Capitolul 18 -Nu si cazul tau

6.2K 440 49
                                    

Ma uit speriata in jur, si pentru prima data, vad ca aceasta camera nu este scufundata in intuneric, ceea ce mi-a permis sa imi dau seama unde ma aflu. .Intr-un dormitor mare, ce avea in mijloc un pat dublu, acoperit cu lenjerie alba, un sifonier destul de mare de culoare neagra, o masuta pe care stateau cateva chestii si un fotoliu negru, ce faceau camera sa arate extrem de stilata.
Ma ridic de pe podea, si-mi asez putin hainele, care intre timp au devenit foarte murdare , apoi vazand ca sunt singura in incapere, ma duc spre fereastra pentru a incerca sa o deschid, ceea ce se pare ca nu pot caci era bine inchisa. 
Oftez de exasperare, apoi , injurand ceva in barba, ma gandesc sa ma uit in dulap pentru a gasi ceva, cu care, eventual, as putea sa deschid fereastra. 
 
Ma indrept spre dulap, curiozitatea fierband in mine. Daca in dulap sunt lucrurile ciudatului ce m-a adus aici?  Daca voi afla ceva groaznic despre el?  Daca gandurile cele mai rele mi se vor adeveri si voi descoperi ca el chiar este un criminal? 

Imi alung gandurile, apoi intind mana spre manerul uneia dintre cele 4 usi ale sifonierului. Imi mijesc ochii, apoi astept sa lesin la vederea lucrurilor ce se afla in interior,  dar nu gasesc nimic aici. Partea aceasta de dulap era complet goala.

Trag aer in piept, apoi ma repezesc spre a doua usa , deschizand-o cu aceeasi teama. 
  Nu gasesc nici aici ceva iesit din comun, ci doar cateva prosoape frumos aranjate si ordonate, ce miroseau a proaspat si curat.

Sar peste a treia usa, indreptandu-ma spre a patra, care speram sa contina ceva cu care as putea macar sa sparg geamul.

Pun mana pe maner si trag de usa, dar constat ca e singura ce e inchisa. Ceea ce ma face si mai curioasa in legatura cu ce se afla inauntru.

Ma uit in camera pentru a vedea daca exista vreo cheita ce ar putea sa deschida incuietoarea, dar ceea ce mi-ai sarit in ochi a fost doar masuta aceea din fata fotoliului.

Pe ea era o cana ce parea sa fie de ceai sau cafea, un ziar cam jerpelit si o lingurita, cu care banuiesc ca cineva si-a amestecat in cafea.

Ridic ziarul care imi atrage atentia si vad ca pe el sunt incercuite cu ceva ce parea a fi un pix,  tot felul de anunturi sau stiri.

"Fata disparuta de doua zile , a fost gasita moarta in apropierea unei paduri din afara orasului. Politistii sustin ca nu sunt indicii sau probe ce ar putea sa-i duca la faptasul acestei crime, care mai mult ca sigur este un barbat. Un psihopat..."

Citesc stirea si raman muta. De ce ar fi incercuit asa ceva? De ce l-ar interesa asa ceva? De ce a subliniat cateva amanunte din text? 
Cred ca doar pentru ca e posibil ca el... s-o fi ucis pe fata.

-O Doamne!  Exclam cu voce tare, bagata complet in sperieti.
Daca ma va omorî si pe mine?  Daca m-a urmarit in tot acest timp doar pentru a ma ucide in cele din urma?  Daca eu sunt viitoarea lui victima?

Las ziarul instantaneu jos, cand usa de la intrarea in camera se aude trantita, iar niste pasi isi fac loc pe podea. 
Incerc sa ma intorc,  dar parca sunt stana de piatra.

Simt o privire atintita pe mine si nu dupa mult timp,  si o atingere usoara pe talie. Era el...
Ma infior imediat cand imi dau seama, dar totusi nu scot niciun sunet.
-Ea a fost ucisa doar pentru ca a fost fetita rea...Tu nu trebuie sa fi asa. Nu trebuie sa fie si cazul tau. Spune,  iar eu aproape ca ma fac una cu podeaua.

Scuze de greseli! :)

Nu te pune cu criminalul...(+18)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum