Bölüm VII

5.3K 496 272
                                    

"Dobby!"

"Efendim, Dobby sizi uyarmaya geldi. O yaşıyor, efendim. Karanlık Lord yaşıyor."

"Böyle bir şey olamaz, Dobby. Hortkulukları yok ettik. Voldemort öldü."

Dobby, Voldemort ismini duyunca ürperdi. Mine'ye yaklaştı:

"Efendim, Dobby kendi gözleriyle gördü. WhatsApp'ta son görülmesi bugün 19:42"

* * * * * *

Ertesi gün ilk dersleri Uçuş dersiydi. Dolores'in yeni kuralı yüzünden kız öğrencilerin -etek giydikleri için- uçması yasaktı.

Erkek öğrenciler havada süzülürken, Mine onları izlemekle yetinmeye çalışıyordu. İyi ki ertesi gün Gryffindor'la maçları vardı da süpürgesiyle hasret giderecekti.

Öğle yemeği için Büyük Salon'a geldiler. Mine, heyecanla Profesör Lupin'den gelecek mektubu bekliyordu. Baykuşlar, postaları dağıtmak üzere, pencereden içeri girmeye başladılar. Krem rengi bir baykuş, Mine'nin önüne saman kağıdından yapılmış bir zarf bıraktı.

Mektup Lupin'dendi:

"Sevgili Mine,

Tabii ki size ders vermeyi çok isterim, güzel düşünmüşsün. Senin çok zeki bir cadı olduğunu en başından beri biliyordum zaten.

Ben ve eşim Nymphadora -böyle hitap edilmesinden hoşlanmaz, Tonks demeniniz daha iyi olur-, size ders vermek üzere yarın Bağıran Baraka'da olacağız.

Akşam yemeğinden sonra tüm öğrenciler yatakhanelerine dönsün. Gece yarısı, Çapulcu Haritası'ndaki gizli geçitleri takip ederek yanımıza gelin.

Eski dostum Alastor Moody'nin bir sözü vardır: CONSTANT VIGILANCE!

Remus Lupin"

* * * * * *

Profesör Lupin'in dediği gibi, gece yarısı tüm öğrenciler bir araya toplandı. Fred ve George'un önderliğinde, gizli geçitleri kullanarak Bağıran Baraka'ya ulaştılar.

Lupin ve Tonks onları karşıladı. Başlangıç olarak, basit savunma ve koruma büyüleri öğrettiler.

Mine, Avada Kedavra büyüsünü öğrenmek istiyordu. Lupin, bunun için erken olduğunu düşünse de, ihtiyaçları olacağını bildiği için, diğer derste üç affedilmez laneti öğreteceğine söz verdi.

Hogwarts'ta Türk CadıWhere stories live. Discover now