Bölüm V

8.1K 749 494
                                    

Akşam yemeğinden sonra tüm öğrenciler kuyruğundan duvara asılmış olan Bayan Norris'in etrafına üşüştü. Duvarda ise şunlar yazıyordu:

"Sırlar Odası açıldı. Vârisin düşmanları, kendinizi kollayın."

Filch bağırmaya ve olay yerinde bulunan Harry-Hermione-Ron üçlüsünün üstüne yürümeye başladı. O sırada Profesör Dumbledore geldi ve Filch'i sakinleştirirken, tüm öğrencilerin yatakhanelere gitmesini emretti. Harry, Hermione ve Ron hâriç.

* * * * * *

Ertesi gün Quidditch antrenmanı vardı. Mine ve takım arkadaşları antrenman için Quidditch sahasına gidiyorlardı. Yolda Slytherin takımıyla karşılaştılar. Takım kaptanı Marcus Flint'in elinde bir not vardı. Notu Ravenclaw takım kaptanına uzattı.

"Ben Profesör S. Snape, bugün Slytherin takımına yeni arayıcısını çalıştırmak üzere Quidditch antrenmanı yapma izni veriyorum."

"Yeni bir arayıcınız mı var?" dedi Grant. "Kimmiş?"

Slytherinler kenara çekildi ve Draco göründü. Marcus yeni süpürgelerini göstererek: "Draco'nun babasının hediyesi. Yeni Nimbus 2001." dedi ve itici bir şekilde güldü.

Mine, Küçük Emrah modunda, bir kendi süpürgesine bir onlarınkine baktı. Kendi süpürgesi biraz eskimişti. Modifiyeleri bozulmuştu. Altına döşediği yeşil ledler artık çalışmıyordu ve sopanın ucuna yazdığı Baba Parası Değil Alın Teri yazısı silinmişti.

"Maça ne dersiniz?" dedi Mine. "Kazanan takım antrenmanını yapabilir."

"Sana fikrini soran olmadı seni iğrenç, küçük bulanık." dedi Marcus.

Draco, Marcus'a dönüp soğuk ve tehditkâr bir bakış attı.

"Sakın bir daha ona öyle hitâp etme!" dedi.

Takım arkadaşları, Draco'nun koluna vurup alaycı alaycı gülmeye başladı. Marcus "Nedenmiş?" diye sordu muzipçe gülmeye devam ederken.

Draco'nun soluk benizli suratı gerilmişti. Mine'ye baktı. Yutkundu.

"Çünkü onu sadece ben diyebilirim."

Hogwarts'ta Türk CadıWhere stories live. Discover now