Asgard is mine, brother

2.1K 176 8
                                    

Asgard

Sigyn pomalu rozevřela oční víčka a nechápavě hleděla na potemnělou oblohu, plnou blikajících hvězd. Nedokázala si na nic vzpomenout, až najednou nad sebou uviděla Lokiho obličej a hlavně pronikavé modré oči, které ji probodávaly upřeným pohledem. Na chvíli měla pocit, že jsou oba dva mrtví, ale pak si vzpomněla, že byla ve Valhalle a prošla branou zpátky. Dál už si nepamatovala nic...

"Co se stalo?" Zeptala se ochraptěle.

"Můj bratr. Ten se stal," odpověděl hlubokým hlasem a zadíval se kamsi bokem. Sigyn sledovala jeho pohled, až si všimla mohutnou postavu, tak typickou pro Thora a vedle něj postávalo ještě pár dalších lidí.

Bojová trojka a Sif, příští asgardská královna, pomyslela si trpce. Tato myšlenka ji nakonec ale tak nabudila, že se srdnatě postavila, aby čelila tomu idiotovi a jeho partě tupounů, jak sama pro sebe nazývala ty, které kdysi potkala na Midgardu jako uslintané retardy bez mozku. A pak jim osobně vrátila paměť.

"Máš nějaký plán?" Prohodila směrem k Lokimu, který nehybně stál a tvářil se neutrálně, pouze mezi obočím se mu črtala hluboká, zamyšlená vráska.

"Jo. Mám v plánu je všechny zabít. Jsou jako šváby, budou tě otravovat, dokud je nezlikviduješ."

"No..." Řekla nejistě. Ale netušila, jak tu větu dokončit, nenapadal ji žádný důvod, proč je všechny nechat žít. Musela něco vymyslet a to velmi rychle. Nechtěla mít na rukou ničí krev.

Thor se k nim přiblížil.

"Vidím, že ses probrala. Jsi v pořádku?" 

"Díky, neměj starost," odsekla naštvaně. Co je mu po tom? Nejdřív zabil mého manžela a teď se stará jak mi je? Mám chuť mu dát pořádnou ránu přes tu jeho mohutnou držku...

"Takže..." začal Thor a odkašlal si. "Mimochodem, vůbec nejsem překvapen, že Loki stále žije, nebylo by to poprvé, co jsme ho všichni oplakávali a on se najednou zjevil a začal škodit znova. To je typický Loki, je vždycky tam, kde ho nečekáš a dělá to, co by nikoho jiného ani nenapadlo."

Loki se ušklíbl a Sigyn si kousla do rtu, aby nezaklela nahlas. Snažila se udržet si image dámy, ale ne vždycky se jí to dařilo. Například teď zatínala pěsti a v duchu probírala všechny staré vikingské nadávky, které se kdy naučila. Přirovnávala Thora k ženskému pohlaví a toto slovo mělo v staronorštine podobnou výslovnost, jako jméno Thor, což ji pobavilo, takže se nepatrně usmála.

"Mám tady listinu, která dokazuje, že mé manželství s midgardskou ženou je ukončeno," pokračoval Thor. "Jsem svobodný občan Asgardu, ba co víc jsem jediný pokrevný syn Odina."

"A co jako? Znamená to snad, že jsi Bůh, nebo tak něco?" Zeptala se Sigyn naoko nechápavě. Loki stále mlčel.

"Tím chci říct," odpověděl trpělivě Thor, který si ani nevšiml náznak sarkazmu v jejím hlase, "že jsem prvním následníkem trůnu. A již brzy uzavřu sňatek s asgardskou ženou, proslavenou mnoha vítězstvími a chrabrými skutky."

"Gratuluji," odtušila nevzrušeně. Ohlédla se směrem k paláci protože toho měla už dost. Právě se vrátila z Valhally, byla unavená, zpocená, špinavá... a těhotná. Toužila po horké sprše a pohodlné posteli, což ovšem v tomto stavu bohužel nemohl asgardský palác nabídnout. 

"Můžeme se domluvit po dobrém," zkoušel znova její trpělivost Thor.

"Domluvit ohledně čeho?" Její hlas se třásl vztekem, protože Loki byl stále zticha a ona byla ta oběť, která se s tím kudrnatým imbecilem musela stále vybavovat.

"Ohledně převzetí vlády," odpověděl klidně Thor. Čekal výčitky, nadávky, výbuchy zlosti a možná i boj. Ovšem, to co následovalo po jeho posledních slovech, ho opravdu překvapilo.

Sigyn se chytla za břicho a začala prudce zvracet. Všechno, co z ní vyšlo, skončilo na Thorovi. Pozvracela ho od hlavy až po paty, jeho zářivé blond vlasy, brnění na hrudi i temně černý plášť, který teď nosil. 

Loki se nepatrně usmál. "Omluv mou manželku, prosím, bratře. Je těhotná a čeká dvojčata. Asi je toho na ni hodně..."

Thor se kousl do rtu. Poslední asgardská Bohyně, která zůstala naživu, se chystala jeho nevlastnímu bratrovi porodit dvojčata, což se mu moc nehodilo. To celou situaci značně zkomplikuje, jelikož potomci byli velké plus, co se následnictví týkalo. Obzvlášť, pokud byli mužského pohlaví. Thora ihned napadlo, že se musí pokusit také zplodit následníka, což mu způsobilo husí kůži, protože stále velmi miloval Jane a zatím si nedokázal představit, jak se sblíží s jinou ženou. I když to byla Sif, kterou znal celý život.

"Pánové, jestli mě omluvíte, já se vzdálím," vyhlásila vyčerpaně Sigyn, "vy si klidně povídejte dál. Jako doma..." Obrátila se a v doprovodu svých věrných Valkýr odešla směrem k paláci.

"Jakým způsobem chceš trůn vlastně získat?" Zeptal se zvědavě Loki Thora. "Já mám početné vojsko Valkýr a když na to dojde, jsem si jist, že Ledoví obři se se mnou zase spojí. Mimochodem, můj otec pomalu, ale jistě umírá a hádej, kdo po něm zdědí vládu v Yotunheimu? Správně, jeho jediný potomek, což jsem já. A koho máš za sebou ty?"

Thor se ohlédl za sebe, kde spatřil své nejlepší přátele a budoucí manželku. Bleskově přemítal, zda by se Elfové a trpaslíci znova připojili k němu, ale dost možná, že tahanice o trůn jako takový nikoho nezajímaly. Všichni chtěl jenom zachránit vesmír, což se jim povedlo. Tohle bylo jenom mezi ním a Lokim.

"Nejde mi o boj," vyhlásil nakonec Thor. "Rozdáme si to my dva, ale ne na pěsti. Stejně bych tě znova porazil, ale nevím, k čemu by mi to bylo. Je mi jasné, že Sigyn by tě znova oživila a naše bitva by pokračovala donekonečna. Uděláme to jinak."

Loki zbystřil pozornost. Thor obvykle takhle rozumně nemluvil. "Jak jinak?" Zeptal se dychtivě.

"Budeme mezi sebou soutěžit. Vyhlásíme tři úkoly a kdo v nich bude lepší, získá trůn."

Loki překvapeně otevřel ústa a zase je zavřel. Ta hora svalů bez mozku se mnou chce soutěžit? To je absurdní...

"Souhlasíš?" Zeptal se Thor napjatě.

"A kdo ty úkoly jako vymyslí?" Loki nechápal smysl toho, co Thor vypustil z úst. Přece MUSÍ vědět, že  jsem lepší čaroděj, diplomat i válečník. Proč by se mnou chtěl soutěžit? Ledaže by...

"Ty úkoly spolu naplánují mí přátelé a Sif a tvoje manželka. Musejí najít nějaký kompromis, na kterém se shodnou. Bude to zkouška všech našich dovedností a schopností. Nebude to boj na život a na smrt, ale jenom soutěž o získání trůnu. Uzavřeme dohodu, že poražený se ihned odstěhuje mimo Asgard a nikdy se sem nevrátí. Tak souhlasíš?"

"To zní šíleně," řekl Loki. "Ale dobře, jak chceš. Souhlasím."

Oba bratři si poté potřásli rukou a každý z nich se odebral jiným směrem. Loki k zbořenému paláci a Thor směrem do města, kde se chtěl usadit se svou družinou.

*****

"Věřila bys tomu?" Kroutil Loki hlavou, když si lehl k bledé a unavené Sigyn do postele. "Ten opičí zadek si se mnou troufá soutěžit. Copak si už nic nepamatuje? Když jsme byli mladší, procházeli jsme speciálním výcvikem a já jsem byl ve všem lepší. On je sice fyzicky silnější a má Mjolnir, ale já jsem zase úskočný a lstivý a dokážu ho přesně odhadnout. Netuším, co tím sleduje... Má snad nějakou novou schopnost, o které nevím?"

Loki přemítal nahlas dál, ale Sigyn postupně těžkly víčka. Pomalu, ale jistě ji ovládal spánek, ale těsně před tím, než se odebrala do říše snů, napadlo ji skvělé řešení celé situace. Přesně věděla, co udělá. Jednou provždy se zbaví Thora i všech jeho nohsledů bez toho, aby je zabila. Budou naživu, ale bezpečně izolovaní od zbytku světa. 

A jediný, kdo je tam mohl poslat, byla ona - královna Asgardu.


My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Kde žijí příběhy. Začni objevovat