Time for fight, time for love

1.2K 129 5
                                    

"Ani ve snu by mě nenapadlo, že něco takového doopravdy uděláš," usmíval se Loki pobaveně. "Tys ji vážně odrovnala... Míníš ji tam doopravdy navždycky nechat, nebo ji nakonec zachráníš?"

"Zůstane přesně tam, kde je," odpověděla unaveně. "Nemám čas se s každou jednotlivou Valkýrou hádat o tom, co jsem udělala. Jestli se to někomu nelíbí, musí odejít."

"Páni, jsi sexy, když se tak zlobíš," přitáhl ji k sobě a prudce políbil. Poddala se jeho vášni a na několik hodin úplně zapomněli na celý okolní svět. Sigyn přestala myslet na boj, teď byl čas jenom na její lásku. Věděla, že Loki ji miluje, ovšem někdy to dával najevo dost zvláštním způsobem, tak se rozhodla vychutnat si tychle intimní chvilky až do poslední sekundy.

Když se nad ránem probrala, Loki byl pryč. Nejspíš zase jezdí na tom svém hřebci spolu se Zeniou, pomyslela si a převalila se v rozložité posteli, vystlané peřinami z labutího peří. Chvilku netečně zírala na pozlacený strop nad sebou a bezděčně si uvědomila, že jsou v něm praskliny a měly by se opravit. Pohrávala si s myšlenkou, že zůstane celý den v posteli, ale protože byla královna a Bohyně, takový luxus si nemohla dovolit. Zůstat v posteli celý den směla jenom obyčejná žena. Královny měly své neodkladné povinnosti.

Líně vstala a upravila se. Oblékla si dlouhé, zeleně prošívané šaty, v pase trochu povolené a s uspokojením zaznamenala, že její bříško se zase trochu zvětšilo. Kdyby žila jako servírka na Midgardu, v tuhle chvíli by nejspíš vyrazila někam do obchodu, aby ukojila své probouzející se mateřské instinkty a pokochala se dětskými oblečky a hračkami, ale protože byla manželkou Boha neplechy a uličnictví, musela dělat něco úplně jiného.

Nechala k sobě přivolat Einar. Když stařena vešla do dveří, Sigyn zarazil její namáhavý, sípavý dech. Poté si uvědomila, že čarodějce je už víc, než 100 let a neklidně přemýšlela, jako dlouho vlastně čarodějky žijou, ale navenek nedala nic znát.

"Jak jsme na tom s elixírem pravdy?" Zeptala se jí netrpělivě.

"Není to tak jednoduché, jak jsem ti už několikrát říkala," zachrčela Einar. "Chybí mi několik důležitých, nesmírně vzácných ingrediencí. Například slzy draka Nidhogga, jed ze zubů Midgarsormra a několik bylin, které rostou na vzdálených, pustých pláních Asgardu, kam se nedá dostat, protože tam žijí obrové, kteří nesnášejí lidi."

"Slzy draka a jed ti seženu, ale netuším, jak se dostat k obrům. Uznávají krále Asgardu?"

"To pochybuju," ušklíbla se Einar. "Mimochodem, proč ten elixír tak hrozně moc chceš? Copak ty Lokimu už nevěříš?"

"Nikdy jsem mu nevěřila a ty to dobře víš," opáčila Sigyn, "a teď je to ještě horší kvůli tomu, co se chystá. Nechce mi říct, co má v plánu udělat během toho souboje a já bych nerada vyvolávala další konflikty, na to prostě nemám čas ani energii. Chtěla bych si jenom užívat těhotenství a mateřství, jako každá normální žena."

"Ale ty nejsi normální obyčejná žena," namítla Einar škodolibě.

"Díky, žes mi to připomněla," odbila ji Sigyn. "Radši mi pomoz vymyslet něco ohledně souboje. Sif a Thor chtějí jenom úkoly, které vyžadují sílu, vytrvalost a obratnost - možná si myslí, že takhle Lokiho porazí. Ale já mám nápad, který je asi trochu zaskočí."

Einar se potutelně usmála. "Poslouchám..."

"Chtějí bojovat sílou, tak ať ji mají," řekla Sigyn a chytla se za břicho, jako by tím chtěla utišit svá dvojčata, která se mezi sebou neustále prala. "Napadlo mě, že jeden z úkolů by měl být projížďka na Midgarsormrovi. Vzhledem k tomu, že mě poslouchá na slovo, Loki by neměl mít problém."

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Kde žijí příběhy. Začni objevovat