81. Bölüm '3. Sezon'

926 53 68
                                    

05 Sene Sonra

Genç kız simitçiden simidini aldıktan sonra hafif yağmurun eşliğinde yürümeye başladı. Saatine baktıktan sonra adımlarını hızlandırırken "İlk günden gecikicem..!" diye mırıldandı. Durağa gelip taksiye bindikten sonra çantasından çıkarıp evraklara baktı. "Nereye hanfendi..?" Taksicinin sorusuyla eylem gülümsedi. "Galatasaray Üniversitesi..!" Dikkatini tekrar elindeki evraklara verirken yüzündeki gülümsemeyi büyüttü. Yıllardır hayalini kurduğu mesleğe başlayacakken aklına gelen kişi ile bakışları dondu. Kafasını sağa sola sallarken evrakları çantaya koydu. "Ne kadar kaldı..?" Eylem camdan dışarı bakarken yağmur damlalarından bir şey göremezken taksiciye baktı. "Geldik sayılır..!" Eylem kafasını sallarken telefondan saate baktı. Kısa bir süre içinde eylem okula vararken içinde heyecan vardı. Okulun içine girip etrafı dikkatle inceledi. Müdürün odasını sorduktan sonra üst kata çıktı. Kapıyı tıklatıp içeri girdi.

   "Merhaba ben Eylem Alptekin..!" Müdür kafasını evraklardan kaldırdı. "Ah bende sizi bekliyordum..!" Eylem gülümseyip içeri girdi. "Kusura bakmayın ilk günden geciktim..!" Müdür gülümsedi. "Yok gecikmediniz. Ders saatine daha var..!" Eylem kafasını sallarken müdürün el haraketi ile koltuğa oturdu. "İlk öğretmenlik gününüz. Nasıl hissediyorsunuz..!" Eylem kocaman güldü. "Hayalim olan bir mesleğe başlamış olmanın mutluluğunu anlatamam..!" Müdür de onunla beraber güldü. "Okulumuzda siz dahil üç tane matematik öğretmeni var. Dersleriniz çok yoğun olmayacak ilk sene için..!" Eylem müdürün uzattığı ders programını uzattı. "Boş ders saatlerinizde tecrübesiz olduğunuz için, tecrübeli olan öğretmenimizin asistan öğretmeni olacaksınız, onun dersleri yoğun olduğu için ona yardımcı olacaksınız..!" Eylem kafasını salladı. "O öğretmen kim..?" "O yıllardır öğretmenlik yapıyor ama onun da bu üniversite de ilk günü. Sabah dersi yok öğleye doğru gelir..!" Eylem kafasını salladı. "Buyrun size okulu göstereyim..!" Eylem kafasını sallarken kapıya doğru ilerledi. Kapıyı tam açacakken diğer taraftan açılması ile çarpıştılar. İkisinin de eşyaları yere düşerken eğildiler.

"Pardon..!" Eylem duyduğu tanıdık ses ile yutkunamazken kafasını kaldırıp bakmaya korkuyordu. Bi kaç saniye sonra kafasını kaldırırken adamla göz göze geldi. "Fethi..!" Mırıldanmadıysa birlikte ikiside ayağa kalktı. "Eylem..!" Fethi şaşkınlıktan konuşamazken zorlukla mırıldandı. İkisi de uzunca birbirine bakarken müdürün cümlesi ile ona baktılar. "Siz tanışıyor musunuz..?" Eylem fethiden uzaklaşıp birkaç adım geri attı. "Eylem benim öğrencimdi..!" Müdür kocaman güldü. "Ne güzel. Sizin çok iyi bir öğretmen olduğunuzu biliyordum, öğrenciniz de öyledir eminim..!" Eylem hala olayın şokundayken Fethiye kaçamak bakışlar atıyordu. "O zaman çok iyi anlaşacaksınız. Asistan öğretmeniniz eylem hanım olacak çünkü..!" İkisi de "Ne..?" derken birbirlerine baktılar. "Dediğiniz öğretmen Fethi Bey miydi..?" Eylemin bey demesiyle fethi göz devirdi. "Evet neden şaşırdınız..!" Eylem kafasını sağa sola salladı. "Yoo şaşırmadım..!" derken fethi alttan alttan gülüyordu. "Hazır ikinizde burdasınız size okula gezdireyim..!" Fethi kafasını sallarken yandan eyleme baktı.

Müdür önden eylem ve fethi arkadan yürürken birbirlerine kaçamak bakışlar atıyorlardı. İkisi de okuldan çok birbirlerine bakarlarken müdür konuşmaya devam ediyordu. "Allah'ım resmen dejavu  yaşıyorum..!" Eylemin kendi kendine mırıldanmasıyla fethi gülerken eylem çaktırmadan ona baktı. Müdürün susmasıyla ikisi de bakışmayı kesti. "Üniversitemiz böyle. Biraz büyük ama alışırsınız zaman içinde..!" Fethi ve eylem kafasını salladı. "Alışırız müdür bey. Ben çok okul değiştiğim için sıkıntı olmaz..!" Eylem histerik bir gülüş attı. "Kendisi değiştirmeyi çok sever..!" Eylemin cümlesi ile müdür anlamsız bir bakış atarken fethi de eyleme baktı. Eylem saçmaladığının farkına varırken "Değişiklik iyidir yani..!" diye mırıldandı. Fethi gülerken yürümeye devam ettiler. "Son olarak öğretmenler odamız..!" Eylem ve Fethi öğretmenler odasında duraksadı. "Benden bu kadar birazdan dersiniz başlar. Ben gidiyorum..!" İkisi de kafasını salladıktan sonra birbirlerine baktılar.

İmkansız Aşk'ım ✨ / EyFet'Where stories live. Discover now