83. Bölüm 'Hatıralar'

794 52 48
                                    

   
   
   Ateş kravatını düzelttikten sonra masadaki çiçek ile çikolataya bakıp gülümsedi. "Nasıl görünüyorum dayıoğlu..?" Fethi durgun bir şekilde elleri ile oynarken ateşe baktı. "İyi..!" Mırıldanmasıyla ateş göz devirdi. "Olum noluyor ya..?" Fethi kafasını kaldırıp ateşe baktı. "Şimdi eylem de orda olacak, gelmesem mi..?" Ateş yanına oturdu. "Fethi, oğlum saçmalama. Bu isteme işini sırf sen İstanbul'a geleceksin diye beklettim, nazlı beni öldürür gelmezsen..!" Fethi kafasını salladı. İkisi de ayağa kalkıp odadan çıkarken ateş koşar adımlarla odaya geri döndü. "Sen benden daha dalgınsın fethi, çiçekle çikolatayı unutuyorduk..!" Fethi gülerken sokak kapısına doğru ilerlediler. "Annenler hazır mı..?" Ateş telefonuna baktı. "Yoldayken arayacağım, hadi çıkalım..!" Fethi kafasını sallarken "Yüzükleri aldın mı..?" diye sordu. Ateş cebini kontrol ederken kafasını salladı.

   Nazlı son bir kez kendini süzerken eyleme döndü. "Nasıl görünüyorum..?" Eylem durgun bir şekilde pencereden dışarı bakıyordu. "Huhu kime diyorum..!" Eylem gözlerini pencereden çekip nazlıya baktı. "Canım benim çok iyi görünüyorsun. Çiçek gibisin..!" Nazlı kocaman gülümserken eylemin yanağından öptü. "Senin neyin var..? Fethiyi mi düşünüyorsun..?" Eylem kafasını sallarken gözlerinin dolmasıyla bakışlarını yukarıya yöneltti. "Şimdi o da gelecek, bakacak yine güzel güzel ,dengem şaşacak yine. Etkilenmeden yapamıyorum..!" Nazlı eylemin saçlarını okşadı. "Bu acı geçicek, bitiecek. Çok mutlu olacaksınız..!" Eylem derin bir nefes aldı. "Ne zaman peki..?" Nazlı bilmiyorum anlamında kafasını salladı. "Neyse bugün senin en mutlu günün sayılır, benim dertlerimle sıkma canını..!" Nazlı kaşlarını çattı. "Ne demek şimdi o..? Ben seni her zaman dinlerim..!" Eylem kocaman gülerken birbirlerine sarıldılar.

Zilin çalmasıyla nazlının içini heyecan kaplarken eylem onun bu haline bakıp güldü. Nazlı aynadan son kez kendini düzeltip kapıya doğru ilerlerken eylem de onunla beraber gitti. Derin bir nefes alıp kapıyı açarken kocaman güldü. "Hoşgeldiniz..!" Ateşin anne ve babası "Hoşbulduk..!" diye mırıldanıp içeri geçerken nazlı ellerini öptü. Ateş kocaman gülümseyerek elindeki çiçeği ve çikolatayı nazlıya uzatırken ikiside kıkırdadı. En son fethinin içeri girmesiyle eylemin kalbi yerinden çıkacakmış atıyordu. Eylem "Hoşgeldin..!" diye mırıldanıp bakışlarını kaçırırken fethi de "Hoşbuldum..!" dedi. Selamlaşma faslı bitikten sonra herkes içeri geçerken havadan sudan konuşmaya başladılar. Nazlı ve ateş heyecandan sırıtırlarken fethi ve eylem birbirine kaçamak bakışlar atıyorlardı. "Ee fethi oğlum sen evli misin bekar mısın..?" Nazlının annesinin sorusu ile fethiyi öksürük tutarken eylemin yüzü düştü. "Annecim ne dedim ben sana yasaklı sorulardı bunlar..!" Nazlının annesinin kulağına fısıldamasıyla annesi kıpırdandı. "Napiyim merak ettim..!" Nazlı göz devirirken "Niye anne bekarsa sen mi evlendireceksin..?" dedi. Fethinin öksürük krizi biterken eylem konuşmaya başladı. "Başı bağlı onun teyzecim, hatta çocuğu var..!" Eylemin ima dolu cümlesi ile fethi donup kalırken eylemle uzun bir süre bakıştı. "Maşallah ne güzel. Çok yakışıklısın oğlum, bırakırlar mı seni hiç kapmışlar hemen..!" Nazlının annesinin cümleleri ile eylem terlemeye başlarken fethi hala ona bakıyordu. "Anne devam etme artık istersen..!" Nazlı annesine fısıldadıktan sonra gözlerini büyüterek ateşe baktı.

"Gelirken de baya trafik vardı..!" Ateşin konuyu değiştirme çabası ile nazlı kıkırdarken ateşin annesi konuşmaya başladı. "Yok oğlum, yol gayet boştu..!" Nazlı kıkırdamaya devam ediyordu. "Biz başka yoldan geldik annecim..!" Ateş soğuk terler dökerken Fethiye baktı. "Sizin yüzünüzden düştüğüm duruma bak, konu değişsin diye neler yapıyorum..!" Fethi bakışlarını moreli bozuk olan eylemden çekip ateşe baktı. "Bizim yüzümüzden ha..? Eylem şu an evli olduğumu nerden biliyor ateş..?" Fethinin sorusu ile ateş yutkundu. "Vallahi ben söylemedim.." Fethi sinirle karışık güldü. "Nazlıya söylemiş olabilir misin..?" Ateş nazlıya baktı. "Yani laf arasında söylemişsem bilemiyorum..!" Fethi göz devirirken ateş iyice ona yaklaştı. "Fethi nereye kadar saklayacaktın..? Elinde sonunda öğrenecekti..!" Fethi kafasını sallarken eyleme baktı. "Onunla konuşmam lazım..!" Ateş eyleme baktı. "Bence de ama ikiniz içinde çok büyük bir konuşma olacak..!" Fethi sıkıntılı bir nefes verirken şimdiden yapacağı konuşmayı düşünüyordu.

   Nazlı kahveleri tek tek ikram ederken gecenin en güzel kısmına gelmişlerdi. Ateş kahveyi içmeye korkarken babası konuşmaya başladı. "Sebebi ziyaretimiz belli. Gençler birbirlerini görmüşler beğenmi..." Ateşin kahveyi fethinin üzerine püskürtmesiyle konuşma yarım kalırken herkes onlara baktı. "Naptın oğlum sen..?" Ateşin annesinin konuşmasıyla ateş kahveyi sehpaya bıraktı. "Kahve çok sıcaktı..!" Eylem ve nazlı birbirine bakıp gülümserken fethi gömleğini temizleye çalışıyordu. "Öyle olmaz o..!" Eylemin sesi ile fethi bakışlarını ona yöneltti. "Eylem kızım sen yardımcı ol, temizleyin üstünü..!" Nazlının annesinin konuşmasıyla eylem kafasını sallarken fethi ayağa kalktı. "Sonunda güzel bir şey söyledin anne..!" Nazlının annesi anlamsız bir şekilde bakarken eylem ve fethi mutfağa doğru ilerledi.

   Eylem çekmeceden çıkardığı temiz bezi ıslatıp biraz deterjan dökerken fethi dikkatle onu izliyordu. Eylem fethiye yaklaşıp gömleğin kahve olan kısımlarını silerken fethi burnunu eylemin saçına yaklaştırıp koklamaya başladı. Eylemin heyecandan eli titrerken kafasını yukarı kaldırmasıyla fethi ile dudak dudağa geldi. Fethi eylemi öpmemek için resmen kendi ile savaşırken bakışları dudaklarına kaydı. "Yapma bunu..!" Eylemin cümlesiyle fethi çaresizce ona baktı. "Elimde değil..!" İkisi de geri çekilemezken eylem aklına gelen düşünceler ile geri çekildi. "Bu yaptığımız doğru değil, sen evlisin..!" Eylem elinde ki bezi fethinin avucuna bırakıp mutfaktan çıkarken fethi sertçe elini tezgaha vurdu. Eylem gelen sesle duraksarken dolan gözlerini kırpıştırdı. "Allah kahretsin ki evliyim..!" Fethi mırıldanmasıyla elindeki bezi sıkarken sıkıntılı nefesler alıp verdi. Kısa bir süre sonra içeri gittiğinde eyleme bakıp yerine oturdu.

Kız isteme töreni bitmiş, yüzükler takılmış ateş ve ve nazlı bi hayli mutlu otururken aileler birbirleriyle derin bir sohbete dalmıştı. Fethi ve eylem sadece birbirlerine bakarlarken akıllarına geçmişte yaşadığı hatıralar gelmişti. İkisi de korkusuzca gözlerini kaçırmadan birbirlerine bakarken ailelerin kıpırdanmasıyla bakışmaları yarım kaldı. "Geç oldu biz kalkalım, gençlerin yarın işleri güçleri vardır..!" Herkes vedalaşmak için ayağa kalktı. Kısa süre içinde aileler vedalaşırken ateş ve nazlı sokak kapısının önünde konuşuyordu. Fethi çeketini giyip biraz ileride duran eyleme bir bakış attıktan sonra ateşe döndü. "Ben arabada bekliyorum..!" Ateş kafasını sallayıp tekrar nazlıya döndü. "Hadi hazırlanın bırakayım sizi de eve..!" Nazlı kafasını sallarken eyleme bakış attı. "Tamam siz bekleyin dışarda geliyoruz hemen..!" Ateş kafasını sallayıp dışarı çıkarken nazlı kapıyı kapattı. Eylem odaya gidip eşyalarını toparlarken nazlı anne babasının yanına gidip kocaman sarıldı.

Eylem ve nazlı arabaya doğru ilerlerken ateş şöför koltuğuna geçti. "Nazlım yanıma gel..!" Ateşin mırıldanmasıyla nazlı eylem ve Fethiye bir bakış atıp ön koltuğa oturdu. Fethi eyleme bakarken arka kapıyı açıp başı ile işaret etti. Eylem kafasını sallayıp otururken fethi kapıyı kapatıp diğer taraftan arabaya bindi. İkisinin de gergin halleri ateş ve nazlının dikkatini çekerken nazlı şarkı açtı. Çalan şarkı ile eylem ve fethi göz göze gelirken nazlı çaktırmadan onlara baktı.

  Bahar diyordun söyle güz mü geldi?
   Siyaha çaldı kalbim beyazdan.
   Sıcağı beklerdim ellerini tutarken
   Nasıl da üşüdüm? Nasıl da bu ayazdan?

   Anlamak zor geliyor bazen
   Bu kalp bir kör kuyu,
   Düştükçe batıyor ya insan,
   Bazen görmezden geliyordum, içimdeki korkuyu
   Söküp al benden alabiliyorsan
   Hani sonsuzdu aşk..?

    Ağla ağla bu gözler sana son defa bakarken
    İnan yüzünde duruyor bir elveda
    Uyansam bu kabustan değişir mi söyle dünya?
    Kalbim anla, anla ve ağla yeniden.
    

BÖLÜM SONU

Son kısımı şarkı ile okumanızı tavsiye ediyorum..!

1083 Kelime ✍🏻

İmkansız Aşk'ım ✨ / EyFet'Where stories live. Discover now