Bölüm VII

5.8K 541 115
                                    

Yemeğinden çıkan kıl üzerine, Mine, mutfağa bir göz atmaya karar verdi.

Yolda karşılaştığı Neville ve Hermione'yi peşine katarak mutfağın yolunu tuttu. Uğur Dündar gibi baskın yapacaktı.

Mutfağa girdiklerinde, yüzlerce ev cininin harıl harıl çalıştıklarını gördüler. Hepsinin üzerinde eskimiş kumaş parçaları vardı.

Bir an geliş amacını unuttu ve tamamen ev cinlerine yardım etme konusuna odaklandı. Hermione'nin aklına bir fikir gelmişti. Ev cinlerini özgürlüğe kavuşturmak için bir kampanya düzenleyeceklerdi.

Hermione, Mine'yi bileğinden tutup kütüphaneye sürükledi. Neville ise ev cinlerinin ona verdiği kekleri mideye götürmekle meşguldü.

* * * * * *

"ERİT yani Ev Cini Refahını İlerletme Topluluğu!" dedi Hermione üstün zekâsına hayran kalarak.

Mine yüzünü buruşturdu: "EÜHRİT yani Ev Üç Harflisi Refahını İlerletme Topluluğu." diye düzeltti.

Kısa bir tartışmadan sonra ERİT kabul edildi.

Artık resmen bir dernek olmuşlardı. Halka açılmaları gerekiyordu. Hermione büyüyle rozet yapmaya başlamıştı. Mine de broşür ve poster işlerinin üstlendi.

Her şey hazır olduğunda, okul koridorlarında gezerek derneklerini tanıtmaya başladılar. Mine, arada bir gaza gelip bağırmaya başlıyordu:

'Üç Harfliyiz Haklıyız, Kazanacağız!'

Halkın sesiydi o. Mazlumun yanındaydı. Tabii, Profesör McGonagall gelene kadar.

Gryffindor ve Ravenclaw'dan yirmişer puan silinince işi bıraktılar.

* * * * * * *

Mine, cübbesine taktığı ERİT rozetini hâlâ çıkarmamıştı. Akşam yemeğine indiğinde, arkadaşlarına dernek muhabbetini anlatmaya devam etti. Luna, katılmayı kabul etmişti.

Güzelce karınlarını doyurduktan sonra, herkes binasının ortak salonuna gitmeye başlamıştı.

Kalabalık gidince, Mine, dikkat çekmemeye çalışarak mutfağa gitti. Ev cinlerinden bir şişe su ve bir avuç pirinç aldıktan sonra Ravenclaw Ortak Salonuna döndü.

Salonun bir köşesine, üzerinde mandallar olan bir ip astı. Yanındaki tabelada Bir Ev Üç Harflisini Özgür Bırak - Tek Çoraplarınızı Buraya Bağışlayın yazıyordu. Arkadaşlarının Üç Harfli'nin ne olduğunu anlamadığını görünce, üzerini karalayıp Ev Cini yazdı. Böylelikle birkaç kişi çorabını bağışladı.

Hogwarts'ta Türk CadıDär berättelser lever. Upptäck nu