Hoofdstuk 5: De nieuwelingen

56 3 0
                                    

De volgende ochtend was ik ontzettend nerveus om de nieuwe studenten te ontmoeten, het was maar goed dat Alice en Jasper waren jagen en daarna zelf naar school zouden gaan. Anders had Jasper mij waarschijnlijk verlult waar iedereen bij stond en had ik heel wat uit te leggen. Nu Alice weg was, betekende dit ook dat ik eindelijk mijn eigen kleding kon uitkiezen. Rosalie deed er vaak niet zo moeilijk over, als ik maar iets aan deed wat goed bij elkaar paste. Ik trok een skinny blauwe jeans aan, koos een bloesje met daarover heen een dun vestje en deed mijn sneakers aan. Tevreden keek ik naar mezelf in de spiegel, terwijl mijn nervositeit alleen maar groeide.

"We gaan!" riep Edward van beneden. Snel deed ik mijn haar nog even goed en rende naar beneden, daar lag mijn tas al klaar. Rosalie en Emmett stonden ook al te wachten. "Nee Rosalie, we hoeven Bella niet op te halen vandaag. Ze wilde graag mee met die hond, aangezien ze vanaf vandaag ook bij ons op school zitten." snauwde hij haar toe zonder dat ze iets gezegd had, Edward had het uit haar gedachten gehoord. "We gaan met de jeep." zei Emmett en liep al naar de garage. We volgden hem allemaal en stapten in, de garagedeur ging open en Emmett scheurde weg

Na een kwartiertje rijden kwamen we op school, van mij had de rit wel wat langer mogen duren. Gelijk toen we het schoolplein op reden kon je merken dat de nieuwe studenten er al waren. Sommige waren met auto's, anderen hadden een motor bij zich. Emmett parkeerde de jeep en iedereen stapte uit behalve ik. "Hé kleintje, kom je nog?" vroeg Emmett die mijn gordels los maakte en mij de auto uit trok. Zo klein was ik nou ook weer niet, ik was 1,80 m lang. Emmett was 2 meter en gewoon stevig gebouwd. "Sorry, mijn gedachten zaten ergens anders." zei ik toen ik op de grond stond. 

Ik zag hoe de nieuwe studenten naar ons keken, het leek wel alsof ze vijandig keken. "Had ik nu maar een mes op zak." mompelde ik zachtjes. Edward gaf mij een zachte tik tegen mijn achterhoofd. "Wij zijn er ook nog, we beschermen je." zei hij en trok mij even in een knuffel. "Edward!!!" werd er geroepen. Hij liet me los en keek naar Bella die er vrolijk aan kwam lopen met een gespierde bruin getinte jongen in haar kielzog, vast zo'n nieuwe student. Ik hield zijn bewegingen scherp in de gaten, ik vertrouwde niemand anders dan de Cullens in mijn buurt. Ik had nog wel een pen of potlood in mijn etui zitten, misschien kon ik die gebruiken om mezelf te verdedigen. Een koude hand op mijn schouder maakte mij rustig, waardoor ik wist dat Jasper en Alice zich bij ons hadden aangesloten. "Wat loop je jezelf weer lekker op te fokken." zei hij rustig in mijn oor. Ik haalde een keer mijn schouders op. 

Plotseling stond die jongen voor me die met Bella was meegelopen. "Ik ben Jacob, iedereen noemt me Jake. Jij bent vast Calicia, Bella heeft over je vertelt." zei hij en keek me onderzoekend aan. "Dude!! Personal space!!" Snauwde ik omdat hij zo dicht bij stond. Hij stapte verbaasd achteruit en trok zijn wenkbrauwen op. Ik draaide mij op, zwiepte mijn lange haren in zijn gezicht en begon richting het schoolgebouw te lopen. Rosalie verscheen al snel naast me. "Gave actie, geweldig!" zei ze lachend. "Rose, waarom mogen jullie die nieuwe studenten nu al niet. Niet dat ik ze wel mag, maar het lijkt alsof jullie ze kennen." zei ik. Ze leek even na te denken over haar antwoordt. "We hebben ruzie met die indianenstam gehad toen we hier net kwamen wonen, Carlisle heeft het allemaal een beetje weten te kalmeren. Maar sinds dat moment liggen we elkaar totaal niet en gaan we elkaar uit de weg. Nu ze hier op school zitten, kan het wel is flinke ruzie worden." zei ze. Dat liet ik zwijgend even tot me door dringen, samen met Rosalie liep ik naar de lessen.

My life was not easy. But then, you walked into my lifeWhere stories live. Discover now