Hoofdstuk 5

10.6K 341 52
                                    

(Op het plaatje het kluisje van Carly)

*trrringg* Gelukkig! Alle lessen zijn afgelopen. "Car?" Vraagt Isabella, "heb je zin om een smoothie te halen in het centrum?"
"Ja leuk! Maar Hoelaat? want ik moet eerst een uurtje nablijven!" "Kom als je klaar bent maar gewoon naar de kamer van lin!" Antwoord ze. Ze zwaait nog even en dan loopt ze naar het slaapgebouw.

Ik loop naar mijn kluisje en dump mijn tas er in. Daarna loop ik naar de kantine. Oh fijn! Justin is er ook al. Meneer Hamingster komt naar me toegelopen en geeft me een emmer en een doek. "Jij mag alle tafels in de kantine proper maken!" Zegt hij nors. Ik knik, loop naar de eerste tafel die ik zie en begin met schoonmaken. Daarna loop ik naar de volgende en begin daar. Ondertussen is Justin klaar met vegen en kijkt hoe ik alles 'proper' maak. "Kan je alsjeblieft niet zo staren?!" Snauw ik. "Je bent stukken liever als je je mond houd!" Antwoord hij. Negeren, gewoon negeren! Praat in mezelf moed in. Ik ga weer naar de volgende tafel en ga gewoon door met schoonmaken.

Nadat Meneer Hamingster Justin de taak heeft gegeven om alle prullenbakken te ledigen en is hij weggegaan. Nu zijn we weer met zijn tweeën. Justin in bezig met een oud pakje melk uitknijpen in de prullenbak, of naast, ik zie het eigenlijk niet goed! Ach, wat boeit het mij ook! Ik hoop dat hij uitglijd en zijn been breekt! Ik loop weer verder naar de volgende tafel. Hé, dit is onze tafel! Deze tafel maak ik extra zorgvuldig schoon en ben tevreden over het resultaat! Hij blinkt! Dan kom ik bij de popi-tafel. Haha! Noway dat ik die goed ga schoonmaken! Ik heb een plannetje. "Ik ben heel even weg! Ben over 5 min. Terug!" Roep ik naar Justin. Maar hij reageert niet. Hij heeft ook muziek in! Logisch! Ik geef mezelf een mentale facepalm. Ik loop naar een van de handarbeidlokalen en pak een tubetje lijm. Het is van die lijm die blijft plakken, maar als er iets opkomt zit het goed vast! Ik loop weer naar de popi-tafel en kijk om me heen. Kijkt er niemand? Ik smeer de lijm op elke stoel rond de tafel en berg het daarna weer op! Dat word lachen morgen ochtend! Ik loop weer naar de volgende tafel in mezelf lachend. Ik ben zo in mezelf bezig dat ik de plas melk van Justin niet opmerk, en uitglij. Ik beland vol met mijn kont in de melk! "Hahaha!" Hoor ik Justin. "Jij oelewapper!" Roep ik kwaad. Ik sta op en loop met mijn emmer vol vies water naar hem toe. En je raad het al, ik kieper het helemaal over hem heen. "Hé! Doe eens normaal!" Roept hij. Nu is het mijn beurt om te lachen. "Hahaha!" Lach ik. Hij krijgt opeens een twinkeling in zijn ogen. Hij komt naar me toe gelopen en knuffelt me. Oke, dat had ik niet verwacht! Maar dan begrijp ik waarom hij het deed. Los hij me loslaat ben ik ook helemaal nat. Ik kijk hem boos aan. "Waar sloeg dat op?!" Vraag ik verontwaardigd. Dan pas merk ik dat doordat hij nat is zijn shirt tegen zijn borst aanplakt. Hij heeft gewoon een sixpack! Blijkbaar merkt hij dat ik staar want hij kijkt me ondeugend aan en zegt, "Like what you see?" "Ugh! Wat ben jij toch ook een arrogante klootzak!" Roep ik. En ik stamp boos de kantine uit naar mijn kluisje. Ik open hem en kijk naar de kleding die er in hangt. Het is niet veel. Ik heb 2 shirts, een poeder roze en een witte.. Ik pak het witte shirt en trek hem snel aan. Ik heb toch er toch een hemdje onder aan. Ik twijfel of ik een nieuwe broek aan zal trekken. Ik heb ook 2 broeken, een zwarte jeans en een spijkerbroek. Ik hou mijn broek toch maar aan en loop weer naar de kantine. Ik kijk rond en zie Justin verderop staan. En je raadt het nooit! Shirtless! Hij draait zich om en kijkt me lachend aan. Snel knijp ik mijn ogen dicht. "Auw! Mijn ogen! Het brand! Aauw!" Schreeuw ik. "Zo heftig reageren meisjes normaal niet op mijn geweldige lichaam!" Zegt hij. "Ach, shut up!"

"Eindelijk!" Schreeuw ik naar Lindey. Ze lacht, "ben je daar eindelijk?!" "Het was verschrikkelijk!" Roep ik. Lindey, Loulou, Nicole en Isabella lachen. "Let's go!" Roept Nicole.

We zitten in de smoothie bar in het centrum. Het is super gezellig! Het is helemaal in de stijl van de jaren 50 uit Amerika. Nicole en Isabella hebben een mango-papaja smoothie, Loulou een ananas-sinaasappel smoothie, Lindey een aardbei-banaan smoothie en ik een bosbessen-aardbei smoothie. we hebben het over Van alles en nog wat!  "Oke, nu komt het belangrijke!" Zegt Nicole geheimzinnig, "iemand al een crush?" We kijken elkaar aan. Lindey word een beetje rood. Nicole begint te gillen, "wie is het? Wie is het!" Lindey word nog roder en begint te stamelen, "nou, euhm, ik weet niet of ik echt verliefd ben, maare, euhm..." "Je kan alles tegen ons zeggen hè lin! Dat weet je toch?!" Zeg ik. "Ja, we vertellen heus niks door!" Zegt Loulou. "Echt niet!" Zegt Isabella. "Vertel het nou!" Zegt Nicole ongeduldig. " ik, euhm, ik vind, euh... Ik vind Hutson wel een beetje leuk! Denk ik, euhm, ja." Stamelt ze. Weer begint Nicole te gillen, "ohw, wat gaaf!" Lindey lacht een beetje schaapachtig. "Lin, we zijn super blij voor je!" Zeg ik gemeend. De anderen knikken ook. " we moeten jullie koppelen!" Roept Loulou. "W-w-wat?!" Stottert Lindey. "Ja, jullie koppelen! Ik kan vast wel wat informatie los krijgen bij Stephen!" Zegt Isabella. "Goed idee, Is!" Zeg ik. "Jullie gaan je gang maar!" Roept Lindey.

"Oke, ik moet jullie ff iets vertellen op het Justin gebied!" Zeg ik. "Vertel!" Zegt Lindey. Nicole kijkt me met glinsterende ogen aan. "Hij heeft me een vriendschapsverzoek gestuurd op instagram!" Begin ik, "moet ik die accepteren, of niet?" Ze wachten een paar seconden met antwoorden en wisselen allemaal een blik met elkaar. "Natuurlijk!" Zegt Nicole rustig. Oke raar! Ik had een schreeuwende 'NEE!' Verwacht. "Wat? Wel accepteren?" Vraag ik voor de zekerheid. "Geef je telefoon eens!" Zegt Loulou. Ik geef haar mijn iphone 6 en ze opent hem. Na 1 min. krijg ik hem weer terug. Ik werp een blik op het beeldscherm. Vriendschapsverzoek van Justincarter geaccepteerd. Watt?! Ik kreun hard. "Moest dit nou echt?!" Vraag ik zuchtend. Alle 4 knikken ze heftig van ja. "Prima! Maar ik zie het nu er niet van in!" Antwoord ik.

Na een super leuke middag gaan we weer terug, we moeten nog avond eten! Met knorrende magen lopen we naar de eetzaal. We krijgen vandaag tomatensoep met stokbrood en als toetje vanille vla. niet echt vullend maar goed genoeg. Na het eten willen we nog even zwemmen in het zwembad. Dat mag alleen op maandag avond en op vrijdag avond tot 10 uur.

So you're that kind of guy?Where stories live. Discover now