking maakte. 'Ik moet gaan, ik zie je nog wel een keer' zegt hij. Hij loopt naar de jongen die hem net riep. 'Vik, fixer' hoor ik hem nog net tegen Viktor zeggen. 'Shut up, Daley, ik ken haar pas net'. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
HIJ veranderde mijWhere stories live. Discover now