Hoofdstuk 25

8.7K 338 49
                                    

Carly

*ping ping* Ik heb een berichtje! Ik snel naar het kastje naast mijn bed en pak mijn telefoon op. (L=Lindey, C=Carly)
L. Hei, zin om vanmiddag naar de bios te gaan?
L. De meiden willen ook mee!
C. Ja, leuk!
L. Oke, ik zal het melden!
C. Hoelaat gaan we?
L. Over 15 min. bij m'n kamer?
C. Ja, is goed.
C. Naar welke film gaan we eigenlijk?
L. Kijken we daar wel!
C. K, tot zo!
L. Tot zo!

Ik werp een blik op mijn knie. Mooi, er is bijna niks meer van te zien. Behalve dat het een ienieminie beetje dik is, maar het valt niet goed genoeg op, om géén jurkje aan te trekken. Ik snel me naar mijn kast en pak een zwart jurkje met lange mouwen, mijn Bordeaux rode all stars en mijn gewéldige - al zeg ik het zelf - zwarte hoed. Ik check mezelf in de spiegel en ben tevreden over het resultaat. Ik pak mijn telefoon er weer bij, over 5 minuutjes moet ik bij Lindey zijn. Ik scrol door de foto's, op instagram, zonder ze te liken, tot ik bij een foto van Justin kom. Er staat een gezin op, een meisje van rond de 13, een vader en moeder en Justin. Hij ziet er gelukkig, en een keer niet arrogant of irritant, uit. Kan je er eigenlijk wel irritant uitzien? Ik lach om mijn eigen gedachtes. Maar als ik door heb dat het er vast heel dom moet uitzien stop ik en concentreer me weer op mijn mobiel. Shit! Door dat stomme gelach van je, heb je perongeluk de foto geliked! Jij dumbass! Ik druk nog een keer op het hartje waardoor mijn like verdwijnt. Maar ik weet best dat de melding bij hem gewoon blijft staan. Shit, heb ik weer! Straks denkt hij dat je hem hebt vergeven, of erger, dat je heb aardig vind! Ik schud mijn hoofd om de gedachtes weg te krijgen en loop naar de deur. Tijd om naar de film te gaan!

"Oke, naar welke film gaan we?!" Roept Nicole. We staan voor het bord, waar alle films op staan, die vandaag draaien. "Euhm, die?" Vraagt Isabella, terwijl ze naar een film wijst. "Neh, ik heb van iemand gehoord dat die heel saai is en er alleen maar van die oude dames heen gaan!" Zegt Loulou. "Oke, die dan?" Zegt Lindey. "Ik dacht het niet! Daar kan ik in geen nachten meer van slapen!" Roept Nicole. Loulou zucht, "Is dat niet wat?!" Isabella schud haar hoofd. "Dat is een kinderfilm!" Lindey zucht geïrriteerd, "Ja, zo komen we er dus nooit uit hè?! ......" Ik ben in mijn eentje naar een reclame bord gelopen. Een spannende comedie, met zombies?! Dat klinkt wel leuk! "HEY, JONGENS!" Schreeuw ik. Ze kijken alle vier op en komen naar me toe gesneld. "Heb je iets gevonden? Zeg alsjeblieft dat je iets leuks hebt!" Smeekt Nicole.
Zonder te kijken wijs ik naar het reclame bord. "Dat is een condoom reclame!" Zegt Loulou. Mijn hoofd schiet naar het reclame bord en ik barst in het lachen uit. "Tja, ...... Wat je leuk noemt!" Grijnst Nicole. Ik schud lachend mijn hoofd en wijs opnieuw naar het bord, waar ondertussen weer de normale reclame is verschenen. De meiden bekijken het aandachtig en na enkele minuten knikken ze tevreden naar elkaar. "Oke, deze wordt het!" Zegt Lindey. "Shit, de film gaat over 5 minuten beginnen!" Roept Isabella en we rennen naar de kassa.

Als we in de zaal aankomen is het al donker, maar gelukkig is de reclame nog bezig. De zaal is bijna leeg, op zo'n 20 mensen na, waaronder veel stelletjes. Genoeg plaats dus! We nemen plaats op de achterste rij en nestelen ons in de heerlijke zachte, rode stoelen. Uit mijn tas pak ik de zakken snoep en gooi ze naar mijn vriendinnen toe, zelf trek ik een zak redband snoep mix open. Laat de film maar beginnen!
De film is eigenlijk heel leuk, en vooral lachwekkend. Maar het stelletje 2 rijen voor ons is zoooo irritant! Ze zijn de hele tijd aan het zoenen en dat stomme wijf giebelt echt de hele tijd! Bah! Lindey, die rechts van me zit, stoot me aan. "Ben ik de enige die dat stelletje vervelend vind?!" Fluistert ze. Ik knik. "Ik vind ze ook echt irritant! Zal ik er wat van zeggen?" Vraag ik. "De pauze begint over 3 minuten, dan gaan we er wel heen!" Fluistert ze terug.
De lichten gaan aan, het is pauze. Lindey en ik kijken elkaar aan en knikken, tegelijk staan we op en lopen naar het zoenende stelletje. Onze vriendinnen kijken ons raar aan, dus ik gebaar naar de twee aan elkaar geplakte mensen. Ik ga achter ze staan. "Euhm, hallo?!" Zeg ik geïrriteerd. De jongen verstard en het meisje draait zich om, het is Samantha. "Oh, geweldig. Wat moet jij nou weer hier? Stalk je me soms?!" Snauwt ze. Ik kijk haar evil aan, "Ik vroeg me af of alles goed gaat." Zeg ik grijnzend. "Ohw, nou, dankje. Het gaat pri-" "aangezien je net bijna werd opgegeten door die knul naast je!" Maak ik mijn zin af. Samantha's blik gaat van verbaasd, naar beschaamd, naar boos. "Hoe je bek, bitch! Zeg jij er eens iets van Dylan!" Krijst ze. Ik verstar. DYLAN???! De jongen draait zich om en kijkt me aan.
Dat is het moment dat mijn hart een paar slagen mist. Dylan. "Dylan, ......" Komt zacht uit mijn mond.

So you're that kind of guy?Where stories live. Discover now