THE BLOOD OF THE GOD

985 99 2
                                    

Bruce a Tony užasle pozorovali chaotické a zároveň nádherné a nepostižitelné hemžení buněk na obří průsvitné obrazovce, která se lehce vznášela uprostřed supermoderní tajné laboratoře, v nejvyšším patře Tonyho sídla. 

Ani jeden z nich nedokázal pochopit, co se to vlastně děje. Oba dva byli vědci, již od útlého mládí se věnovali studiu těch nejtěžsích věd, ale to, co teď viděli, odporovalo všem zákonům fyziky a biologie. Pozorovali pár kapek Aceovy krve, která mu náhodou ukápla z nosu, když s Narfim a Ragnarem hrál včera na dvoře ragby. Ještě nikdy předtím nekrvácel, protože žádný ze smrtelníků, kteří s ním chodili do školy, neměl na to, aby mu doopravdy ublížil. Nikdy nebyl nemocný, nepotřeboval ošetření a neměl žádná očkování. Protože Tony to považoval za zbytečné. 

Ovšem Narfi a Ragnar v sobě také měli krev bohů a jejich sílu, takžeh ho lehce dokázali zranit. Tony měl poprvé v životě možnost vidět na vlastní oči krev svého adoptovaného syna. A byl z toho docela v šoku. Nikdy předtím ani na jediný okamih nepomyslel na zranitelnost svého dítěte, protože nikdy předtím se mu absolutně nic nestalo. 

"Teď mnoho věcí dává smysl," otočil se k němu znenadání Bruce. "Tvůj syn nikdy nestonal a nikdy nedostal žádnou injekci, protože byl až nenormálně zdravý. A nemá ani to očkování, takže..."Větu nedokončil. Tony teď vypadal jako málo starostlivý a opatrný rodič, což se mu pranic nelíbilo.

"Ne a proč jako," pokrčil Tony naoko lhostejněrameny, "naco taky? Nikdy neměl ani tu blbou rýmu. Myslel jsem, že má skvělou imunitu, nebo tak něco."

"No právě," přerušil ho rychle Bruce, "na Midgardu není nic, co by ho mohlo ohrozit. Teď už je to jasné." Oba dva se pak znova mlčky ponořili do pozorování mnohonásobně zvětšené kapky boží krve. Bylo naprosto jasné, že DNA Bohů je naprosto odlišná od té lidské.

"Tak v tomhle to je? Mají prostě jenom jinou DNA?" Poklepal si Tony zamyšleně prstem po bradě. "Ale jak potom vysvětlíš schopnost kouzel? Viděl jsem Lokiho čarovat... a můžu tě ujistit, že v tom byl vážně dobrej. Zkustil jsem jeho kouzla na vlastní kůži." Poškrábal se na hlavě a snažil se zaplašit z mysli ten dávný okamih, kdy ho Loki napadl a shodil z mrakodrapu dolů.

"Možná v tom je ještě něco jiného," odpověděl pomalu Bruce, jako by nad něčím uvažoval. "Nějaká schopnost daná vyšší mocí. Nebo něco takového... Já jsem svou schopnost proměny získal tím, že můj pokus prostě nezdařil, ale mé děti... pokud bych nějaké měl... by tuto schopnost automaticky nezdědily. Ale potomci Bohů se rodí mocní, se zděděnými schopnostmi a ještě s dalšími navrch. Jak to sakra funguje?"

"Anebo se prostě podstata božství nedá pochopit," přerušil je náhle ženský hlas, přicházející ode dveří. Nataša se upřeně zadívala na obrazovku s obrazem kapky krve a pak znechuceně odvrátila pohled.

"Mohli byste toho nechat, pánové a jít se se mnou podívat na něco zajímavého?"

"Co může být zajímavější, než zkoumání boží krve?" Zeptal se překvapeně Tony. 

"Pes z pekel, který za jediný den vyrostl o 10 centimetrů."

Tony a Bruce se na sebe podívali s neskrývaným nadšením. "Tak to bude pecka," vyhlásil Tony nadšeně, protože v tu chvíli netušil, že ta pecka bude tak silná, že zničí jeho celoživotní dílo.

***

Všichni se shromáždili ve velkém pokoji, který sloužil jako dočasné ubytování pro Helu a Astrid. Byl zařízen stroze, jenom s nejnutnějším vybavením, ale jeho obyvatelkám to vůbec nevadilo, líbil se jim ten přísný styl a rovné linie nábytku, což bylo tak odlišné od asgardské kultury se vším tím zdobením a ornamenty. Cítily se kvůli tomu víc jako Pozemšťanky. 

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Kde žijí příběhy. Začni objevovat