Bölüm IX

7.8K 676 164
                                    

Mine, duyduğu sesleri Harry'ye anlatmaya karar vermişti. Sonuçta o da çatalağızdı. Mutlaka duyuyor olmalıydı. Gördüğü tüm Gryffindor öğrencilerine Harry'yi sordu. Sonunda hastane kanadında olduğunu öğrendi.

Hermione taşlaşmıştı. Harry ve Ron ayak ucundaki sandalyelerde oturmuş, bir şey konuşuyordu.

"Harry." dedi Mine. "Sen de duyuyor musun? Yani o-"

"Borular. Borularda geziyor." dedi Harry. Bir yandan da elindeki kağıdı gösterdi. Bir kitaptan koparılmıştı. Kenarına bozuk bir el yazısıyla Borular notu düşülmüştü. "Canavarla göz göze gelmek ölümle sonuçlanıyor. Şansımız var ki bu zamana kadar kimse onunla direkt olarak göz göze gelmedi. Bayan Norris onun sudaki yansımasını gördü. Colin ise kameranın merceğinden. Hermione de köşe başlarına geldiği zaman elindeki aynayla kontrol ediyormuş. Aynadaki yansımasını görmüş olmalı."

"Odadakiğ canavağ biğ basiliğsk - dev biğ yılağn!" diye dehşetle çığırdı Ron. 

Mine elindeki kağıda baktı: "Bir basiliski büyü yaparak öldürmemiz imkânsız. Basiliskler büyüye karşı dayanıklıdır. Hey, Hermione bu sayfayı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? kitabından koparmış! Filch öğrenirse başı fena hâlde derde girer."

* * * * * *

Profesör McGonagall, Biçim Değiştirme dersinde bir hayvanı su kadehine çevirmeyi öğretiyordu.

"Vera Verto!" Ron beceriksizliğini, önünde duran kıllı ve kuyruklu kadehle kanıtlamış oldu.

"Hoc- yani Profesör, bu büyü gerçek hayatta ne işimize yarayacak ya!" diye söylendi Mine. Ardından isteksizce asasını salladı:"Vera Verto!"

Sırasında duran kurbağası su kadehine dönüştü.

"Cooper! Cooper! Hoc- Profesör, Cooper bardak oldu! Geri düzeltin! Ahey aheyyy oğaayy anam anam anaammm! Nerelere gidem Cooper, nereler vuram başımı?"

Profesör McGonagall asasını salladı ve kurbağa eski hâline döndü. Mine birkaç dakika sonra kendine gelmişti.

"Profesör, merak ediyorum da Sırlar Odası hakkında bir şey biliyor musunuz?" Mine'nin bu sorusu McGonagall'ın yüzünün düşmesine neden olmuştu.

McGonagall derin bir iç çekti ve başladı:

"Pekâla. Hepinizin bildiği gibi Hogwarts yaklaşık bin yıl önce dönemin en büyük dört cadı ve büyücüsü tarafından kuruldu: Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw ve Salazar Slytherin. Slytherin, okula alınan öğrenciler konusunda daha seçici olunmasını istiyordu. Ona göre büyücülük eğitimi sadece büyücü ailelerle sınırlı kalmalıydı, yani safkanlar. Diğerlerini ikna edemeyince okuldan ayrılmaya karar verdi. Efsaneye göre, Slytherin bu şatoda gizli bir oda inşa etti. Burası Sırlar Odası'ydı. Ancak kendi gerçek varisi okula gelene kadar odanın kapısını mühürledi. Sadece varis odanın kapısını açabilecek ve içindeki dehşeti serbest bırakabilecekti. Okul defalarca arandı. Öyle bir oda bulunamadı."

Bu açıklamayla ders son bulmuştu.

Hogwarts'ta Türk CadıWhere stories live. Discover now