Bölüm IV

8.6K 751 420
                                    

Dönemin ilk dersi Profesör Sprout'un Bitki Bilimi dersiydi. Bir yandan adamotuyla uğraşan Mine, bir yandan da Cho'ya yeni planını anlatıyordu:

"Dün sınıf başkanının bizi nasıl sepetlediğini gördün! Sınıf başkanı ben olursam işler değişir."

"Şansın varsa seneye sen seçilebilirsin. Ancak çok yüksek bir ihtimal değil, bunu bil." dedi Cho.

Mine, Cho'nun dediklerini dikkate almadı. Ders bitene kadar planlarına devam etti. Bu sırada adamotunu diğer saksıya eken ilk öğrenci oldu.

"Mine 1 - Hermione 0" diyerek sessizce başarısını kutladı.

Sıradaki ders için İksir sınıfına gittiler. Ders her zamanki gibi geçti: Profesör Snape son derece suratsız ifadesi ve yağlı saçlarıyla derse girdi, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersini istemesine rağmen İksir dersi verdiğinden dolayı olan nefretini kustu ve ders boyu Gryffindor'dan toplam 25 puan sildi.

Öğleden sonraki ders boşluğundan yararlanan Mine, Profesör McGonagall'ın odasına gitti ve Profesör Dumbledore'u nerede bulabileceğini sordu. İkna etmek için biraz uğraştı ama sonunda McGonagall, onu Dumbledore'un odasına götürmeye razı oldu.

Dumbledore'un odasına girmek için parola söylendikten sonra bir merdiven yukarı doğru yükselmeye başladı. Mine hemen bir basamağa atladı ve kısa süre sonra Dumbledore'un odasındaydı. Odada kırmızı bir kuş vardı. Mine'ye çok tanıdık gelen bir kuş.

Hogwarts Ekspresi'nin üstüne konan kuştu bu.

"Fawkes'la ilk karşılaşmanız değil, değil mi?" Dumbledore gülümsedi.

"Profesör, size bir fikir sunmak istiyorum." Duraksadı ve Dumbledore'un onayını bekledi.

"Ben sınıf başkanı olmak istiyorum."

Dumbledore yine gülümsedi: "Başarıların devam ederse birkaç sene içinde sen de seçilebilirsin, Mine. Profesör Flitwick'in gözde öğrencilerindensin."

"Efendim, ben halkın iradesine bağlı bir seçim yapılmasını istiyorum, şimdi!"

* * * * * *

O akşam, Mine, miting çalışmalarına başlamıştı bile. Birkaç arkadaşına pankart hazırlatmıştı, hatta kollarını bağlamış bir fotoğrafının üzerinde Mangal Partileri İçin Evliyaoğlu'nu Seçin yazan posterler bile vardı.

Öğrencileri etrafında topladı ve seçim vaatlerine başladı:

"Beni seçerseniz her dönem başlangıcı mangal partisi yapılacak! Binalararası tavla müsabakası yapılacak! Öğrencilere maaş bağlanacak, hem de beş bin Galleon!" Can alıcı kısmı sona saklamıştı: "Mazot bir Sickle olacak!"

Hogwarts'ta Türk CadıWhere stories live. Discover now