20. Bölüm 'Mor💜'

2.8K 146 61
                                    

Kapının çalmasıyla birbirlerinden uzaklaştılar. Genç kız koltuğun diğer köşesine geçerken genç adam ise kapıya doğru ilerledi. Kapıyı yavaşça açıp sadece kafasını çıkarmasıyla ateşi görmesi bir oldu.
F:"Ne var be oğlum" dedi sitemle.
A:"Dayıoğlu kapıyı açtı biz de girek" dedi hafiften kapıyı ittirerek.
F:"Hayır açamam. Hem senin dersin yokmu" diye sorduğunda ateş gülerek cevap verdi.
A:"Benim ders sayım seninkinden az biliyorsun" dedi havalı bir gülüş atarak.
F:"Tamam git" dedi göz devirerek.
A:"Tamam anladım ben gidiyom" dedi ve gitti. Fethi arkasından sessiz bir şekilde kapıyı kapattı ve kitledi. Arkasını dönmesiyle tebessüm etmesi bir olmuştu. Genç kız koltuğun kenarında öylece uyuya kalmış. Fethi yavaş ve sessiz adımlarla yanına doğru ilerledi ve uyanmamasina dikkat ederek boyuna bir şekilde yatmasını sağladı. Bu olayı kucağına almış bir şekilde yaparken eylem de gömleğinin yakasını tutuyordu. Fethi tam bırakıp 1 adım gidecekken eylem yakasından tutup kendine çekti. "Gitme" dedi gözleri kapalı ve cılız bir sesle. Bunu üzerine genç adam "Sınıftan montunu alıp geleceğim. Üşürsün böyle" diyince genç kız daha çok çekti kendine. "Sarilirsan üşümem" diyince genç adam gamzelerini belli ede ede güldü. "Peki Eylem Alptekin. Senin istediğin gibi olsun" dedi ve yanına uzanıp iyice sarıp sarmaladi onu.
E:"İşte böyle çok güzel" dedi. Hala uyku sersemiyidi ve gözleri kapalıydı. Genç adam kızın Yasemin kokan saçını koklayarak konuşmaya başladı.
F:"Keşke hep bu anda kalabilsem. Bu kokuyu kimseye hesap vermeden,her istediğim de koklayabilmek için nelerimi veririm bir bilsen." dedi. Bunları söylerken eli saçında dolaşıyordu.
1 saat boyunca genç kız öylece uyumuş genç adam ise öylece onu izlemişti. 1 saat boyunca ve hiç sıkılmadan. Eylem hafiften kıpırdanmaya başlayınca adam gözünü kapatıp uyuyormus numarası yaptı. Eylem gözünü açtığında ilk bi etrafa sonra da yanındaki adama baktı. Bakışları adama kayinca gülümsemesine engel olamadı. Elini genç adamın yüzüne götürüp her bir zerresine dokundu. Dudaklarından öpmek için tam eğilecekken kendini geri çekti. "Eylem ne yapıyorsun kızım , saçmalama" diye mırıldandı kendi kendine. Tabii bunu fethi duymuştu.
Fethi de hafif kıpırdanmaya başlayınca eylem kendini düzeltti. Genç adam gözlerini açınca eylem gülümsedi. "Burda uyuyakalmışım" dedi. Önüne gelen kahküllerini geriye atarak. Genç adam ise koltukta doğrularak konuşmaya başladı. "Evet, ağlıyordun. Umarım çok büyük bir sorun yoktur" diyince eylemin aklına telefonuna gelen mesaj gelmişti. Yüzünün düştüğünü fark eden fethi konuyu değiştirmek istercesine koltuktan kalktı ve konuşmaya başladı.
F:"şurda okulun bitmesine kalmış 2 saat. Bence derse girmek yerine bana sınıfi temizlemem de yardımcı olabilirsin" dedi eliyle mor duvarlari göstererek.
E:"Mor'a dayanamayacagimi biliyorsunuz o yüzden gösteriyorsunuz dimi hocam" dedi kocaman gülerek. Fethi de onunla beraber gülmüştü. "Tamam yardım ederim" diye ekledi genç kız konuşmasına.
F:"Tamam ben malzemeleri alıp geliyim. Sen burda bekle beni" diyince eylem de başıyla onayladı.
Bir süre sonra genç adam odaya girdiğinde eylem heyecanla koltuktan kalkıp elindekileri aldı. "Yerleri silmekle başlayalım" dedi bilmiş bir tavırla. Genç adam ise sadece kafasını sallamakla yetindi. Bir süre sonra genç adam yorulup oturdu ama eylem hem şarkı mirildanip hem de dolapları siliyordu. Fethi tebessümle onu izlerken eylem fark etmiyordu bile. Bir süre sonra onu izleyen bir çift gözün olduğunu fark edince şarkı söylemeyi bırakıp genç adama doğru yaklaştı.
E:"ama hocam olmaz böyle. Ben yaptım hepsini" dedi yalancı bir sitemle. Genç adam ise gülerek cevap verdi.
F:"Ne yapiyim çok yoruldum. Bugünlük bu kadar yeter. Bence sen de otur" dedi elindeki bezleri alıp kenara bırakarak. Eylem de yorgunlukla kendini koltuğa atınca fethi ona gülümsedi. Eylem saatine bakarak "Yarım saat sonra çıkış zili çalacak" diyince fethi de saate baktı. "Zaman ne çabuk geçti" eyleme imalı bir bakış atarak. Eylem de cevap vermekten kaçınıp "Ben gidip çantamı felan aliyim" diyince fethi kaçmaya çalıştığını anlamıştı. Gülerek "Al madem" dedi. Eylem fethiye başka başka kapıya doğru ilerledi kolunu indirip açtı. Kapatmadan son bir kez fethi ye tekrar bir bakış attı.

Eylem eve geldiğinde annesi ile babası tartışmak yerine oturmuş bir kağıt okuyorlardı. Eyleme içeri girip "O elinizde ki ne " diye sorduğunda annesi kafasını kaldırdı. "Bitiyo bu iş. Bosaniyoruz" diyince eylemin gözünden bir damla yaş geldi. "Nasıl yani o mesajta ciddimiydiniz. Bakın iyi düşünün. Evlilik hayatı boyunca en az 20 defa boşanma kararı aldınız. Ben şahidim. Her seferinde vazgeçtiniz. Bu sefer de vazgeçersiniz diye düşünmüştüm" dedi. Gözündeki yaşları silerken annesi tekrar konuşmaya başladı. "Oluru yok kızım. Biz birbirimizle yapamıyoruz" diyince eylem sert bir dille konuşma başladı. "Ne yaparsanız,yapın. Umrumda değil. Belki böyle daha mutlu olursunuz" diyip koşar adımlarla odasına gitti. Kendini toparladiktan sonra 2 gün sonraki matematik sınavına çalışmaya başladı.

Fethi sabah okula erken gelmişti. Pencereden eylemin gelmesini bekliyordu. Ateşin gelmesiyle gözlerini pencereden çekip gülerek ateşe baktım.
A:"Sen yaptın demi lan" dedi omzuna vurarak.
F:"Evet" dedi havalı bir gülüş ve bakış atarak.
A:"Dayıoğlu çok begenicek. Benim adım Ateşse çok begenicek." dedi dudaklarını isirip aynı zamanda ıslık çalarak.
F:"İnşallah begencek ya. Nedenini anlayamıyo ama moreli çok bozuk. Biraz mutlu edebilirsem ne mutlu bana." dedi gözlerini tekrar pencereye götürerek.
A:"Lan oğlum, romantik olan bendim. Hiç böyle fikirler aklıma gelmiyor bu ara" dedi düşünceli bir bakış atarak.
F:"Fethi Kulaksız olma İlkeleri" dedi havalı bir gülüş atarak. Sonra gözlerini pencereye götürdüğünde eylemle nazli'nin okula girmek üzere olduğunu gördü. "Geldi" dedi ateşi dürterek. Eylem yüzü düşük bir şekilde okula girerken nazli'nin "Eylem şunlara bak" diye dürtmesiyle eylem o tarafa baktı ve yüzünde güller açtı. "Yaa bunlar çok güzel" diye bağırıp o tarafa doğru koştu.
E:"Yaa nazlı kim yaptı bunları" dedi hepsini koklayarak.
N:"Ben tahmin ediyordum ama" dedi imalı bir bakış atarak.
E:"Ayy tam da bizim diktiğimiz fidanın yaninda nazlı. Kesin fethi'nin işi bu" dedi daha sonra "Fethi Hocanın" diye düzelterek.
N:"Yaa resmen senin için her yere mor 💜 çiçekler dikmiş ya. Çok romantik" dedi kocaman gülerek. Eylem ise etrafa göz gezdirip fısıltı şeklinde cevap verdi.
E:"Ya nazlı ortalıkta şöyle deme. Sevgili olmadığımiz halde dedikodu cikicak" dedi çiçekleri tekrar koklayarak.
N:"Of of" dedi bıkkın bir şekilde.
E:"Ne ofluyon kız. Ne güzel çiçekler işte" dedi. Bu sırada çiçeklerin fotoğrafını çekiyordu.
N:"Geçen seneden beri ateşle aramızda adını koyamadığımiz şeyler var ama hiç bir kere bile böyle şeyler yapmadı." dedi gözünü devirerek.
E:"Yapar yapar merak etme " dedi. Hala fotoğraf çekiyordu.
Pencereden kocaman gülerek izliyordu Fethi ve ateş onları.
A:"Baksana şunlara ne kadar mutlu oldular" diyince fethi de lafa atladı.
F:"Gülmek ona çok yakışıyor. Yüzünü güldürdum ya o bana yeter" dedi ve yavaş adımlarla bahçeye doğru ilerlediler. Bahçeye indiğinde eylem hala çiçeklerle uğraştığını gören fethi duraksadi.
A:"He dayıoğlu biraz da burdan izle" dedi omzuna vurup gülerek.
F:"Napiyim, onu izlemekten güzel ne var ki" dedi. O sırada eylem fethi'nin geldiğini fark edince yerinden doğrulup ona doğru koştu. Sımsıkı sarıldı ve kulağına sessiz bir şekilde "Seni seviyorum" dedi. Fethi de bekledigi itirafin gelmesinin verdiği şok ile cevap verdi.
F:............

BÖLÜM SONU

Umarım beğenirsiniz 🙏

Yorumlarınızı ve satır arası yorumlarınızı bekliyorum 💬

Sınır 25 yorum+ 50 vote💜

1142 Kelime

Bu hikaye sezon finaline girdiğinde yeni bir hikayeye başlamayı düşünüyorum. Tek bölümlük Eyfet' hikayeleri de olabilir.
Eğer yazarsam okurmusunuz?
Cevaplarınizi bekliyorum.🌿

İmkansız Aşk'ım ✨ / EyFet'Where stories live. Discover now