Bölüm III

8.8K 782 513
                                    

Mine, Hogwarts Ekspresi'ne binmek üzere istasyona gelmişti. Peron dokuz üç çeyrekten geçti ve trende boş bir kompartıman bulup eşyalarını yerleştirdi. Az sonra kompartımana arkadaşları Cho Chang, Cedric Diggory ve Luna Lovegood geldi.

Tren yola koyulduktan birkaç dakika sonra Hermione'nin sesini duydular: "Harry ve Ron'u gören oldu mu?" Kompartımanları tek tek gezip bu soruyu soruyordu. Mine ve arkadaşlarının olduğu kompartımana gelince sorusunu tekrarladı ve elindeki Gelecek Postası'nı uzatıp:" Bunu görmek isteyebilirsin, Mine." dedi.

Gazetenin baş sayfasında Aşk İçin Seçilmişler başlığı ve Lockhart'ın imza gününe ait o fotoğraf yer alıyordu. Yazılanları dehşet içinde okudu.

"Genç Aşıklar Harry Potter ve Mine Evliyaoğlu'nun İlişkisi Resmîleşti

Objektiflerimize Gilderoy Lockhart'ın yeni kitabı olan Sihirli Ben'in imza gününde yakalanan genç çift aşklarını daha fazla saklamak istemediklerini belirtti. Şöhretlerine şöhret katacak o fotoğrafı ilk kez siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

Geçmişten Kalma Yaralarını Birlikte Sarıyorlar

Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Potter: "Bebekken yaşadığım travmadan dolayı bazı sorunlar yaşıyordum. Mine hayatıma girince her şey değişti. Ona çok şey borçluyum." derken göz yaşlarına hâkim olamadı. Genç adam: "Ayrıca eserlerini bize ücretsiz olarak veren Bay Lockhart'a olan minnetimi dile getirmek istiyorum. Kendisi, kelimenin tam anlamıyla bir efsane." diyerek sözlerini noktalıyor.

-Rita Skeeter bildirdi."

"Bu saçmalık da ne?" diye bağırdı Mine.

"Rita Skeeter'ın bir sahtekâr olduğunu herkes biliyor, merak etme. Kimse ciddiye almayacaktır." diye tesellide bulundu Cedric.

Yolun kalanını yeni okul yılı hakkında konuşarak ve Balyumruk şekerlemelerinin tadını çıkararak geçirdiler.

* * * * * *

Seçim Töreni için herkes Büyük Salon'daydı. Söylentilere göre Harry ve Ron okula bir uçan araba ile gelmiş ve Şamarcı Söğüt'e zarar vermişti. Mine bunları çok dikkate almadı. Klasik Harry'ydi işte.

Tüm öğrenciler binalarına yerleştirildikten sonra Dumbledore kısa bir konuşma yaptı ve öğrenciler binalarının ortak salonuna çıkmaya başladı.

Mine, geçen sene Yasak Orman'daki maceralarından sonra akıllanmıştı. Artık daha temkinliydi.

Kasap Nusret'ten aldığı kuzu şişleri ortak salondaki şöminede ateşe tutup kızartmaya başladı. Arada bir elindeki Gelecek Postası'nı sallayıp ateşi harlıyordu.

Kısa süre sonra arkadaşları etrafında toplandı. Mine bir yandan kuzu şiş ikram ediyor bir yandan da Türkçe küfür etmeyi öğretiyordu. Yeni okul yılı için güzel bir başlangıçtı.

Sınıf başkanı gelip, onları yatakhaneye yollayınca gece bitmiş oldu.

Hogwarts'ta Türk CadıWhere stories live. Discover now