Bölüm V

16.6K 1.2K 1.1K
                                    

"Mine, uyan!"

Cho'nun sesiyle gözlerini açan Mine çok uykusuz görünüyordu.

"Cho ben ilk derse girmeyeyim ya. Benim yerime imza atsana." diye mırıldandı gözleri yavaş yavaş kapanırken.

"Aguamenti!"

* * * * * *

İlk dersleri bina başkanları olan Filius Flitwick'in Tılsım dersiydi. Tüm öğrenciler sınıfta toplanınca Profesör Flitwick kısaca kendini ve dersini tanıttıktan sonra derse başladı.

"Bugün nesneleri uçurmaya yarayan bir büyü öğreneceğiz. Tüyler hazır mı?" Herkes masalarındaki tüyleri gösterdi. "Yapmanız gereken şey çok basit: Wingardium Leviosa!" Masasındaki tüy havalandı.

Sınıftan şaşkınlık uğultuları yükselirken, Mine: "İlk günden ders mi işlenir ya!" diye isyan ediyordu.

Tüyünü havalandırmayı başaran ilk öğrenci Hermione oldu. Mine bir türlü başaramıyordu ki Hermione: "Mine, yanlış söylüyorsun. Levi'osa diyeceksin, Leviosar değil!" diye çıkıştı. Zaten canı burnunda olan Mine bu lafla iyice çileden çıktı ve Hermione'ye bir tane çaktı. Osmanlı Tokadı denecek cinstendi.

Bunu gören Profesör Flitwick, Mine'ye "Evliyaoğlu! Benimle gel." dedi ve onu sınıftan çıkardı.

Slytherinler gülüyordu ve Mine korkmaya başlamıştı. Zaten dün yirmi puan kaybetmişlerdi. Bina puanının daha da düşmesini istemiyordu. Profesör Flitwick bir sınıfın kapısını çaldı ve içeri girdi. Geri geldiğinde yanında bir Ravenclaw öğrencisi vardı.

"Bu Grant Page. Ravenclaw Quidditch takım kaptanı." dedi Mine'ye. Ardından Grant'a döndü. "Grant, sana yeni bir vurucu buldum: Mine Evliyaoğlu."

* * * * * *

"Quidditch eğlenceli olduğu kadar tehlikelidir de. Dikkatli olmalısın." dedi Grant, elindeki sandıkla bahçeye yürürken.

Sandığı açtı ve sandıktaki en büyük topu gösterdi: "Oyunda bir adet Quaffle olur. Kovalayıcıların görevi Quaffle'ı çemberlerden geçirip on puan kazanmaktır. Tutucu ise kaleyi korur." dedi. Ardından beyaz kanatları olan küçük altın renkli bir top çıkardı ve "Arayıcı ise Altın Snitchi yakalayıp oyunu bitirmeye çalışır -ki bu da 150 puan değerindedir." dedi. Yerinden çıkmak istercesine hareket eden iki topu işaret etti "Senin amacın ise takımını Bludgerlardan korumak ve onları karşı takıma atmak."

Beyzbol sopasına benzer bir sopayı Mine'nin eline tutuşturduktan sonra bir tane Bludgerın kilidini açtı ve top havaya uçtu. Grant "Dikkat et, geliyor." derken Bludger çoktan Mine'ye doğru harekete geçmişti. Ani bir hareketle Bludgera vuran Mine, topu tam da binanın çatısındaki heykelin kollarının arasından geçirdi. Şaşırmış olan Grant gülümseyerek "Fena değil." dedi. "Hiç fena değil."

Hogwarts'ta Türk CadıWhere stories live. Discover now