37.

3K 187 15
                                    

/A čo Drew? Je do toho tiež zapletený, alebo som ja tá ktorá má niesť ťarchu tohto tajomstva? May, Aaron, Jack. Kto vie, či pomáhajú Jaxovi. Zrejme áno, ale nechcelo sa mi tomu veriť.

Pripadala som si zradená a stratená./

Prišla mi SMS-ka

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Prišla mi SMS-ka.

Cerisse: musíme sa stretnúť.

April: Teraz nie je vhodná doba, Cer

Cerisse: to je mi jedno!! u teba, za pol hodinu

Unavene som sa pozerala na svietiacu obrazovku v mojich rukách. V noci som sa veľmi zle vyspala, ale vzhľadom na udalosti sa to dalo čakať. Nemám silu na to sa teraz rozprávať s Cerisse, ale ako ju poznám, v tom aby prišla jej už nič nezabráni.

Vymotala som sa z postele a narýchlo sa obliekla. Zrejme tu bude ešte skôr ako vravela, cez správy znela celkom nahnevane. Dá sa to? Asi hej. Aj tak je to jedno.

V hlave som si zrovnala moju situáciu, a bola som riadne nahnevaná. Podstatné však bolo, že som si nebola istá na koho presne.

Začnime od Jaxa.

Aj keď by som si priala naňho navrieskať, v podstate nemám za čo. Sám mi povedal že je drogový dealer, dokonca by som sa odvážila povedať, že mi tým dôveroval. Zatajil mi však, že sakra pracuje pre moju tetu. Keď sa nad tým ale zamyslím, Jax mal zakázané prezradiť jej meno a už určite mal zakázané prezradiť to mne.

To moja rodina mi klamala.

Preboha, však moja mama obchodovala s drogami. Doteraz sa mi krúti žalúdok i hlava, čo i len na to pomyslím.

Teraz mi  dáva všetko väčší zmysel. Pred pätnástimi rokmi sa medzi Jordan a mojou mamou udialo niečo strašné, čo ich oddelilo a moja mama sa dala na normálny život. Jordan však pokračovala a mama s otcom sa snažili urobiť čokoľvek, len aby sa do toho nezaplietli aj ich deti. Zrejme sa im to však nepodarilo, lebo Drew a ja sme sa ocitli pri Jaxovi. Jax bol priamy chodníček k Jordan.

V príbehu je však stále jeden otáznik.

Čo také strašné mojich rodičov prinútilo vzdať sa života, ktorý dovtedy žili a poznali?

Dole zazvonil zvonček a mne neostávalo nič iné, ako pustiť dnu Cerisse.  Ako hurikán ničiaci všetko okolo sa prehnala popri mne a sama sa vybrala do mojej izby. Ani sa na mňa nepozrela, za čo som musela byť vďačná. Vedela som, ako asi vyzerám. Strapatá vlasy, veľké vačky pod nevyspatými očami a vynervovaná tvár.

,,Už mám toho dosť," spustila hneď, ako sa za mnou zatvorili dvere na mojej izbe. Vyhodila rukami do vzduchu, ale napokon sa zamerala na mňa.

,,Ty," ukázala na mňa prstom.

,,Ja?" tiež som na seba ukázala. Bolo to posmešné gesto, ale Cerisse ma nedesila aj napriek tomu, že ešte pred pár mesiacmi by som sa krčila len pri náznaku nahnevanej Cerisse. Na chvíľu ju to vyviedlo z miery, ale rýchlo sa spamätala. Keď spoznáš Jaxa a Jacka, len ťažko ťa obyčajný krik vystraší. Pri tej myšlienke som sa uškrnula.

,,Na nič si neprišla. Si s nimi už cez tri mesiace, ale žiadne novinky. Nič, čo by nám pomohlo. S Pietrom sme už nedočkaví! Si úplne nanič."

Nahnevala som sa. Možno ten plán bol zbytočný.

Nie!

Vystrašene som sa na seba pozrela do zrkadla. Plán nebol nanič. Zmenili ma? Neviem. Možno hej, a je mi to jedno. Kedysi mi ten plán pripadal správny, takže správny je.

,,Cerisse," mäkko som ju upozornila. Nevnímala ma, nahnevaná si niečo mrmlala. Popadla som ju za rameno a otočila ku mne.

,,Zistila som niečo," povedala som so stiahnutým hrdlom a vyhýbala sa jej pohľadu. Izba sa ponorila do ticha a Cerisse konečne zavrela ústa.

,,To je úžasné!" vyhŕkla a nadšene sa na mňa pozrela.

,,Hm."

,,Vyklop to. Čo sa deje?"

Nesústredene som si pošúchala peru a premýšľala, ako jej to povedať.

,,Zistila som, že Jax.. že je naozaj drogový dealer. To znamená trestný čin." Zakusla som si do pery a ignorovala jej nádej v očiach.

,,Lenže," pokračovala som. ,,Moja rodina je do toho tiež zamotaná. Ak by sme niečo vyzradili, zároveň by sme udali moju rodinu," významne som sa na ňu pozrela. ,,Takže to nikdy neurobíme."

Ticho na mňa pozerala a napokon s výdychom súhlasila.

,,Dobre, nechám si to pre seba,"

Uľavilo sa mi, pretože predstava Cerisse a Pietra ako sa snažia urovnať hádku či bitku sa mi zdala trochu vtipná. Nikdy by nemohli zastať miesto Jaxa. Nie sú obľúbení, ani nemajú u ostatných rešpekt.

,,Neboj sa. Nájdem niečo, čo nám pomôže," uistila som ju. Sama som si však nebola istá. Naozaj?

DangerousKde žijí příběhy. Začni objevovat