18.

3.9K 205 15
                                    

Kráčal som chodbou školy spolu s May za chrbtom

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kráčal som chodbou školy spolu s May za chrbtom. Nie preto, aby bolo jasné kto je ten hlavný, to vedel každý zistiť aj bez toho, ale preto, že May potrebovala svoju dávku pozornosti. Užívala si ju rovnako ako ja a bolo pre ňu prijateľnejšie keď si každý najprv všimol mňa a potom nemohol svoj pohľad odtrhnúť od nej.

May bola zvláštna, svojím správaním pripomínala kráľovnú a šaška zároveň. Šuškalo sa, ze spolu niečo máme, no taktiež sa šuškalo že May nie je na chlapov takže pre väčšinu bolo ťažké odhaliť pravdu. Pravdupovediac, ja sám som si nebol istý ako to s ňou vlastne je, ale to nebola informácia ktorú som pokladal za dôležitú. Dôležitá bola pozornosť ktorej sme dnes mali neúrekom. Dokonca aj May to vyviedlo z miery, čomu som sa nedivil.

,,Čo si vyviedol, Jax Collins?" nahnevane mi zašepkala do ucha keď sme prechádzali okolo študentských skriniek.

,,Pozri sa sama," navádzal som ju. Venovala mi nechápavý pohľad a obzrela sa okolo seba. Jej pozornosť upútal menší dav zhromáždený u škaredých zelených skrinkách ktoré tu trčali už roky. Mali na sebe kopu nálepiek, nasprejovaných nadávok a ktovie čoho ešte, no teraz ich zdobilo ešte niečo. Útržok papiera, na ktorom bola ledabolo napísaná jediná veta.

Po mne na teba už ani nepomyslí.

,,To je všetko? Hnusný vzkaz na skrinke a za to je tu taký hurhaj?"Nedôverčivo si ma premerala. ,,Nie, to určite nie je tvoj štýl. Poslednýkrát sa ťa pýtam, čo si sakra urobil!" nahnevane do mňa strčila. Ani som sa nepohol a mlčal ďalej, rovnako ako ona. Napokon ma trpezlivosť prešla a povzdychol som si.

,,Dobre, choď za April. Tá to aspoň povie pravdivo a nič nedomyslí, ako Jack."

____

Kontroloval som, či je na stole dostatok alkoholu, jedla a pohárov. Na to že bolo len pol deviatej bolo u mňa doma naozaj veľa ľudí. Pravá zábava ešte nezačala, pretože som čakal kým príde Jack. Je to jeden z mojich najlepších predajcov, ktorý dokáže prehovoriť takmer každého.

Ja som priamy spoj medzi šéfmi, peniazmi a drogami ale nie som posledný článok. Sám mám pár ľudí, ktorí ich predávajú spolu so mnou. Buď za peniaze alebo majú u mňa dlh, možné je oboje.

Konečne dvermi vstúpil Jack spolu s Drewom a April. Usmial som sa na nich a Jacka si zavolal bližšie. Objal som ho, nenápadne mu do vrecka vložil sáčok a potlapkal ho po chrbte. Medzi našimi ľuďmi to nebolo tajné, no pred April som to zatiaľ chcel uchovať ako tajomstvo.

Jack následne zmizol v dave ľudí, ktorý sa za tých pár minút zasa zväčšil. Do ruky som vzal dva poháre, džús s vodkou a v druhom bolo obyčajné pivo. Priblížil som sa k Drewovi a vnútil som mu pivo do dlane. Spýtavo sa na mňa pozrel a ja som sa priateľsky usmial. Aspoň dúfam.

,,Kľud cassanova, to ti len pomôže zbaliť nejakú babu." A stratiť z dohľadu tvoju sestru. Potreboval som April nalákať na našu stranu, a to znamená trocha sa s ňou pohrať. Zamotám ju do nášho sveta tak, že tu ostane navždy uväznená. Že už nebude chcieť odísť. Ostatní to nepochopili, vnímajú to ako nejaký môj popud ale ja musím.

Druhý nápoj som stále držal v ruke a musel som sa poponáhľať, aby som April nestratil z dohľadu. Už takto som skoro nevidel jej nebesovo modré šaty po kolená a hustú hrivu blond vlasov.

Dobehol som k nej a položil jej ruku na rameno, na čo mierne vyskočila a ja som sa zaškeril.

,,Idiot," zamumlala si sama pre seba a ja som ju otočil tvárou ku mne.

,,Možno, ale ten idiot ti práve doniesol pitie tak mu prejav trocha úcty," odpovedal som jej a ona prekvapene vydýchla.

,,Ty si mi priniesol pitie? No tak, Jax, čo si doňho dal?" prezieravo sa opýtala.

,,Nič, to ti nemôžem len tak doniesť pitie?" v rozpakoch som si prehrabol vlasy a venoval jej rozkošný úsmev. Trocha sa roztopila a odpila si.

,,Je to len džús," dodal som rýchlo. Spokojne prikývla hlavou a napila sa ešte raz.

,,Ďakujem," povedala a s ďalším dúškom sa pobrala preč, bez obzretia.

Dobre.

Usmial som sa, tentoraz vôbec nie priateľsky, rozkošne ani chlapecky.

Dobre.

Cítil som sa ako chorý stalker, poľovník zabíjajúc svoju korisť. Možno tichý vrah ktorý práve nalial jed do pohára svojej kráľovnej. Celý večer z nej nemôžem spustiť oči a až bude dosť opitá, nepustiť k nej žiadneho chlapa. Tento večer bude moja.


DangerousWhere stories live. Discover now