I LOVE YOUR DARK SIDE

1K 118 7
                                    

Loki se postavil mezi své děti, Helu měl po levé ruce a Narfiho zase po pravé, ve které držel i Kopí osudu. Hela trochu nespokojeně sykla, protože to rozmístění se jí nezdálo moc příznivé. Ale rozhodla se zachovat ledový klid, tak, jak jí to Loki učil, snažila se nedat najevo své pravé pocity. Zhluboka se nadechla a narovnala ramena. To jí pomohlo získat sebejistotu. Rozhlédla se kolem sebe a s jistým uspokojením zjistila, že zraky téměř všech přítomných se upírají přímo na ni. Jako by všichni čekali, že Kopí bude JEJÍ. 

Narfi zasmušile koukal do podlahy. Vypadalo to, že tam objevil nějaký vzácný obraz nesmírné ceny a na otcovu přítomnost nijak nereagoval. Kousal se do rtu, ramena svěšená a jeho levá noha prozrazovala mírnou nervozitu. Aniž si to uvědomoval, klepal špičkou boty o podlahu, což vydávalo tichý, ale pronikavý zvuk.

"Mí milovaní," pronesl Loki sametovým hlasem, "jste předurčeni k tomu, abyste ovládli svět. Proto každému z vás věnuji to, co považuji za potřebné ve vaší budoucnosti. Helo,  má draá dcero, světlo mých očí, slunce mé obloyhy, ty budeš svrchovanou královnou podsvětí a vedle tebe bude stát můj věrný přítel, který se postará o to, aby se ti nikdy nic nestalo. Je nesmírně mocný a každý se ho bojí, takže ty jako jeho oficiální partnerka získáš takový respekt a uznání, které si plně zasloužíš. Hellheim vypadá zcela jinak jako Asgard a ty budeš potřebovat NĚCO SPECIÁLNÍHO, na co se můžeš vždycky spolehnout. Něco, co tě ochrání a dodá ti sílu."

Hela se ušklíbla a upřela zrak na Kopí osudu. Teď, právě teď se to stane... Její otec jí podá nejmocnější zbraň ze všech. Bude královnou celého světa...  Myšlenky jí divoce vířily hlavou, zatímco čekala, až Loki zvedne ruku a podá jí ho. Ale nic takového se nestalo.

"Věnuji ti svého unikátního hřebce Sleipnira, který jediný ze živých bytostí z říše zvířat má schopnost žít přímo v pekle. Bude ti věrným služebníkem."

Hela strnula a musela sebrat veškeré své sebeovládání, aby nezačala řvát nahlas. Její obličej neprozrazoval žádné emoce. Zachovala nehybnou "poker face", i když měla chuť se na svého otce vrhnout a mlátit ho pěstma do hrudi, ale věděla, že by tím vyvolala skandál a Lokiho by takovou hněvivou reakcí na veřejnosti velice zklamala. Znova se hluboce nadechla. Tentokrát ne v očekávání něčeho úžasného, ale protože byla zklamaná. Frustrovaná. Nasraná. To všechno dohromady. Byla dcerou Bohů, vikingskou dívkou a zároveň puberťačkou. To je smrtelná kombinace, koktejl všech možných i nemožných emocí a nálad. Kdyby tak někdo mohl číst její momentální myšlenky, asi by se dost divil. 

Ale Hela se ovládla. Musela.Půvabně se uklonila a s milým úsměvem pronesla: "Mockrát ti děkuji za tak vzácný dar, otče. Velmi si toho vážím." A přitom hodila po Lokim ostrý pohled, který mohl zachytit jenom on sám. Ten pohled vyjadřoval veškerý zmatek a frustraci, které právě pociťovala a Loki ty signály zcela zřetelně zachytil. Zablesklo se mu v očích, ale nijak jinak nedal najevo to, že pochopil, že to všechno Hela říká jenom z donucení. Byl hrdý na to, že se ovládla a nevybouchla.

Otočil se k Narfimu, který zatím nehybně stál a poslouchal jejich rozhovor. Dobře vnímal ty divoké vibrace, které probíhaly mezi jeho sestrou a otcem. Ale ani na něm nebylo poznat, co si doopravdy myslí, ale nebylo to kvůli tomu, že by se dokázal tak dobře ovládat. On byl prostě takový - uzavřený a tichý a nikdo netušil, co se v něm vlastně skrývá.

"Synu," oslovil ho Loki laskavě, "jako příští vládce země, která je teď spálená a vysušená na troud, budeš mít hodně práce. Musíš ji znova osídlit, přivést k životu a nastolit novou vládu. Jsi zčásti Ledový Obr a tak pro tebe nebude problém žít ve zmrzlé pustině. Ale tím, že se ujmeš moci, určitě získáš nové nepřátele a proto právě tobě věnuji Kopí osudu, obdařené nesmírnou kouzelnou mocí. Užívej ji rozumně a s mírou."

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Kde žijí příběhy. Začni objevovat