Bölüm XII

9.2K 798 544
                                    

Okulun son günüydü. Tüm öğretmen ve öğrenciler Yıl Sonu Şöleni için Büyük Salon'da toplanmıştı. Törene bayramlığıyla gelen Mine arkadaşlarına "Hani serbest geliyorduk?!" diye yakındı.

Herkes toplandıktan sonra Dumbledore kürsüye çıktı ve konuşmasına başladı:

"Bir yıl daha geçti! Hepiniz için güzel bir yıl olmuştur, diye umuyorum. Sıra Bina Kupası'nın verilmesinde. Puanlar şöyle: Dördüncü sırada, üç yüz on iki puanla Gryffindor; üçüncü sırada, üç yüz elli iki puanla Hufflepuff; ikinci sırada, dört yüz yirmi altı puanla Slytherin; birinci sıradaysa dört yüz yirmi sekiz puanla Ravenclaw var."

Büyük Salon'dan bir alkış yükseldi.

"Sessizlik!" Dumbledore konuşmasına devam etti: "Son olarak benim eklemek istediğim birkaç puan var. Öncelikle, sırrı tam çözemese de azminden dolayı Cedric Diggory'yi tebrik ediyor ve Hufflepuff'a elli puan ekliyorum. Canını hiçe sayarak büyücü dünyasının refahı için çabalayan Harry Potter'a büyük minnet duyduğumu belirtiyor ve Gryffindor'a yetmiş beş puan ekliyorum. En zor durumlarda bile soğukkanlılığını koruyarak, iki kez-" bunu derken Hermione'ye bakıp göz kırptı "-arkadaşlarını kurtarmayı başarmış olan Mine Evliyaoğlu'na teşekkür ediyor ve Ravenclaw'a yüz elli puan ekliyorum. Son olarak, bir yanlış anlaşılmayı düzeltmemizde yardımcı olan Draco Malfoy, Vincent Crabbe ve Gregory Goyle için Slytherin'e elli beşer puan ekliyorum."

Mine, Dumbledore'un troll olayından bahsettiğini anlamıştı.

"Sonuçları yenileyelim: Gryffindor üç yüz seksen yedi, Hufflepuff dört yüz iki, Ravenclaw beş yüz yetmiş sekiz ve Slytherin ise beş yüz doksan bir puanla dönemi bitiriyor. Kupa Slyhterin'in!"

Dumbledore parmaklarını şıklattı ve Büyük Salon Slytherin bayraklarıyla kaplandı. Slytherinlerden büyük bir alkış koptu. Diğer binalar pek sevinmişe benzemiyordu. Özellikle son anda kaybeden Ravenclaw.

Mine'nin gözü bir anda Draco'ya ilişti. Draco, Mine'ye gülümsedi ve kadeh kaldırdı.

* * * * * *

Eve dönme vakti gelmişti. Öğrenciler Hogwarts Ekspresi'ne gidiyolarlardı. Cho, ekspresin yanında durup okulu izleyen Mine'ye: "Eve gitmek garip bir duygu, değil mi?" dedi.

"La bebe, eve gitmiyorum ki. Yenimahalle'ye gidiyorum."

Hogwarts'ta Türk CadıWhere stories live. Discover now