74. Bölüm 'Darmadağın'

1.5K 115 19
                                    


Eylem oturduğu bankta dizlerini daha da kendisine çekerken elinin tersi ile gözyaşlarını sildi. Telefonun çalmasıyla montunun cebinden çıkarıp baktı. "Eylem nerdesin..?" Nazlının telaşlı sesi ile eylem konuşmaya başladı. "Sahildeyim, oturuyorum... Hayatı sorguluyorum..!" Nazlı eylem'in laflarına anlam veremese de sanki karşısındaymış gibi kafasını salladı. "Tamam geliyorum bende..!" diyince eylem tekrar ağlamaya başladı. "Nazlı hiç iyi değilim ben..!" Eylem'in ağlamaklı sesi ile Nazlı içinin parçalandığını hissederken "Biliyorum..!" diye mırıldandı. "Eylem sen hiç bir yere gitme, geliyorum canım benim tamam mı..?" Eylem kafasını sallayıp "Tamam..!" diye mırıldandı. Telefonu kapatıp banka koyduktan sonra peçete ile gözyaşlarını sildi. Bir süre sonra nazlının gelmesiyle eylem direk ona sarılırken gözyaşları tekrar akmaya başladı.

Eylem kafasını Nazlının dizlerine koymuş bankta uzanırken nazlı da yaklaşık bir saattir hiçbişey demeden sadece eylem'in saçlarını okşuyordu. "Eylem..!" Nazlının seslenmesine eylem hiçbir tepki vermezken burnunu çekti. "İyi misin..?" Eylem kafasını sağa sola salladı. "Ben uzun bir süre iyi olamam nazlı, hatta belki hiç olamam..!" Nazlı eylem'in saçını okşamaya devam etti. "Saçmala eylem, dünyanın sonu değil Ya. Ayrıca herşey tam bitmiş sayılmaz... Fethi hoca sensiz yapamaz, sende onsuz..!" Eylem kafasını Nazlının dizinden kaldırıp denize baktı. "Bu sefer bitti nazlı. Fethi'nin gözünde ki kararlılığı gördüm. O kadar sert konuştu ki gözlerimin içine bile bakmadı biliyor musun..? Sanki yabancı birisiyle konuşuyor gibiydi..!" Eylem'in yeni yeni gözleri dolmaya başlarken uzunca denize baktı. "İkinizin de şuan biraz yalnız kalmaya, düşünmeye, ara vermeye hatta dinlenmeye ihtiyacı var..!" Eylem dinlenmek lafını duyunca buruk bir şekilde gülümsedi. "Dinlenmek..!" diye mırıldandı. "Sanırım ikimizde sonsuza kadar dinlenicez nazlı..!" Nazlı eylem'in lafı ile göz devirirken derin bir nefes aldı.

"Şimdi ben o okula nasıl gidicem..?" Eylem'in yeniden lafa girmesiyle nazlı sıkıntılı bir nefes verdi. "Habire kaçıcam ondan, çünkü görünce darmadağın olucam..!" Nazlı kafasını sallarken "Emin ol o da darmadağın olacak..!" diye mırıldandı. "Nazlı ben napıcam..? Yardım et bana..!" Eylem hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlarken nazlıya sarıldı. Eylem'in bu hali Nazlının içinin parçalanmasına sebep olurken eyleme sarılmaktan başka bişey yapamıyordu. "Bunu da atlatıcaz eylem, bunu da..!" Eylem hiçbişey demeden ağlamasına devam ederken ilk defa bu kadar acı çektiğini hissediyordu.

Fethi geceye yemeğini yedirdikten sonra koltuğa tam oturacakken zilin çalması ile sıkıntılı bir nefes verdi. Yavaş adımlarla kapıya doğru ilerleyip dürbünden bakmadan açtı. Ateş elinde ki şarap şişelerini sallayıp gülümserken fethi de buruk bir şekilde gülümseyip kapıyı tamamen açtı. Ateş içeri girip şarapları masaya bıraktı. "Ben bardakları getireyim..!" Fethinin mırıldanmasıyla ateş kafasını salladı. Yemeğini yiyen geceyi biraz sevdikten sonra koltuğa otururken fethi elinde bardaklarla salona girdi. Şarapları doldurduktan sonra birini ateşe uzattı. Kendininkini direk kafasına dikerken ateş şaşkınlıkla ona baktı. "Yavaş dayıoğlu..!" diye mırıldanırken fethi ikiciyi dolduruyordu. "Ateş lütfen bu gece bana karışma..!" Ateş hiçbişey demeden kafasını sallarken şarabını yudumladı.

"Fethi ne konuştunuz eylemle..?" Ateşin sorusu ile fethi kafasını eğip elinde ki bardak ile oynamaya başladı. "Bu sefer bitti ..!" diye mırıldanınca Ateş sıkıntılı bir nefes verdi. "Ne dedi kız..? Sen ne dedin..?" Fethi gözlerini devirirken sinirle ateşe baktı. "Gerçekleri konuştuk ateşi..!" dedi sesini yükselterek. "Ateşte sinirlenip koltuktan kalktı. "Asıl gerçek olan şey sizin hala birbirinizi çok sevdiğiniz..!" Ateşin bağırması ile fethi elini saçına daldırıp koparırcasına çekti.  "Ateş tamam konuyu kapatalım..!" dedi dolan gözlerine engel olamadan. "Evet çok seviyorum ama olması gereken bu anlıyor musun..?" Ateş kafasını sağa sola sallayıp "Anlamıyorum dayıoğlu..!" diye mırıldandı. "Siz birbirinizden ayrı kalamazsınız, ben bunu bilirim bunu söylerim..!" Ateş lafını bitirdikten sonra içkisini kafasına dikerken Fethi hiçbişey söylemeden düşünmeye devam etti.

Eylem ayaklarının geri geri gittiği okula büyük bir zorlukla girerken Fethi ile karşılaşmamak için dualar ediyordu içinden. Hızlıca merdivenlerden çıkıp sınıfa girerken karşılaşmadığı içim rahat bir nefes verip sırasına oturdu. "Ne bu halin..?" Nazlının sorusuyla kafasını sağa sola salladı. "Yok bişey..!" diyip çantasını sırtından çıkardı. "Gelsene kantine gidelim..!" Eylem hızlıca kafasını sağa sola sallayıp "Olmaz..!" diye mırıldandı. "Şimdi karşılaşırız felan..!" diyince nazlı göz devirdi. "Eylem nereye kadar böyle kaçıcaksın..?" Eylem omzunu silktikten sonra konuşmaya başladı. "Kaçmıyorum sadece görmek istemiyorum. Biraz zaman geçsin istiyorum. Anla beni..!" Nazlı kafasını sallayıp "Anlıyorum..!" dedi. "Ama bugün matematik dersimiz var, biliyorsun demi..?" Eylem sıkıntılı bir nefes verip kafasını salladı. "Evet uyucam dersinde..!" diyince nazlı hiçbişey demeden önüne döndü.

Fethi sınıfa doğru zorlukla bir kaç adım atarken sıkıntılı bir nefes verdi. İçinden hiç girmek istemezken buna zorunda olduğunu biliyordu. Bi kaç dakika sonra cesaretini toplayıp sınıfın kapısını açtıktan sonra içeri girdi. Hiç öğrencilere bakmadan direk öğretmenler masasına giderken "Oturabilirsiniz..!" diye mırıldandı. Kendisi de oturduktan sonra sınıf defterini önüne çekip sınıfı inceledi. Eylemin uyuduğunu görünce nazlıya bir bakış atıp tekrar sınıf defterine baktı. Yoklamayı aldıktan sonra ayağa kalktı. "Evet nerde kalmıştık..!" diyip tekrar sınıfa baktı. Tahta kalemlerini aldıktan sonra dersi anlatmaya başlarken Eylem de kafasını kaldırmadan sadece gözlerini açtı ve fetihinin huzur veren sesini dinlemeye başladı.

Genç adam tahtadaki yazıları öğrencilerin deftere yazmasını beklerken sıraların arasında  dolaşmaya başladı. Fethi eylemin olduğu koridora yavaş yavaş girerken Eylem de adım seslerini duymasıyla hızlıca gözlerini kapattı. Fethi eylemin sırasının başına geldiğinde sınıfı inceledi. Kimsenin bakmadığını görünce tekrar eyleme döndü. Elini saçlarına götürüp okşamamak için kendini zor tutarken derin bir nefes aldı. Elini kaldırıp yavaş yavaş saçına götürürken dokunmaya bir kaç milim kala durdu. Elini yumruk yapıp geri çekerken gözünden bir damla yaş aktı. Zilin çalmasıyla göz yaşını silip sınıftan çıkarken Eylem de gözünü açar açmaz gözünden akan yaşa engel olamadı. Nazlı ikisine de içi acıyarak bakarken hiçbişey demeden oturmayı tercih etti.

Genç adam dersinin ikinci saatinde sınıfa biraz geç girerken eylemin uyanık olmasına şaşırmıştı. Öğretmenler masasına oturup yoklamayı aldıktan sonra saatine baktı. "Dersin yarısı gitmiş zaten, serbestsiniz..!" diyince sınıfta bir uğultu çıktı. Fethi "Sessiz ama..!" diyince sınıftaki gürültü kesildi. "Hocam şarkı söylediğim bir video var, onu izleyebilir miyim sınıfa..?" Sınıfın güzel sesli kızının nazik isteği ile fethi kafasını sallarken gülümsedi. "Sizde izleyin ama hocam..!" Fethi tekrar kafasını sallarken önce eyleme sonra nazlıya bir bakış attı. Nazlı öndeki boş sırayı görünce "ben öne geçiyim..!" diye mırıldanıp hızlı adımlarla giderken Eylem arkasından gözünü büyüterek nazlıya baktı. "Nazlı nereye..?" Eylemin mırıldanmasıyla nazlı omzunu silkip önüne döndü. Fethi ayağa kalkıp sıraların arasında gezerken eylemin yanına oturdu. Eylem vücudundaki bütün kan hücreleri yanağına hücum ederken terlediğimi fark etti. "Cam açar mısınız..?" diye seslenirken eli ile kendisine hava yaparken fethi yan gözle onu süzdü.

Videonun başlamasıyla tüm sınıf onu izlerken arka sıralar boşalmış herkes öne geçmişti. Eylem fethi arada birbirlerine kaçamak bakışlar atarken kalp atış seslerini hissedebiliyorlardı. Eylem saçını toplayıp bir yana atarken ara ara elleri ile kendine hava yapıyordu. Fethi eyleme doğru dönüp suratını iyice izlerken eylem de üzerinde ki bakışların farkına varıp ona döndü. İkisi de birbirinin suratını özenle incelerken eylem dolan gözlerini kırpıştırdı. Fethi elini yavaşça kaldırıp eylemin akan göz yaşını sildi. Başparmağını dudağına götürüp okşarken eylem gözlerini kapatıp kendini Fethiye teslim etti. Bir kaç saniye böyle kaldıktan sonra eylem gözlerini açtı. İkisi de yavaş yavaş birbirlerine yaklaşırken fethi eylemi belinden tutup kendisine çekti. İkisi de büyük bir aşkla birbirlerinin dudağına yapışırken ilk ayrılan eylem oldu. Hiçbişey demeden önüne dönüp videoyu izlemeye devam ederken fethi de döndü. Gökselin birden kalkıp sınıftan çıkması ile tüm öğrenciler dönüp Fethiye baktı. Eylemle fethi aklına gelen şey ile birbirine bakarken fethi ayağa kalktı. "Siz izlemeye devam edin. Kimse dışarı çıkmasın..!" diyip sınıftan çıkarken eylem içindeki korku ile beklemeye başladı.

BÖLÜM SONU

1164 kelime

İmkansız Aşk'ım ✨ / EyFet'Where stories live. Discover now