72. Bölüm 'Son Söz'

1.5K 111 34
                                    


Genç kız derste fethi'nin serbest bırakılmasıyla kitabını büyük bir ilgi ile okurken arada göz ucu ile fethiye bakıyordu. Bir süre sonra eylem simgenin kahkahalarını duyması ile kafasını daldığı kitaptan kaldırdı. Fethi ile simgenin büyük bir sohbetin içinde olduğunu görünce istemsizce hala elinde olan kitabı sıkarken ne yaptığının farkında bile değildi. Derin derin nefesler alıp verirken elinde ki kitabı sakince sıraya bıraktı. "Sakin ol eylem..!" Mırıldanmasıyla birlikte saçlarını geriye atarken eli su şişesine gitti. Tek dikişte şişede ki suyu bitirirken fethi ile simge hala hararetli bir şekilde konuşuyordu. "Hocam ödevleri kontrol edecek misiniz..?" Sınıftan bi çocuğun seslenmesi ile konuşmaları bölünürken eylem hafifçe gülümsedi. Fethi kafasını sakladıktan sonra sınıf listesini çıkarırken eylem geriye yaslanıp fethiyi izlemeye başladı. Simge eyleme göz ucu ile baktıktan sonra fethi konuşmaya çalışırken eylem de göz devirdi.

Fethi tek tek ödevleri kontrol ederken sıranın eyleme gelmesi ile gülümsedi. Göz kırpıp defterini imzalarken eylem gülümsedi. Sıra simgeye gelince eylem yerine geçip onlara baktı. Simgenin ödevi yapmamış olması eylem'in gülmesine neden olurken nazlı uykulu gözlerle sınıfa baktı. "Noluyor, ödevler mi kontrol ediliyor..?" Eylem nazlıya göz devirirken tekrar Fethiye baktı. "Of nazlı bişey yok, uyu sen..!" Nazlı saçını kaşırken defterinin boş sayfalarına baktı. "Bişey diyim mi ben ödevimi yapmadım..!" Eylem nazlıyı hiç takmadan bakışlarını fethi ve simge arasında getirip götürürken nazlı tekrar geri yattı. Eylem kafasında bin bir türlü düşünce ile fethiyi izlemeye devam etti.

Zilin çalması ile eylem Fethi'nin arkasından matematik sınıfına giderken etrafa bakmayı ihmal etmiyordu. Sınıfa girdiklerinde fethi kocaman gülümseyip ona sarılırken eylem de sımsıkı sarıldı. Fethi eylem'in kokusunu içine çekip saçlarını okşamaya başlarken eylem de huzurlu bir şekilde gözlerini kapattı. Fethi bi anda eylemi kucağına alıp koltuğa otutururken kendisi de yanına oturdu. Hiçbişey demeden sadece eylem'in yüzünü incelemeye başladı. Eylem de ellerini Fethi'nin yeni yeni çıkmış sakallarında gezdiriyordu. İkisi de birbirinin dudağına yaklaşırken Fethi'nin telefonun çalması ile geri çekildiler. Eylem hemen ayağa kalkarken saçını geriye attı. Masanın üstünde ki telefonu alıp hiçbişey demeden Fethiye uzattı. Fethi sıkıntılı bir nefes verip telefonu alırken konuşmaya başladı. Eylem kızarmış yanaklarını yok etmek için eli ile kendine hava yaparken masanın üstünde ki kağıtları incelemeye başladı. Ödev kontrol çizelgesi olduğunu görünce  kağıdı eline aldı. Tek tek listede ki isimlere bakarken simgeye gelince duraksadı. Bugünkü ödevden artı aldığını görünce kan beynine sıçrarken simgenin ödevi yapıp yapmadığını hatırlamaya çalışıyordu.  "Evet eminim, yapmadı ödevi bugün..!" Mırıldanmasıyla birlikte tekrar kağıtta ki artıya baktı. Ellerinin titrediğinş kağıt hareket ettiğinde fark ederken derin bir nefes alıp kağıdı masaya bıraktı. Fethi de konuşmasını bitirmiş eyleme dönmüştü. "Ee nerde kalmıştık..?" Fethi'nin mırıldanmasıyla eylem ona doğru dönüp sert bir şekilde baktı.

"Fethi sana tek bir soru sorucam, bana karşı dürüst olcaksın..?" Fethi eylem'in laflarına anlam veremezken bir kaç adım yaklaştı. "Eylem noldu..?" diyip bi adım daha atınca eylem geriye doğru gitti. "Sana bişey dedim. Tek bir Soru sorucam ve dürüst olcaksın tamam mı..?" Eylem ses tonunu biraz yükseltince fethi kafasını salladı. Eylem masanın üzerinde ki ödev çizelgesine bi bakış attıktan sonra akan gözyaşına engel olamadı. Bi kaç dakikanın içinde cesaretini topladı ve kafasını kaldırarak Fethiye baktı. "Simge ile aranda bişey mi var..?"  Eylem'in sorusu ile beraber fethi sinirle karışık güldü. "Eylem ne diyosun..? N'oluyor yine..?" Eylem elini yumruk yaparken "Simge ile ne iş..?" diye sorusunu tekrarladı. Fethi yüzünde ki gülünç ifadeyi yok edip sert bir şekilde eyleme baktı. "Eylem kendine gel, Kübra bitti şimdi simge mi başladı..!" Eylem sabır çekerken önüne gelen kahküllerini geriye attı. "Aranızda bişey yok Yani..!" Eylem'in sorusu ile sabır çekme sırası Fethiye geçmişti. "Eylem ne saçmalıyorsun allah aşkına, artık bi güven bana ya..!" Fethi lafını bitirdikten sonra koltuğa otururken eylem onu sinirle inceliyordu. "O zaman bu ne fethi..?" diyip ödev çizelgesini Fethi'nin suratına fırlattı. Fethi yüzüne çarptıktan sonra ayak ucuna düşen kağıdı eline aldı. "Ne bu şimdi..?" derken bakışalarını eylemle kağıt arasında getirip götürdü. "Simge bugün mü ödevini yapmadığı halde artı almış..!" Eylem'in sesinin titremesi Fethi'nin içinin acımasına neden olurken kağıdı dikkatlice inceledi. "Fethi sen böyle bişey yapmazsın, asla haksızlık yapmasın, asla bir öğrencini ne kadar çok seviyorsan sev diğerlerinden ayırmazsın. Beni bile..!" Eylem'in sona doğru sesi kırılırken fethi kafasını kaldırıp karşısında gözyaşları sel olan kıza baktı. "Eylem dinle beni..!" diyip ayağa kalkarken eylem geriye doğru gitti.

"Bak vallahi bile, isteye yapmadım. Gözümden kaçmış, dalgınlığıma gelmiş..!" Eylem Fethi'nin dedikleri ile kafasını sağa sola salladı. "İnanmıyorum sana..!" diyip kan çanağına dönmüş gözleriyle Fethiye baktı. "Sen zaten bana hiçbir zaman inanmadın ki..!" Eylem elinin tersi ile gözyaşlarını silerken olduğu yerde yere çöküp oturdu. Fethi de koltuğa otururken ikisi de bir süre sustu. Sessizliği bozan eylem olmuştu. "Naptı da seni bu kadar etkiledi, naptı da gözünü bu kadar kör etti..? Ha naptı söylesene..?" Son cümlesinden bağırırken fethi sıkıntılı bir nefes verdi. "Eylem anlamıyorsun beni, ya da anlamak istemiyorsun..!" diyince eylem kafasını salladı. "Ben seni çok iyi anlıyorum merak etme..!" Fethi kafasını sağa sola sallarken "Hayır anlamıyorsun eylem..!" diye bağırdı. "Ben sadece seni seviyorum. Mesela bunu anlamıyorsun. Senden başkasını gözüm görmüyor. Bunu da anlamıyorsun. Daha anlamadığın o kadar çok şey sayabilirim ki sana..!" Eylem hiçbişey demeden çöktüğü yerden kalkınca fethi de kalktı. "Ben simgeye bakışlarını unutamıyorum fethi..!" Ağlamaklı ses tonu ile konuşurken fethi derin nefesler alıp veriyordu. "Eylem yeter artık aramıza üçüncü kişileri sokma artık..!" Eylem işaret parmağını Fethi'nin göğsüne basarak konuşmaya başladı. "Üçüncü kişileri aramıza sokan ben değilim, sensin..!" diyip parmağını bastırdı.

"Simge nasıl etkiledi bu kadar seni çok merak ediyorum. Ya sırf etik değil diye aylarca uzak durdun benden. Ama şimdi öğrencilerine haksızlık yapacak kadar etkiliden kadar birisi var..!" Fethi eylem'in lafları ile elini birden masaya vurdu. Eylem olduğu yerden irkilirlen karşısında ki sinirli adama baktı. "Eylem yeter' saçmalıyorsun artık, daha fazla saçmalama..!" "Ben saçmalıyorum öyle mi..?" diyip Fethiye yaklaştı bi kaç adım. "Fethi simge naptı..?" Eylem'in artık ağlamaktan konuşmaya mecali kalmazken fethi sıkıntılı bir nefes verdi. "Eylem neden anlamıyorsun..? Simge ile aramda bişey yok..!" Eylem artık sinirlendiğini hisseeerken saçlarını koparırcasına çekti. "Fethi sana simge naptı dedim ha...? Kadınlığını mı kullandı..?" Bağıra bağıra söylediği şeyle fethi gözlerini büyüterek ona baktı. "Eylem bu konuşma çok saçma sapan yerlere gidiyo, yeter artık..!" Eylem kafasını sallarken Fethi'nin dibine girdi. "Son sözün bu mu Fethi Kulaksız..?" Fethi hiçbişey demeden kafasını sallarken eylem sinirle karışık güldü. "Öyle olsun..!" diyip matematik sınıfından çıkarken ikisinin de gözyaşı hazırmış gibi tekrar akmaya başladı.

BÖLÜM SONU

1020 kelime

İmkansız Aşk'ım ✨ / EyFet'Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon