Hoofdstuk 17

9.4K 298 13
                                    

Carly

Ik word langzaam wakker en open mijn ogen. Ik lig in mijn kamer. Hoe ben ik hier gekomen? Meteen schiet alles me weer te binnen. Ik ga die jongen zó hard slaan, dat hij jankend weg loopt! Ik pak mijn iphone van het nachtkastje en check effe snel hoelaat het is. 13:00 Wat, zo laat al?! Ik spring uit bed en plof gelijk weer terug. Als ik te snel opsta krijg ik zwarte vlekken voor mijn ogen en word alles draaierig. Ik zou het ondertussen al moeten weten, maar ik vergeet het steeds. Ik sta weer op, deze keer langzaam, en loop naar de badkamer. Ik gooi een plens water in mijn gezicht, maar het helpt niet. Dan maar douchen! Ik trek mijn jurk uit en stap de douche in. Hoe kom ik eigenlijk in mijn kamer? Ik maak me er maar niet druk over en geniet van het korte moment onder de douche. Ik was mijn haar met mijn shampoo die naar zomer ruikt, en 10 minuutjes stap ik weer helemaal fris de douche uit. Ik heb zometeen een wedstrijd van hockey. Maar eerst, ETEN! Ik ga bijna dood van de honger!
(C= Carly, L= Lindey)
C. Hey lin! Ik ga zo luchen, hebben jullie al gegeten?
L. Nee, we wilden wachten tot jij wakker was! Ga je mee naar de stad om daar te eten?
C. Leuk idee! Zijn de meiden al bij jou?
L. Ja, kom je zo ook?
C. Ben er over 10 minuten!
L. Tot zo!

Ik ren naar mijn inloop kast en pak een zwarte skinny jeans, een wit oversized shirt en een crème kleurig jasje. Ook doe ik een ketting om en pak ik mijn Adidas superstars. Ik ben er helemaal klaar voor! Ik gris mijn telefoon een portemonnee van mijn kastje en loop naar Lindey. Zodra ik aangeklopt heb word de deur meteen geopend. "Oh my gosh, Carly! Je bent eindelijk wakker!" Gilt Lindey. Isabella, Loulou en Nicole komen er ook bij staan. "Groepshug!" Roept Nicole. En ik word dus helemaal geplet, door mijn gekker maar geweldige vriendinnen. "Wat is er eigenlijk gebeurt toen ik knock-out ging?" Vraag ik. De sfeer veranderd van gezellig naar ongemakkelijk. "Justin, Cameron en Milan kwamen er aan gerent. Toen heeft Justin die jongen in elkaar geramd, is Cameron naar mij gekomen en heeft Milan gecontroleerd of alles in orde was. Daarna heeft Justin je naar de EHBO gedragen en je in bed gelegd!" Zegt Loulou. Ik kreun, "Dat meen je niet?!" Ze knikken, maar Lindey kijkt me fronsend aan. "Dat is toch juist heel erg aardig van hem?" Veronderstelt ze. Ik knik, "Ja dat klopt. Maar denk maar niet dat dit gewoon helpen was! Hij wilt hier vast en zeker iets voor terug. En dat gaat hoe dan ook iets gênants worden, voor mij." Lindey's gezicht staat ineens op onweer. "We slaan hem in elkaar als hij te ver gaat!" Ik lach, "Ik hoop dat dat niet hoeft! Al hoewel hij nog wel een paar klappen te goed had." De anderen grinniken. "Laten we maar naar de stad gaan, want ik ga zo weer neervallen, als ik niet heel snel eet!"

We zitten in een overvol cafeetje met alle vijf een bord eten voor ons. "Hoelaat hebben we zo de wedstrijd?" Vraag ik aan Lindey en Loulou. Ik neem een hap van mijn pasta met zalm. "Half 3! Dus we moeten over een kwartiertje gaan!" Zegt Loulou. "Vinden jullie het leuk als we komen kijken?" Vraagt Nicole. Ik knik, "Ja leuk!" Snel neem ik weer een hap van mijn overheerlijke pasta. Het belletje boven de deur van het café rinkelt, dat betekent dat er iemand binnenkomt. En ja, hoor! Daar heb je de strontverwende apen weer! Justin, Milan en Cameron komen binnen, zo te zien opzoek naar een plek. "Heey, jongens! Hier is nog plek!" Roept Nicole. Ik geef mezelf een mentale facepalm. Meen je dit?! Wat heb ik misdaan?! Ze komen naar ons toegelopen en Cameron gaat meteen zitten naast Nicole. Ze beginnen te knuffelen. Wacht, wat?! "Woooohoow! Wat heb ik gemist?!" Vraag ik algemeen. Justin moet grinniken, "Ze hebben het gisteravond heel gezellig gehad!" Ik kijk boos naar Nicole. "En dat vertel je niet even,aan een van je beste vriendinnen?!" Roep ik, quasi boos. Ze haalt grinnikend haar schouders op, "Ik was het gewoon even vergeten te vertellen!" Ik lach, "Het is al goed!  Maar ga alsjeblieft niet zoe-" Het is al te laat. Die twee zijn voorlopig niet meer los van elkaar! Ik kreun. Milan gaat op het enige vrije plekje zitten, dat heel toevallig naast Loulou is. Allebei blozen ze. Aahw! Ze vinden elkaar leuk! Mijn gedachten worden gestoord doordat ik ineens omhoog word getild. Een gil ontsnapt. "Rustig, ik zet je alleen even op mijn schoot! Anders kan ik nergens zitten." Hoor ik Justin zeggen. Ik draai mijn hoofd naar hem toe. Spontaan word ik rood, hij is heel erg dichtbij en kijkt me aan. In zijn mooie blauwe ogen zitten wat groene tinten. Snel draai ik mijn hoofd weer weg en maak het mezelf gemakkelijk, door flink te bewegen. "Aaah, mag het misschien wat rustiger?" Vraagt Justin. Als antwoord ga ik nog even extra hard en pijnlijk verzitten.
Uiteindelijk is het nog een heel leuk half uurtje. Totdat Lindey ineens roept dat het al half 3 is en we over een half uur op het veld moeten staan. Gelukkig is de school heel dichtbij en zijn we in 5 minuutjes allemaal weer in onze eigen kamer.
Snel kleed ik me om en pak ik een fles water, om die vervolgens in mijn tas te stoppen. Ik heb mijn hockeytenue en schoenen al aan, pak mijn stick en bitje.

Nog geen 10 minuten later sta ik op het veld en zit de tribune vol met juichende scholieren, zowel van onze school als van de andere school. Ik scan de tribune en zie Nicole, Isabella, Stephen en Hutson zitten naast Justin, Cameron en Milan. Isabella en Stephen zijn in een diep gesprek zo te zien, Nicole en Cameron zitten te zoenen, Milan staart naar Loulou en Loulou staart vanaf het veld verlegen terug. Ik moet echt zorgen dat die twee bij elkaar komen! Mijn blik valt op Justin die met een of andere chick zit te praten. Er gaat een steek door me heen, maar ik kan niet plaatsten welk gevoel het is. De scheidsrechter komt het veld opgelopen en ik werp nog een blik op Justin. Het meisje is weg en Justin is druk bezig met staren naar mijn kont. Ongemakkelijk probeer ik het rokje wat meer naar beneden te trekken. Justin lijkt het door te hebben en kijkt me met zijn gewoonlijke grijns aan. Zijn mond vormt 'succes!'. Ik steek lachend mijn middelvinger op. Deze keer vormt zijn mond 'ik hou ook van jou!' En hij knipoogt. Ik rol met mijn ogen. Als ik weer naar Justin wil kijken, word ik onderbroken door een fluitje. De wedstrijd is begonnen.

Yes, lekker! We hebben gewonnen met 3-1! Ik loop het veld af en val bijna om doordat Nicole me om de nek vliegt. "Aaah! Je was zo ongelofelijk goed!" Gilt ze in mijn oor. "Dankje! Maar laat me nu maar los, want ik zweet!" Zeg ik. Onmiddellijk laat ze me los en trekt een vies gezicht. Lachend loop ik de kleedkamer in, pak mijn schone spullen uit mijn sporttas en loop een douchehokje in. Na een frisse douche trek ik mijn kleren aan en loop ik samen met Lindey en Loulou terug naar de tribune. De wedstrijd van de jongens begint zo. Ik scan het veld en zie Justin in het midden van de kring staan, die de teamleden hebben gevormd. Zo te zien moedige hij ze aan.

De wedstrijd is begonnen en tot nu toe is er niets bijzonders gebeurd. Ons team is erg sterk maar ze laten de verdediging een beetje schieten, waardoor het team van de andere school een paar keer een kans heeft gehad. Gelukkig hebben ze die verpest en is het nog steeds 0-0. De spanning begint te stijgen, Justin heeft de bal. Hij is spits, hij passeert de verdedigers van het andere team en rent op het doel af. Iedereen houd zijn adem in. Kom op Justin, verpest dit niet! Hij haalt uit en raakt de bal, die vol in de kruising vliegt. Iedereen begint als gekken te juichen, terwijl Justin over het veld rent met zijn armen de lucht. Ook ik ben op gesprongen en juich in de lucht. Justin kijkt me aan en knipoogt, voor deze ene keer lach ik en knipoog terug. Hij lijkt verbaast, maar hersteld zich snel en gaat met een zelfvoldane grijns weer op zijn plek staan. De wedstrijd is ontzettend spannend en eindigt met 3-2 voor onze school.
Ik pak mijn telefoon om te kijken hoelaat het is. Shit! Het is al half 6! Ik stoot Lindey aan. "Het is al half 6! Ik ga snel omkleden!" Ze knikt, "Ik ga mee! Dan kan ik je make-up doen!" En snel rennen we naar mijn kamer.

-------------------------------

Carly heeft dus een date met Dylan. Wat gaat er allemaal gebeuren? Oh my god.... Ik heb eigenlijk niet zo veel inspiratie voor deze date. Dus het zal wel flut worden. Alvast sorry! Ik plaats het nieuwe hoofdstuk zo snel mogelijk! xx

So you're that kind of guy?Where stories live. Discover now