30.

3.3K 208 24
                                    

/,,Ale zlatko," usmiala sa na mňa chápavo. ,,Ja dobre viem, že sa ťa snaží len nahnevať. A navyše, keby ťa nemal rád, tak by ťa tu nenechal ani na raňajky," odvetila so žmurknutím a vrátila sa k umývaniu riadu. Prekvapene som zamrkala a zamestnala sa jedením raňajok./

Kráčala som vedľa Jaxa a premýšľala, ako sa vyhnem rodičom

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kráčala som vedľa Jaxa a premýšľala, ako sa vyhnem rodičom. Keď som sa uňho ráno prebudila, napísala som im správu že som v poriadku, ale to že som vôbec nedošla domov si ešte pekne vypijem. Od Jaxa som išla rovno do školy a doma to musí byť zrejme veľmi zlé, lebo som nedostala vynadané od Drewa. Takto viem, že ma nechal na pokoji lebo ma doma čaká peklo. Zahryzla som si do pery a snažila sa vymyslieť niečo, čo by neznelo absolútne hrozne, keď im budem rozprávať kde som bola v noci.

Vlastne som sa včera tak opila, že ani neviem ako som sa dostala domov. Prebudila som sa u drogového dealera, ktorého neznášate a možno som sa s ním vyspala. Ale to nie je pravdepodobné, nebojte.

Zrazu ma napadlo niečo geniálne, kvôli čomu som takmer zastala. Myseľ mi išla na plné obrátky a ja som nedokázala zabrániť tomu, čo sa mi práve zrodilo v hlave.

Drogový dealer. Jax Collins. Zločin.

Čo vlastne robím posledné týždne? Hľadám špinu na Jaxa, nie? Najlepšie je, že o tej špine vlastne všetci vedia. Už pár rokov sa vie, že na našej škole sú dealeri. Lenže pár rokov sa taktiež povráva, že Jax ich má pod palcom. Že je to v podstate ich boss. Znie to vtipne, ale nie je základom každej klebety štipka pravdy? A ak by to pravda bola, čo by to pre všetkých znamenalo?

Ďalej som plánovať nestihla, lebo sa pred nami strhla škaredá bitka. Dvoch chalanov obklúčil hlúčik ľudí a tlačili ich stále viac a viac na seba. Žiaci chceli vidieť krv a pot.

Sklamane som si povzdychla a sledovala Jaxa s Jackom, ako k nim podišli bližšie. Utvorila sa pred nimi cesta až k dvom bijúcim sa študentom. Pripomínali skôr svorku divých zvierat ako uhľadených ľudí, na ktorých sa hrali cez deň.

Keď si ich všimli aj bitkári, horko-ťažko sa od seba odlepili a nenávistne zazerali.

,,Čo sa tu stalo," zavrčal Jax a počastoval ich pohŕdavým pohľadom.

Ako prvý sa ozval blonďavý chalan s drzým úsmevom a čiernou náušnicou v uchu.

,,On," ukázal na bruneta. ,,Ukradol mi...cukor," zahovoril. Aj keď každý vedel čo to znamená, povedať to nepriamo bolo stále lepšie ako sa verejne priznať. Drogy sú stále vážny zločin.

Brunet po ňom chcel vyštartovať, ale za chrbtom sa mu objavil Aaron a chytil mu ruky.

,,Ten sukyn syn mi otravoval priateľku," zakričal a pomrvil sa v zovretí. Až teraz som si všimla posmrkávajúce dievča v kúte s uslzenými očami. Hneď mi bol sympatickejší brunet.

Nenápadne som ku nej podišla a vtiahla ju do objatia. Ľudia moje objatia potrebujú. Teraz sa nechcem chváliť, ale nejakým zvláštnym spôsobom na nich pôsobím upokojujúco. Aj teraz to zabralo a ona ma tuho zvierala.

Keď som si všimla, ako sa Jax naprahuje so zavretou päsťou, hlavu som jej otočila nabok aby sa na to nemusela pozerať. Vrazil im obom, úplne rovnako.

,,Po prvé," otočil sa na bruneta. ,,Ak budeš riešiť problémy násilím, neublížiš tým nikomu viac ako tvojej priateľke." Zrejme si až teraz všimol slzy na jej tvári a vystrašene sa ku mne rozbehol. Pustila som dievča a nechala ju udobriť sa s brunetom. Vďačne sa na mňa pozrela, ale viac mi nevenovala pozornosť.

,,A po druhé," zaburácal Jaxov hlas a otočil sa k druhému chalanovi. Blonďákov výraz bol mierne mimo, ako keby ani nikdy nežil v tejto dimenzii. Keď sa k nemu však Jax nahol a niečo mu pošepkal do ucha, z tváre sa mu vyparila všetka farba a o pár sekúnd sa rozbehol na neznáme miesto.

,,Jax," povedala som ticho pri odchode.

,,Čo je," nepríjemne sa na mňa oboril.

,,Je pravda, že máš pod palcom všetkých dealerov v okolí?"

,,Drogy predávam len štetkám. Chceš nejaké?" usmial sa, ale nie veselo. Zamračila som sa naňho. Musel byť takýto hnusný?

,,Nebuď na mňa hnusný. Ja som ti nič neurobila."

,,Jasné že nie. Ty si totiž kráľovná radosti, ktorej sa nikdy nestalo nič zlé však? Choď mi vysrať nejakú radosť na toaleťák, potreboval by som."

Urazene som odkráčala preč. Čo mu sadlo na nos?


DangerousWhere stories live. Discover now